Haber Cep telefonuna taksit yasağına Kayserili çözümü!

Sponsorlu Bağlantılar

messevim

messevim

Üye
    Konu Sahibi
Cep telefonuna taksit yasağına Kayserili çözümü!

Kayserili yine zekasını ortaya koydu ve işte böyle bir sonuç ortaya çıktı. :) Telefon taksitlendirmesine ilginç çözüm. Buyrun okuyalım..


Cep telefonunun kredi kartına taksitle satışının yasaklanmasını olumlu bulduğunu söyleyen cep telefonu satıcısıİsmail Erzurum, ''Bence süper oldu. Vatandaş büyük, yüksek miktarlı telefonları taksitle alıyordu zaten. Kredi kartına taksitle satış yasaklanınca bu durumda vatandaş ikinci el telefona yüklenecek. Biz, örneğin 2 bin TL'ye sıfır bir telefon sattığımızda 25 TL kar ediyorduk. İkinci elde ise yüzde 100 kar var. Bu da bizim için daha güzel oldu. Hatta buna ben bir çözüm buldum. Burada telefona karşı taksit imkanı bitti. Ben kılıf alana telefon kampanyası yapacağım. Kılıfa taksit yapıyormuş gibi yapacağız. Telefon alanın kredi kartına yine taksit yapacağım, onlar beni engelleyemez. Örneğin kılıfı 2 bin liraya satacağım, o kılıfın telefonunu ise yanında hediye vereceğim. Telefondan yüzde 100 zarar, kılıftan yüzde 100 kar. Her şekilde taksit yaparım, o konuda hiçbir şekilde engelleyemezler'' diye konuştu.

Bir başka cep telefonu satıcısı Yasin Ulaş da, ''Telefon satışlarımızda şu anda yüzde 50 azalma var. Kredi kartı olmazsa olmaz. Gelen bütün müşterilerimiz kredi kartına 12 ay taksitle telefon alıyordu. Büyük mağazalarda taksit sayısını 9'a kadar düşürdüler ama telefon sektöründe hepsini kapattılar. Büyük firmalar telefon satışında fatura üzerinden taksit imkanı sağlıyor. Büyük mağazalar kendilerince taksitlendirme yapıyor. Her zaman olan küçük esnafa oluyor. Küçük esnaf her zaman mağdur'' ifadelerini kullandı.
 
  • Beğen
Tepkiler: ByKatre, mkarahanlı ve Jelly Beanci


Uhops

Uhops

Üye
Süper bence.
 
  • Beğen
Tepkiler: mehsevim
İhtiyar007

İhtiyar007

Üye
Güzel fikir :kop2:
 
Jelly Beanci

Jelly Beanci

Üye
Çok iyi
 
Kerim.

Kerim.

Üye
:kop:
 
DaNq3rB0y

DaNq3rB0y

Üye
aldatmadan felan tıkarlar seni içeri kendisini çok akıllı zannediyor demezlermi iki bin liraya kılıf olurmu
 
  • Beğen
Tepkiler: .caner.
The SLayeR

The SLayeR

Üye
e zaten bunu her telefoncu yapıo yane komsyonculuk gbi bişe örneğin öğrencyim karta direk avans cekemyorum ama alışveriş yapmış gbi gdip telefoncudan para cekebliyorum takstli :)
 
  • Beğen
Tepkiler: .caner.
Silinen Üye 737108

Silinen Üye 737108

Kapalı Hesap
Böyle hükümete böyle çözüm
 

tarık_07

Üye
Cep taksitinde 'kılıf' hilesine hapis.

1 Şubat'ta devreye giren ve cep telefonu satışına taksit yasağı getiren düzenlemenin ardından, bu yasağı delmek için bazı uyanık girişimciler, 10 liralık telefon kılıfını bin liraya verip, yanında da cep telefonu 'hediye etmek' gibi bir yönteme gitmişti ancak bu durumda hapis cezası mümkün...
İlgili vergi kanununa göre vergi suçu işlemek için sadece vergi kaçırmak gerekmiyor. Maddeye göre sahte ve içeriği itibarıyla yanıltıcı belge düzenleme ve kullanma suç sayılıyor.
Sadece telefonu satanlar için değil alanlar içinde kanunda bazı cezai yaptırımlar söz konusu. Kanuna göre cep telefonunu 'kılıf' olarak satanları 18 aydan 3 yıla kadar hapis cezası bekliyor.

