cep telefonlardaki piksel hataları

mservank

Üye
    Konu Sahibi
cep telefonlardaki piksel hataları
arkadaşlar telefon alırken en büyük korkum ekranda piksel hatası olmasıdır ve duyduğum kadarıyla telefoncular piksel hatası 5 aşmadıkça telefonu değiştirmiyorlarmış.Nokia ise kullanım kılavuzunda bu konuya değinmiş ve piksel hataları bu tip ekranların genel özelliğidir garantiye kapsamına girmez diye tanımlıyor. piksel hataları berbat bir şey kırmızı ya da siyah ekranda korkunç derecede belli oluyor .Benim anlamadığım şu koskoca bilgisayar ekranları için "perfect panel" diye kesinlikle piksel hatası olmayan dev ekranlar üretiyorlar da nokia neden o ekranların 20 de 1i olan ekranları üretmiyor . ayrıca şimdi telefon aldığım zaman piksel sorunum olsun istemiyorum yani bunu alırken anlamanın bir yolu olmalı herhalde ekrana gözünü dayayarak bakmaktan .allahtan alacağım telefonun temaları kırmızı olacak da o zaman iyi bi incelerim .bu konuda düşünceleriniz ve önerileriniz?

eee 3310 al ozaman piksel sorunu yok...
alırken incelemen lazım pazardan sebze almıyosun kii...

mservank

Üye
    Konu Sahibi
mecbur ekranın her tarafını incelemem gerekecek didik didik etmem gerekiyor anlaşılan

Maalesef.... teli açıp telin her uygulamasını açtınmı, ve temayı birkezde olsa değiştirdinmi olay bitecektir...

katibim

Üye
netten alışverişlerinizde böyle bir imkanınız olmuyor maalesef,en iyisi görerek inceleyerek bayiiden almak

Ozan

Admin
katibim hosgeldin tekrar dostum

Telefon konusunda ise, bence fazla tedirgin olmayın 500 ytl ve üzeri telefonlarda ölü piksel ihtimali %1 bile degil bence.

mservank

Üye
    Konu Sahibi
sen öyle san kardeşim ama azarlar gibi söylemiyorum ben 2 sene önce 6630 770 ytl ye aldım sonra da eve geldiğim zaman hemen farketmedim ama ölü piksel gördüm tabi o zaman telefon kulalnmasını iyi biliyordum ama ölü piksel denen şey kimsenin aklına gelmezdi aynı şekilde benim de sonra o pikseli çok sorun ettim falam o yüzden en sevdiğim temaları bile kullanmıyordum(şimdi düşünüyorum da ne kadar salakça hareket etmişim) işte benim şanssızlığım mısır nedir bana çıkıyor böyle şeyler. inşallah n73 ME alacağım zaman yani gerekirse 10 dk durup incelerim yani .ilk önce temalarını değiştirip bakarım sonra kırmızı teması var işte o temada sonra da artık kamerayı açarım kırmızı bir broşür felan bakarım kameradan benim 6630 da belli oluyordu. sonrada artık bir fotoğraf çekerim galeriden bakarım iyice ama inşallah çıkmaz zaten en büyük korkum bu.

mservank

Üye
    Konu Sahibi
ama yani nokia herhalde 2 yıl içinde biraz dikkat etmiştir umarım bir de sorum var ölü pikseller sadece bir renkte mi belli olur yani farklı renklerde de olur mu o zaman yanımda kırmızı siyah broşür bulup götürürüm

Ozan

Admin
6630 çok basit görünen bir telefon desem zaten kızmazsınız ummarım zaten insana tasarımı güven vermiyor ama gidin bir samsung lara bakın son modellere yada bi n93, n95 e bakın her turlu guven veriyor ve ölü piksel diye birşey duymadım bu telefonlarda

Bu ölü pixel olayı anlamanın en iyi yolu :
Camerayı açın,mercegini elinizle kapatın simsiyah olsun,foto cekin.Ekrana bakın eger beyaz beyaz noktacıklar warsa onlar ölü pixel dir.Tel alırken yapacagınız en basit işlem

safakk

Üye
mantıklı birde beyaz duvarın önüne geçip duvarın fotografını çek sonra ikisinede iyi bak bulmazsan al

mservank

Üye
    Konu Sahibi
evet haklısınız kamera benim de aklıma geldi ve beyaz değil de kırmızı bi broşürde felan daha iyi belli olur sanırım deneyecem sağolun teşekkür ederim hepinize

Eh bi al be güselim, sanada telefon satacaz diye kendimizi yırtıyoruz! Aldığında haber verde, Negative lokum dağıtacakmış!

Ozan

Admin
Valla arkadaş sanki başka birşey alıyor, yani nihayetinde telefon ve gerekli ipuçlarını arkadaşlar vermiş Bence daha fazla bekleme sen vazgeçmeden al.

Hiçbi marka kolay kolay kalitesinden taviz vermez, ölü piksel var nasılsa kaktırırım gibi bi mantık yok. Elektronik bu ilk alırken olmasa sonradan bile olabilir

mservank

Üye
    Konu Sahibi
kendinizi yıttığınız için teşekkür ederim alırsam o lokumu zevkle yiyeceğim negative dostum artık lokumu kargoya verip kırşehire yollarsın

achie

Üye
Benim başıma geldi bi kez N70 imde ölü piksel vardı Nokia shopa götürdüm ekranda ölü piksel var rahatsız oluyorum dedim değiştiler.

mservank

Üye
    Konu Sahibi
değiştiler mi bende de 6630 vardı ölü piksel vardı ama kullanım kılavuzunda bu tip ekranların özelliğidir hasar ya da sorun değil falan filan değişmezler diye biliyordum

emesut

Üye
Arkadaşlar benim 3230 un ekranında da son günlerde dikey beyaz bir cizgi belirmeye başladı..
Acaba budamı ölü piksel..?? Sanırım pikseller daha ölmediler ama bazen cizgi cıkıyor bazen cıkmıyor..
Bakalım bu akşam bırakıcam nokia servise ne diyecekler..

mservank

Üye
    Konu Sahibi
3230 un ekranı berbat bizim sınıfta 3 kişinin 3230 u vardı tam bilmiyorum ama 2sinin ekranı titriyordu tekinin de kırmızı noktaları vardı yani sanırım bu bi sorun değil 3230 için