Cep telefonundan bedava konuşmak için»»

Sponsorlu Bağlantılar

Furkan96

Furkan96

Üye
    Konu Sahibi
Cep telefonundan bedava konuşmak için»»
Skype hesabı da cepte


Google Talk ve Skype programlarını destekleyen yeni bir program şu anda tüm dünyada çığ gibi büyüyor. Fring adlı bu cep telefonu yazılımı sayesinde Google Talk ve Skype programlarındaki hesabınızı cep telefonunda aktif hale getirerek, listenizde bulunan kişilerle ücretsiz olarak konuşabiliyorsunuz. Bu yazılımı destekleyen telefonların listesi ve programın kendisi adresinde bulunuyor. Eğer cep telefonunuz bu programı destekliyorsa, Fring yazılımını cihazınıza yükleyerek hemen bedava konuşmaya başlayabilirsiniz. Telefonunuz kablosuz internete bağlanma özelliğine sahip olmasa da GPRS üzerinden bağlanarak yine bedavaya telefon görüşmesi yapabilirsiniz. Google Talk (gtalk.google.com) ve Skype (skype.com) hesapları için de ilgili sitelere girmeniz gerekiyor. Özetle, internete cepten bağlantıyı çözdükten sonra Fring sayesinde bedavaya cepten konuşma hayali gerçek oluyor.
İşte aşama aşama cepten bedava konuşmanın yolu:
Programı isterseniz telefonunuzdan fring.com sitesine bağlanarak direkt cihazınıza indirebilirsiniz. Eğer bilgisayar üzerinden cep telefonunuza yüklemek isterseniz ilk yapmanız gereken şey, telefonunuzu bilgisayarınıza bağlamak olacak. sitesine girerek Download bölümünden Fring yazılımını bilgisayarınıza indirin. Cep telefonunuzun bağlantı yazılımı aracılığıyla, Fring’i telefonunuza yükleyebilirsiniz.
Yükleme işlemi tamamlandıktan sonra, Fring’in sitesinden cep telefon numaranızı tanımlamanız gerekecek. Adınızı, ülkenizi ve cep telefon numaranızı yazdıktan sonra Fring’den bir onay SMS’i alacaksınız. Böylelikle, artık yazılımın kurulumunu tamamlamış olacaksınız.
Düşük ücretli veya tamamen ücretsiz sesli görüşme için, sohbet yazılımlarına üyeliğinizin bulunması gerekiyor. Eğer mevcut bir hesabınız varsa, cep telefonunuzda Fring’i çalıştırdıktan sonra karşınıza çıkacak ekranda kullanıcı adınızı ve şifrenizi yazarak “online” olmanız gerekiyor. Fring’in desteklediği sohbet yazılımları arasında Skype, MSN Messenger, ICQ, Google Talk, SIP, Twitter, AIM&Yahoo Messenger bulunuyor.
Bu yazılımların tamamıyla, bilgisayar başındaki kullanıcılarla yazışabilir ve sesli konuşma yapabilirsiniz.
Fring’in internet üzerinden bağlantı kurduğu için, cep telefonunuz GPRS bağlantısı üzerinden bağlanmanız gerekecek.
Sesli ve yazılı iletişim için GSM operatörünüzün belirlediği tarife üzerinden bir GPRS bedeli ödemeniz gerekecektir. Piyasada sayıları giderek artan akıllı telefonlardaki “kablosuz internet” bağlantı desteği ise tamamen ücretsiz bir internet bağlantısı sunuyor. Bu sayede ister sesli, ister yazılı sohbetlerinizi tamamen ücretsiz yapabilirsiniz.
Eğer Fring ile sabit ve mobil telefon abonelerini de aramak istiyorsanız, MSN Messenger’a benzeyen Skype.com’a girerek üye olmanız gerekiyor. Bir Skype kullanıcı hesabı açarak, cep telefonunuzdaki Skype bölümünü aktif hale getirerek sabit ve mobil telefonları arayabilirsiniz. Skype dünyanın en ucuz telefon hizmetlerinden biri. Skype’tan kredi kartı veya havale ile alacağınız kontürlerle özellikle milletlerarası telefon görüşmelerinizi ucuza getirebilirsiniz. Bu hizmet, yurtdışında yakınları bulunanlara, çok uygun fiyata saatlerce sohbet etme olanağı sunuyor.
Ücretsiz olarak indirilebilen bu program üzerinden ister bilgisayar başındaki bir kişiyle sesli konuşun, isterseniz sabit veya mobil telefonu arayın.
Teknolojinin gelişmesi sayesinde iletişim kurmanın çok daha ekonomik ve pratik yöntemleri de ortaya çıkıyor. En büyük hayallerden biri olan, ücretsiz olarak sesli ve görüntülü iletişim kurmak ise artık gerçekleşti. Hızlı internet bağlantısının yaygınlaşması ve cihazların da buna uyum sağlamasıyla dünyanın herhangi bir yerindeki yakınımızla hiçbir ücret ödemeden konuşabiliyoruz. Birkaç yıldır internet üzerinden ücretsiz olarak sesli iletişim kurmak mümkün. Bu sene içinde piyasaya sunulan gelişmiş cep telefonlarının kablosuz internet ağlarına bağlanabilmesi sayesinde, bedava konuşma olanağı taşınabilir hale geldi. Piyasada kablosuz ağları destekleyen 10’a yakın model var. Cep telefonundan başka telefonlarla veya bilgisayarlar başında bulunan kişilerle konuşabilmek için bir yazılıma ihtiyaç duyuluyor. MSN Messenger veya ICQ gibi programlara benzeyen bu programların en yaygın kullanılanları Goggle Talk ve Skype. Bu programları kullanarak bilgisayar başında sesli sohbet edilebiliyor. Bu programlar bilgisayara ücretsiz olarak yükleniyor ve bedavaya konuşuluyor.

Fring Uyumlu Cep Telefonu Modelleri
Nokia: 3250, 5500, 5700, 6110, 6120, 6121, 6290, 6630, 6680, 6681, 6682, E50, E51, E60, E61, E61i, E65, E70, E90, N70, N71, N72, N73, N75, N76, N77, N80, N81, N82, N90, N91, N92, N93, N95, N95 8GB
Sony Ericsson: P1i, P990i , W960
Motorola, HP, Toshiba, Acer, HP , HTC , Asus , BenQ , Dell , FujitsuSiemens , i-mate , Qtek, Samsung ve Sharp ‘ın Windows Mobile işletim sistemiyle çalışan tüm modelleri Fring’le uyumlu çalışıyor.
 
  • Beğen
Tepkiler: suskun_56, >Pessimistic., arrddaa ve 3 diğerleri


sametgur

Üye
bi beceremedim şu işi bişeyler yapmaya çalışmışsın emegine teşekkür
 
eko_ekrem

eko_ekrem

Üye
cook zor yha :S
 

mehmetveysel

Üye
beyler hiçde zor değil.. kardeş tşk.
 
Mehmet

Mehmet

Emekli Yönetici
Deneyelim
 

yusuff58

Üye
deneyelim bi
 
jeki01

jeki01

Üye
selam.
Bende Fring yüklü. güzel program. Facebookda mevcut.
Msn de kayıtlı kişilerin msn adresini göremiyorsunuz ama.
Msn ve facebooku kullandım. Güzel bir program.
 
batukral

batukral

Üye
Bende yapamadım
 
muratti_2941

muratti_2941

Üye
hocam herşey tamam ama bağlanamıyor vodafone live i seciyorum şebekede olmuyo neden acaba.üstelik 3g de açık.
 

trtuncay

Üye
hocam herşey tamam ama bağlanamıyor vodafone live i seciyorum şebekede olmuyo neden acaba.üstelik 3g de açık.


3G disable diye bi seçenek var onu eneble ise diseble yap sonra telefonu komple restart et tamamdrı:off:
 
mc_laren983

mc_laren983

Üye
zaten 2 aydan beri bedava konusuyom telim nokia x6
 
gülnazlı

gülnazlı

Üye
furkan frıng 'İ cep telefonuma indirdi nokia ovi mağzasından ama google talk 'ı yazacağım
user -İD ?
Password ?
bunlara ne yazmaam gerekiyor tek burda takıldım çok denedim ama yapamadım:((( aslında son demine gelmiştimm başaracaktım amaaa :(

--------------- Ekleme ---------------

arkadaşlar telefonda üyeliği gerçekleştimedim ben de googleye (google talk)yazdım indirdim bilgisayara ve ordan kaydımı gerçekleştirdim:)) yanlız telefona gelen kodu girmek gerekecek onda ben çok takıldım uygularken anlayacaksınız msj kodu çok karma karışık ben yapamadım ve gündüz sesli arama yı seçtim kodu öğrendim gece yoktu öyle bir seçenek o yüzden 3 saat uğraştım :((neyse artık google talka giriş yapabiliyorum ama henüz arama yapamadım daha onu anlamaya çalışıyorum bakalım bilen varsa söylerse uğraşmamış olurum :) onuda becerebilirsem paylaşıcam sizinle hemen ...paylaşım yoksa demektirki beceremedim:((
 
gülnazlı

gülnazlı

Üye
arkadaşlar ben google talk ı kırdum ama zannetiğim gibi değilmiş..ben cep ev arıyor sanmıştım ama :ağlarım: furkanın bedavadan kastı normal msn gibi cepte google talkı kur bilsisar başındaki ile konuş oda malesef kimse google talkı kullanmıyor yani 3 gündür uğraşımlarım boşu boşuna:off:
ne gerek talk malk bizde zaten msn vardı bunun +sı nedir?
:nono:sakın uğraşmayın arkadaşlar msn niz varsa kullanmaya devam edin yoksada eBuyy programını indirin güle güle kullanın derim..:oke:
boşu boşuna uğraşmışım yauuu:vur
 


Üst Alt