SAHTE İÇERİKLİ BELGEDİR

Burada söz konusu ‘sahte içerikli belge’ cep telefonu kılıfının faturası olarak değerlendiriliyor. Telefon kılıfının faturasında asıl satılmak istenen cep telefonu olduğu yorumu yapıldığı için söz konusu telefon kılıfının faturası ‘sahte muhteviyatlı belge’ olarak kabul ediliyor.

Konuyla ilgili olarak Hürriyet'e konuşan Avukat Serdar Akbulut “Vergi suçlarında sadece vergi kaçırmak suç sayılmaz. Aynı anda sahte içerikli belge düzenlemekte suç kapsamına giriyor. Burada gerçeğe aykırı belge (fatura) düzenlenmesi söz konusu. Aynı anda içeriği saptırılmış belgeyi düzenleyenin yanı sıra bu belgeyi teslim alan da özel usulsüzlük cezasına çarptırılabilecek.” yorumunu yaptı.

'CEZA GEREKMEZ' DİYEN DE VAR

Aynı anda Vergi Usul Kanunu’nun 371. maddesine göre telefon kılıfına kesilen fatura ile cep telefonu alan daş telefonu aldığı dükkânı ihbar ederse hakkında ekstra kamu davası açılmayacak. Fakat vergi cezası konusunda farklı görüşler de var.

Buna göre kılıfın yanında verilen telefon ‘muhteviyatı itibariyle yanıltıcı belge’ kapsamına girmeyebilir. Konuyla ilgili olarak konuşan Avukat Tarkan Erdal ise "Telefon ve kılıf için yüzde 18 KDV’yi satıcılar ödüyor. İşlem olarak kılıf satılıyor ve vergisi de ödeniyor. Vergi Usül Kanuna göre bu hapis cezasını gerektirmez” diye konuştu.

359. MADDE NEYİ KAPSIYOR

Vergi Usül Kanunu’nun 359’uncu maddesi "Defter, kayıt ve belgeleri tahrif edenler veya gizleyenler veya muhteviyatı itibariyle yanıltıcı belge düzenleyenler veya bu belgeleri kullananlar, on sekiz aydan üç yıla kadar hapis cezasına hükmolunur" hükmünü içeriyor.
 
DalvikCache

DalvikCache

Üye
ben telefonu taksitli nakit avans çekerek aldım tek sorun 700 liraya 57 lira faiz artı 17 lira nakit avans çekim ücreti aldı
 
DalvikCache

DalvikCache

Üye
neyse ben aldım ya gerisini pek düşünmüyorum
 
KayraBey

KayraBey

Üye
Zeka..
 
enterneoll

enterneoll

Üye
yasağın ilk gününden beri geyik bu :D bu adamla alakası yok aslında ama aynen öyle olucak kılıf alana telefon bedava
 
Invoke

Invoke

Üye
Yav he he...
 
  • Beğen
Tepkiler: Dede
0MG90

0MG90

Üye
:D ya sabır
 
NokiaBeLLe

NokiaBeLLe

Üye
Bu kadarda olmaz kardeşim devlet yasa çıkartıyor bunlar yasayı delmeye çalışıyor bide efeleniyor ben hertürlü satarım diye dolar sürekli yükselişte türk parası değer kaybediyor cari açık almış başını gitmiş hükümetinde burada görevi büyük ama bu ülke bizim herşey dolar kuruyla yabancı ülkeden geliyor ülkemin vatandaşı bunu görmüyor asgari ücretle çalışan bir vatandaştan 2000 tllik bir telefon olması bence tüketim canavarlıgından başka bize değil bence 1 sene bu yasa düzenli bir şekilde sürmeli ve bunu ne büyük firmalar nede küçük esnaflarımız delmeyle kafa patlatmamalı diye düşünüyorum
 


Üst Alt