cep telefonundan arka kamera (otomobil) yapımı yardımı

Sponsorlu Bağlantılar

mailadresilazim

Üye
    Konu Sahibi
cep telefonundan arka kamera (otomobil) yapımı yardımı
merhaba arkadaşlar ben eski bir kameralı cep telefonunu lcd sini aracımın önüne kamerasınıda arkaya takmak istiyorum böyle birşey ilk defa deneniyor belkide bilmiyorum internette araştırdım ancak bulamadım sizden ricam nasıl bir yöntem izlemeliyim 1 tane samsung sx-1 bozuk telefonum var onun ekranı ile kamerasını kullanmak düşüncesindeyim yardım ederseniz sevinirim almak daha basit diyeceksiniz ama ev yapımı bir ürün denenmesi belki ileride daha güzel fikirleride doğurur

RaZoR_03

RaZoR_03

Üye
kardeş güzel fikir ama olurmu hiç bi fikrim yok ! . .

mailadresilazim

Üye
    Konu Sahibi
teknik olarak lcd deki görüntü kameradaki görüntü filan diye yardım almaya başlasak aslında çözeriz

celibar

celibar

Üye
güzel fikir...kamerayı aktif edecek bir sistemin de olması lazım.kamerayı tampona iyi gömülmezse çalınır.

mailadresilazim

Üye
    Konu Sahibi
çalınması sorun olacağını sanmıyorum bit kadar kamera farketmezler LCD sinede saklıcaz bi şekilde artık

pascha1

pascha1

Üye
birader iyi fikirde bana gore olmaz

156asd156

Üye
iyi fikir aslında oyle calısan sistemleri bi incele bak biraz bilgin varsa yapabilirsin

Gunes59

Üye
işin çok zor hocam.ekranı süren devre yapmalısın.sonra kameranın çıkışını vga ya çevir.ama değmez

JokerGSM

JokerGSM

Üye
kesin ve net bir dille olur...Ama Telefonun elektronik şeması gerekli.
Sonuçta mantık aynı mantık kamera ve ekran....Sadece beslemesi biraz sorun yaratır sonuçta araçtaki akımla kamera ve ekranın beslemesi yapılmaz araya bi zımbırtı koymak gerekir.

Ama bu yapılabilitesi oldukça yüksek birşey..Aslında sağlam bir elektronikçiden destek alırsan çokda güzel yapılır..

Önce işe nette elektronik devre şemasını aramakla başla derim, lakinben bakındım bulamadım...

karlidag42

Üye
biraz yapıcı fikirleri olan arkadaşların yorum yapmasını rica ediyorum. "bence yapamazsın" "bence olmaz" gibi cümleler kurmak pek gereksiz oluyor. bende bu tip projelere meraklıyım. türkçe kaynaklardan bişeyler bulamadım. yabancı kaynaklardan daha çok faydalanmak gerekecek galiba.

Üst Alt