Cep Telefonu Fotoğrafçılığı

Nasıl böyle odalıyoruz?

Bu tür fotoğraflar çekerken manuel odak kullanıyorum ve DSLR makinalardaki gibi arka plan derinliği vermek için konuyu oldukca fazla geriye alıyorum mesela o fotoğrafta arka plan oldukca açıktı manuel odak olduğu için arka plan oldukca fazla flu oldu herzaman olmuyor bu dediğim gibi arka mesafe çok önemli yakın olursa olmuyor. Çekmek istediğin objeyi incele nereden çekersen arka planı sade tutarım diye bak. Aynı konuyu DSLR ilede çektim onda nerden gördümse oradan çektim ama bunu çekmek için bayagı bir tırmaladım zorluk çektim

Tepkiler: .caner.

.caner.

Üye
Çok güzel ama, ben yakından çekerdim hep, bulanıklık da mı böyle oluyor?

avast

Üye

oyuncaklarım

oynamalar mobilden aviary ile yapıldı

Tepkiler: Mayk29 ve boran9999
Çok güzel ama, ben yakından çekerdim hep, bulanıklık da mı böyle oluyor?

Örnek bir fotoğraf koyuyorum Konu burda yaklaşık 10 cm'de arka planda yaklaşık 300 cm kadar uzakta manuel fokuslarsak aşağıdaki gibi bir örnek elde ediyoruz ;

Tepkiler: TeknoÖmer ve .caner.

Türe

Üye
Misal çapraz çekiyorum ben o flulama için bazen. İşe yarıyor.

Tepkiler: boran9999

Kerim.

Üye

Discovery

4MaGuS

Üye
L920 bir kaç kare

bu resimde ayı çekmeye çalıştım ancak yukardan aşağı doğru bir çizgi çıkıyor aya netliyorum çıkıyor yandaki yıldızlara netleyip çekmeye çalışıyorum yine çıkıyor ayarları oynadım yine çıkıyor burada tam olarak ne yapmam gerek sizce

@boran9999 boran bey sizin yorumunuzuda bekliyorum nasıl bir ayarda çekmem gerekiyor sizce

Tepkiler: OttomaN TigeR ve Mayk29
Bir mum resmi de benden lg g2 manuel odaklama ile

Tepkiler: .caner. ve boran9999
Sevgili Aydın sanıyorum odaklama sorunu oluduğundan ışık yansımaları oluşuyor fotoğraflarda 200-400 iso larda manuel odaklama yapıp bir deneyin ben deneyecem ama ay yok
Bir mum resmi de benden lg g2 manuel odaklama ile

Oldukca başarılı bir kare tebrik ederim Biraz gelişmişine Low-key çekim tekniği diyorlar

Tepkiler: GökhanERMCLR, 4MaGuS ve .caner.

4MaGuS

Üye
isoda oynamıştım demin yine çekiyordu ancak şuan dedim ayın pozisyonu değişmiş doğal olarak ondanmıdır bilmiyorum ancak şuan istediğim gibi çekebildim 100-200-400 denedim 100 bile yetti aslında teşekkürler bilgilendirme için

boran usta sanmı yorum bu lens ile ilgilidir tahminimce...

boran usta sanmı yorum bu lens ile ilgilidir tahminimce...

Lensle olduğunu sanmıyorum iso yüksek olunca bu tür ışık dağılımları olabiliyor doğruyu çeşitli iso aralıklarında deneyerek en doğrunun bulunabileceğini sanıyorum. Selamlar

Tepkiler: .caner.
Lensle olduğunu sanmıyorum iso yüksek olunca bu tür ışık dağılımları olabiliyor doğruyu çeşitli iso aralıklarında deneyerek en doğrunun bulunabileceğini sanıyorum. Selamlar

Umarım öyledir usta

Tepkiler: .caner. ve boran9999

Mayk29

Üye
Apple İphone 4S

Tepkiler: boran9999, frk uzn, .caner. ve 1 kişi daha

4MaGuS

Üye
iso 100

ıso 200

demin denemem gerekiyor çok güzeldi şimdi çok bozdu önünde de bulutlar var biraz pek net değil o yüzden 400 de çektiğimde baya aydınlık çıkıyor ancak sabitlemekte lazım elim titrektir biraz net çıkmıyor

Son düzenleme:
Tepkiler: boran9999 ve .caner.

Ben makrodan anlamıyorum
Buda umrede çektiklerimden

Tepkiler: OttomaN TigeR ve frk uzn