Cepte dusuk fatura icin --

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Furkan96

Furkan96

Üye
    Konu Sahibi
Cepte dusuk fatura icin --

Abonelerin tarife seçerken kontör atma süresine ve sabit ücrete dikkat etmesi gerekiyor.
Hediye kontör ile kısa mesajda ise kapsam ve süreye bakılmalı.
Cep telefonu kullanıcılarının kafası tarifelerle kolayca karışabiliyor. 2007 yılının başından itibaren GSM operatörleri arasında rekabet kızışınca yeni tarifeler ortaya çıkmaya başladı. Kontör süreleri, bedava konuşma ve kısa mesaj, ucuz cep telefonu gibi özel kampanyalar özellikle öğrenci ve düşük gelir gruplarını hedefliyor.
Vodafone ve Avea cep telefonu abonelerinin çoğunluğunun Turkcell’li olduğunu bilerek diğer operatör konuşma ücretini düşük tutmaya çalışıyor. Avea bunun için HepsiBir tarifesinde ÖİV hariç 25 YKr/dakika fiyat uygulamıştı. Vodafone ön ödemeli hatlar için Hesabını Bilen Tarife ile kontör yerine YTL yükletiyor. Her yöne vergiler dahil 38 YKr/dakika ücret uyguluyor. Ancak tüketicinin kararını verirken göz önünde bulundurması gereken en önemli şey konuştuğun kadar ödeme yapmayı sağlayan cepten çıkan asıl ücret.
Konuştuğunu öde dönemi
Kontör atma süresi kısa olunca tüketici konuştuğu tarifeye göre daha kârlı çıkabilir. Örneğin, dakikası 10 YKr olan tarifede kontör süresi 60 saniye ise 2 saniye de konuşsanız 1 dakika ücreti ödüyorsunuz. Aslında cebinizden çıkanı hesaplarken sadece dakika ücretine değil, dakika içerisinde kontör atma sürelerine dikkat etmek gerekiyor. Yani konuşmadığınız sürelerin ücretini ödemek zorunda kalabilirsiniz.
Hedefe göre tarife
Cep telefonu operatörleri hediye kontör ve kısa mesajların kullanılmasında belirli şartlar öne sürüyor. 1 ay, hafta veya gün içinde bitirilmesi gereken bedava konuşma ve kısa mesaj hediyeleri veriliyor. Ancak genelde hediyeler aynı operatörü hatta aynı tarifeyi kullananlar için geçerli oluyor. Bütün operatörlerin bedava kontör ve kısa mesaj hediyelerine bakarken baldan tatlı olup olmadığına bakmak gerekiyor. Üç operatörün de gözünü diktiği öğrencilerde ön ödemeli uygulamalar konusunda rekabet var. Öğrenciler, aile ve arkadaşlarıyla konuşurken farklı telefon kullanmayı tercih ediyor. Genelde her üç operatörden aile ve arkadaşlarıyla uzun süre konuşacağı, bedava kısa mesaj göndereceği paketleri tercih ediyor. Turkcell Kampuscell, Avea Mobil Öğrenci, Vodafone CepÖğrenci tarifelerindeki hediye kısa mesajlar ve kontörlerle öğrencilerin dikkati çekmeye çalışıyor.
 


cool_eagle

Üye
teşekkürler :)
 
Furkan96

Furkan96

Üye
    Konu Sahibi
bi sedy ddegil
 

cool_eagle

Üye
maşallah her teşekküre sende teşekkür edion :D:D
 
Furkan96

Furkan96

Üye
    Konu Sahibi
Ee nolmus
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

Buğra
Cevap
0
Görüntüleme
647
Buğra
YaşlıTaşCocuk54
Cevap
0
Görüntüleme
461
YaşlıTaşCocuk54
Buğra
Cevap
1
Görüntüleme
2K


Üst Alt