Cep telefonu masummuş!

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Haydar

Haydar

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Cep telefonu masummuş!
Dünya Sağlık Örgütü'ne bağlı IARC'ın desteklediği cep telefonu kullanımı ile beyin tümörü riski arasında ilişki olup olmadığına yönelik Interphone araştırması sonuçlandı.

Yaklaşık 14 yıldır süren araştırmanın sonuç raporunda, en sık rastlanan beyin tümörlerinde cep telefonu kullanımına bağlı artış görülmediği belirlendi.
Dünya Sağlık Örgütü'ne bağlı Uluslararası Kanser Araştırmaları Ajansı'nın (IARC) desteklediği ''Interphone'' çalışması IARC'ın resmi internet sitesinde duyuruldu. 1998 yılından bu yana 13 ülkede, 14 bini aşkın cep telefonu kullanıcısı üzerinde epidemiyolojik çalışmalar yapan Interphone Çalışma Grubu tarafından tamamlanan araştırmaya katılan ülkeler arasında; Almanya, Danimarka, Avustralya, Fransa, Finlandiya, İngiltere, İsrail, İtalya, Japonya, Kanada, Yeni Zelanda, Norveç ve İsveç bulunurken, araştırmaya, üye ülkelerden 100'e yakın bilim adamı katıldı. IARC tarafından desteklenen Interphone sonuç raporunda en sık rastlanan beyin tümörlerinde, cep telefonu kullanımına bağlı artış görülmediği belirlendi. Interphone araştırmasının sonuçları normal cep telefonu ile cep telefonun kafaya yaslandığı bölgedeki beyin, beyin zarı, kulak içi ve tükürük bezi tümörleri arasında bir ilişki olmadığını ortaya koydu. Ancak raporda, yoğun kullanımlarda daha çok araştırmaya ihtiyaç duyulabileceği belirtildi.

Cep telefonu kullanımı ile glioma (beyin hücreleri tümörü), meningioma (beyin zarı tümörü), acoustic neuroma (kulak içi hücreleri) tümörü bulunan bin 121 ve malignant parotid gland (tükrük bezi) tümörü arasındaki ilişkiyi araştırtan en geniş kapsamlı vaka-kotrol çalışması olarak belirtilen raporda, haftada en az bir kere cep telefonu ile konuşan insanların seçildiği ve toplam konuşma zamanı, ortalama konuşma süresi, toplam çağrı sayısı, handsfree kullanıp kullanılmadığı gibi veriler değerlendirildi. kaynak : milliyet
 


Sypnc_Dictetor

Sypnc_Dictetor

Üye
Yararlı bilgi :tşk:
 
Haydar

Haydar

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Eyvallah :rica:
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt