Haber Cep telefonlarının fiyatı düşüyor! Neden mi?

Sponsorlu Bağlantılar

Buğra

Buğra

Admin
    Konu Sahibi
Cep telefonlarının fiyatı düşüyor! Neden mi?
Bir seneyi aşkın süredir akıllı cep telefonları ile tablet bilgisayarlardan alınan TRT bandrolü ücreti, Danıştay kararı ile birlikte artık alınmayacak.



Öncesinde radyo-TV alıcısı olan elektronik cihazlara uygulanan TRT bandrolü uygulaması, Bakanlar Kurulu tarafından alınan kararla birlikte internet yoluyla radyo ve televizyon yayınlarını alan tüm cihazlarda uygulanmaya başlanılmıştı. Bu nedenden ötürü olarak cep telefonlarından da alınan TRT bandrolü ücreti, Danıştay'ın aldığı yeni kararla birlikte ortadan kalktı.


CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş’ın Danıştay’a yaptığı başvuru ile birlikte artık tablet bilgisayarlar ve akıllı cep telefonlarından TRT bandrol ücretinin alınmamasına karar verilirken, konuyla ilgili açıklama gerçekleştiren Yarkadaş bu ücretin kalkmasının telefon fiyatlarına indirim olarak yansıyacağını belirtti. Sözlerine devam eden Yarkadaş bunun telefon ve tablet bilgisayarlarda 200 lira indirim anlamına geldiğini açıklarken, kararın ne zaman yürürlüğe gireceği duyurulmadı.


1 yıldan fazla bir süredir geçerliliğini koruyan ve tablet bilgisayar ile cep telefonu alanlardan alınan TRT bandrol ücretlerinin, bu danıştay kararı ile birlikte tüketicilere geri iade edilip edilmeyeceği de merak ediliyor. Bakalım böyle bir uygulama söz konusu olacak mı?
Cep telefonlarının fiyatı düşüyor! Neden mi?
 


MAERKEK

MAERKEK

Moderator
Ne zaman girecek acaba yürürlülüğe
 
  • Beğen
Tepkiler: Buğra
Da®kness

Da®kness

Üye
Telsizim olmadığı halde her ay Telsiz Kullanım ücreti kesiyorlar. Buda kalkmalı. Telsizi en son 2002 yılında kıbrısta kullandım, kullanmaz olaydım :D
 
  • Beğen
Tepkiler: Symbianizer, MAERKEK ve Buğra
SoulsEagle

SoulsEagle

Üye
erdal bakkal bunu beğendi
 
  • Beğen
Tepkiler: ___kaptan___

MaxipmaN

Üye
güncellemede fiyat artışı olurdu ya ilginç :hmmm
 
  • Beğen
Tepkiler: SoulsEagle
KomiserMemoli_12

KomiserMemoli_12

Üye
TRT payı gider başka bir şey adı altında tekrar vergi kesmeye devam ederler. Nokia 3310 550 lira fiyat ile satılıyor. O telefonun ederi en fazla 200 lira iken bizde maalesef kesilen aşırı vergilerden dolayı 350 lira fazla para ile satılıyor. Bu telefonu da alacak insanlar mutlaka olacaktır ama 200 liralık bir telefona 550 lira para vermek soygunculuktan başka bir şey değildir.
 
Murat Alper

Murat Alper

Moderator
200₺ bir indirim yapacaklar az bence en fazla 500-600tl bir indirim yapılmalı bence
 
  • Beğen
Tepkiler: ___kaptan___
MAERKEK

MAERKEK

Moderator
muratalper55 abi güzel diyorsun da indirimi yaptıktan sonra farklı bir ad ile daha fazla vergi koymasınlar. Sonuçta vergi zammı en çok ne alınıyorsa o ürüne geliyor örnek sigara
 


Üst Alt