Cep telefonu kullanarak kablosuz ağlarda paylaşıma açılmış klasörlere erişmek mümkün mü?

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
IKHULAKU

IKHULAKU

Üye
    Konu Sahibi
Cep telefonu kullanarak kablosuz ağlarda paylaşıma açılmış klasörlere erişmek mümkün mü?
Merhaba arkadaşlar sizlere konu ile alakalı bir programı veya bilgiyi iletebilmek için bu başlığı açmak isterdim ama ne yazık ki internette bir bilgi veya program bulamadığımdan açıyorum. bu konuda affınıza sığınıyorum.

benim sorunum başlıktan da anlaşılacağı üzere telefonumuz ile kablosuz ağlara bağlanarak internete girebiliyoruz, çalışması için internet bağlantısı gerekli olan programları çalıştırabiliyoruz. ama ağ üzerinde bilgisayarlarımızdan paylaşıma açık olarak duran klasörlerimize bir erişim mümkün değil. ağ komşularını veya ağda paylaşıma açık yazıcıları göremiyoruz. her ne kadar kablosuz ağ üzerinden data iletimi yapabilen programlar forumda paylaşılmış ise de asıl sormak istediğim istediğimiz an ağ üzerinde paylaşıma açık klasörlerin içeriğine erişebilmek.

Bu bağlantıyı nasıl sağlayacağımız hakkında yardımı olacak yapılması gerekli bir ayar veya bu işi yapan bir program var ise bilgisi olanların yardımını rica ediyorum.

venusutarit

venusutarit

Üye
Sanırım öyle bir program var ama bulabilene aşk olsun

IKHULAKU

IKHULAKU

Üye
    Konu Sahibi
evet bulabilene aşkolsun gerçekten. 2 haftadır sabahlara kadar internette aramadığım yer kalmadı. sonuç yok.

venusutarit

venusutarit

Üye
Symnas sanırım bu yada buna benzer bir işe yarıyor ama lisans almak gerektiriyor kıramadım ben

matanist

matanist

Üye
Telexy nin programları bunu yapıyor (Symrdp= remote kontrol, symnas gibi). Fakat Symbian^3 ü şu an için desteklemiyor o program. (E72 inde varmış işletim sistemi ne symbian s60 ise çalışır muhtemelen. Symrdp diye arama yapabilirsin forumda da olması lazım.
Ama programsız maalesef olmaz. Çünkü bağlanmak istediğin işletim sistemi windows işletim sistemi (büyük ihtimalle öyle olduğunu kabul ediyorum). Symbian dan windows a da özel programlar aracılığı ile bağlanabiliyorsun. Ha telefonunun işletim sistemi windows mobile olsaydı o zaman çok rahat olurdu. Ayrıca Mac OS ile Apple İphone işletim sistemleri arasında da mantıksal bir bağ kurmak mümkün.
Ben de 2-3 aydır arıyorum denemediğim program kalmadı istediğim gibi. Farklı başlıklar altında da tartıştık. Şimdilik ele avuca dokunur birşey yok. Ama ilgilenirsen forumda yeni bir konu var oraya bir göz at. Bu arkadaşın dediğini deneyeceğim ben de (tabi kullanmak veya kullanmamak sana bağlı)....

--------------- Ekleme ---------------

Linki unuttum buraya tıkla :D

IKHULAKU

IKHULAKU

Üye
    Konu Sahibi
sanırım bir süre daha bekleyeceğiz. nokia'ya konu hakkında mail attım. bunu çözün yeniden symbian'ın ayağa kalkmasında bile faydası olur dedim :)) ki gerçekten de öyle bana kalırsa. ağ komşularından paylaşıma açık tüm dosyalara telefondan girebilir olmanın hayali bile güzel. araştırmalarıma devam edeceğim, umarım bir çözüme rastlarım da paylaşırım burada.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt