Cep telefonlarının sarj süresi

Sponsorlu Bağlantılar

cımbomlu

Üye
    Konu Sahibi
Cep telefonlarının sarj süresi
Arkadaslar sıfır cep telefonu veya batarya alırken en az 12 saat telefonu şarjda tutmamız soyleniyor.Ancak nokialarda 3~5 saat şarjda tutunca tel. batarya dolu uyarısı veriyor ve batarya indikatorü sabit kalıyor.Ama siemens marka cep telefonlarda 24 saat şarjda kalsa bile batarya indikatorü sabit degil nedense.nokialarda gercekten kısa sürede doluyor mu bataryalar????????

Altun.

Altun.

Üye
bende siemens kullandım gerçektende batarya dolu uyarısı wermyr

technonur

technonur

Üye
telefon bataryayı tamamen dolu olarak gösterdikten sonra zaten telefon şarj cihazından elektrik almayı otomatik olarak kesiyor birçok modelde

eQooo

eQooo

Üye
telefon bataryayı tamamen dolu olarak gösterdikten sonra zaten telefon şarj cihazından elektrik almayı otomatik olarak kesiyor birçok modelde

ancak ilk şarjın bataryanın ömrü açısından çok gerekli olduğu ve en az 12 saatten bahsediliyor...???:hmmm

cımbomlu

Üye
    Konu Sahibi
oyle ama neden nokia telefonlarda 3~5 saat sonra batarya dolu uyarısı vermekte.boyle olduktan sonra ne anlamı kalıyo 12 saat sarjda tutmanın anlamıyorum yani.bosuna elektrk kullanılıyo batarya dolu uyarısı aldıktan sonra

CoYoTe®

CoYoTe®

Üye
Valla Ben W700i yi Aldığım Gün Salihliye Gidicektim...Eve Geldim 1 Saat Şarj Ettim Gittim Salihliye..Hemde Otobüste Müzik Dinledim..Salihliden Bursaya Geçtim 1 Hafta Gitti Şarjı..Şu andada 5 GÜn Falan Gidiyo...Aldığınızda İşte 18 Saat Şarj Edin Falan Dİyolar Hepsi Hikaye..Boş İş Bunlar:D

cımbomlu

Üye
    Konu Sahibi
bence de telefon sarjı durdurduktan sonra bi manası yok bosa elektrik harcamanın

Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
ben inanmıom öle islere:)

GuNSTuR

GuNSTuR

Üye
gerçek deil ya zaten biz telefonu aldıgımızda bataryada az bi şarj oluyo nasıl olsa onu nasıl dolduruyolar zaten benım ıcın o ılk şarj oluyor :D

technonur

technonur

Üye
doğru sölüyor +1:sn:
doğru söylüyor diyorsun ama neye göre doğru söylüyor diyorsun bunu sende bilmiyosun
dikkat edersen nokianın şu son 2-3yıldır çıkan telefonlarındaki şarj aletlerinde energy star logosu görürsün bu demektir ki şarjı bittiği an enerji tüketimini 0a indiriyor yani otomatik olarak devre dışı kalıyor ;)

CoYoTe®

CoYoTe®

Üye
"Technonur" Böyle Bişeyden Haberim Yoktu..Bilgilendirdiğin İçin Gerçekten Saol..O Zaman Her Telefonun Şarj Cihazında Energy Star Logosu Olmalı Diye DÜşünüyorum:)

schumici

schumici

Üye
bence yinede tel 0 iken bir defaya mahsus 8 saat şarj edilmeli

burak9400

burak9400

Üye
hepinizi bilgilendirmek amaçlı sölüyorum ben 15 yasımdayım ve sekizinci sinif öğrencisiyim size şunu sölim eğer içinizde fen bilgisi dersinden biraz olsun anlayan warsa bunu anlamaları gerekir.

şimdi bir pil düşünün ve bir bütün kablo ile pilin iki ucunu birleştirin.ne oldu??e pilin enerjisi kabloyü görünce dayanamadı ve akmaya başladı sonra?e gidecek bi yeri yok ki? e olsuuun..yine eksi bölümünden girecektir ce bu işlem bir süre devam ettikten snra pil bitecektir.şimdi diyeceksinizki ne alakası war bea? hemen açıklayayım

şimdi o telefonun bataryasını biraz şarj edip telefona takar nokia eee nolacak??ne mi olacak o telefon taaa nokianın fabrikasından türkiyeye gelecek ondan snra bi süre kutuda kalacak alıcı beklicek.neysse bu süre içinde o batarya tam dolu olsa bile(ki hiç zannetmiyorum nokianın böle bişi yapacagını)o sırada telefondaki akımda finish olacak o batarya yani bitecek aynı örneğimdeki zavallı kalem pil gibi :D:D:Dee snra o telefonu alınca şarj olması gerek.bu da demek oluyorki telefonunuzun bataryası hemen hemen boş hatta bomboş sizin onu doldurmanız gerek.

telefon ne sölerse sölesin o şarjın yani bataryanın gereğinden fazla dolması gerek çünkü siz o telefonu kullanacaksınız ve sonralarda fazla fazla şarja takacaksınız yani telefonun alışması gerek.

eren6523

eren6523

Üye
evet şarj erkenden doluyor nokia larda ama ilk alındğında 12 saat veya daha fazla tutmakta fayda var

by_bilinmez

by_bilinmez

Üye
saol

canted

canted

Üye
benim telefonum n 80 2 günde şarjda dursa bir saat adam akıllı çalıştırim şarjı bitiyo sıkıldım yanii satabilirim ucuza

wrestler_safak

Üye
benim telefonum n 80 2 günde şarjda dursa bir saat adam akıllı çalıştırim şarjı bitiyo sıkıldım yanii satabilirim ucuza

bndede aynıydı orjinal nokia batarya al yeni.:oke:

tGce16

Üye
ya bende x3 var 1 bucuk 2 saate doluo ve 1 günde bitio şarjı anlamadm gitti ilk aldıgımda hemen taktm ve dolu dedi 1 günde bitince 2.ye bende 20 saat şarjda bıraktm hala bu sorun devam ediyor bi bilgisi olan var mı acaba ?

asım hulusi

asım hulusi

Üye
bende yeni lg km555 aldım her neyse kitapçığında not olarak şunlar yazılı "Not: Pilin Ömrünü artırmak için pilin tam şarjlı olması gerekir . İlk "Pil Dolu" mesajını dikkate almayın ve telefonu bir gece boyunca şarjda bırakın" yazıyor . yani uzun beklemesinde fayda var diyorum ben :)

Takipçi Satın Al

Üst Alt