Cep Telefonu Bataryası Gerçekten Patlarmı?

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
quigleyarman

quigleyarman

Üye
    Konu Sahibi
Cep Telefonu Bataryası Gerçekten Patlarmı?
Merhaba maxicep ailesi herkeze selamlar..:) Tv de cep telefonu pili patlaması sonucu yanan adamı gösteriyolar.Ama ben hiç duymadım böyle birşey.Artık çoğu telefonda lityum ion vb. Pil kullanılıyor ve patlama riski varmıs bu pillerin.Böyle bir olayla karşılaştınızmı?Yorum ve görüşlerinizi bekliyorum,herkeze iyi forumlar.

[ENGİN]

[ENGİN]

Üye
orjinal bataryalara bişey olmaz ama yan sanayı bataryaların bu riski var yan sanayı bataryaların bir sureden sonra şiştigini gorursunuz.

aksitman

aksitman

Üye
arkadaş bi 50tl lik bararya var bide 5tl lik eğer adam 5tl lik aldıysa batarya hem daha az dayanır hemde patlama ve yanmaya karşı daha elverişli olur bundan dolayı lütfen paraya kıyıp orjinal batarya alalım

Fabregas19

Fabregas19

Üye
rizENGİN arkadaşıma katılmayı bir borç bilirim :)

Yan sanayi bataryalarda olabiliyor bazen aşırı sarjda kalırsa telefon bu risk bıraz daha yüksek oluyor.

[ENGİN]

[ENGİN]

Üye
orjınal olsada bazı 2 çekırdeklı 4 çekirdekli cihazlarda aşırı ısınmadan yanabiliyor?

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
orjinal bataryada patlama olmaz ama yan sanayi bataryalarda akım frekansı cihazla uyuşmadıgı için patlama olabilir

tdd46

tdd46

Üye
telefonun kutusunda çıkan bataryam şu an öyle bir sistiki iki batarya kalınlığına ulaştı arka kapak takılmıyor :) batarya orjinal de olsa sahte de olsa kullanım ömrü dolunça kaçınılmaz son

Sagopacıyız79

Sagopacıyız79

Üye
Hepsinde olabilir elektrik gidip gelince akım bir anlıgına yüksek gelip şarj cihazındaki devrelere zarar verir ve şarj cihazında elektriği düşüren trafo yanarsa 3.7 volt yerine 220 volt girebilir ve patlar bir arkimin başına geldi şarj ucuna 220 volt gelio içindeki trafo patlamış
Şarj cihazınızada dikkat etmeniz gerek

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt