çekmeyen telefon diye iphone onca şey dedik wavede çekmiyor arkadaş

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
schnellmajestic

schnellmajestic

Üye
    Konu Sahibi
çekmeyen telefon diye iphone onca şey dedik wavede çekmiyor arkadaş
antenin orayı elimle kapattım 4 bar düştü

clonexcell

clonexcell

Üye
sağ elinde avuc icinde tutarken baya bi düsüyor cekmiyor bile gösteriyor

lagionaire

Üye
o kadar uraşmama rağmen 1 bar bile düşmedi :D sen nasıl başardın merak ettim :d

schnellmajestic

schnellmajestic

Üye
    Konu Sahibi
o kadar uraşmama rağmen 1 bar bile düşmedi :D sen nasıl başardın merak ettim :d

ya bırak allah aşkına bizim evde 3 tane wave var hepside mi aynı hatayı yapar egonla telefonu yarıştırma, ne bu ya forumda azıcık mantık ve deney konuşsun lütfen

• Beğen
Tepkiler: grafikedy ve grafikeer

androidwavede

Üye
hepiniz akıllısınız.nolacak hep oylemi tutacan . Yetii be koylumusunuz nesiniz.Toplanmıs tum koyluler.İphoneda hep düşüyor bar bende var halla halla geriler

01firtina

01firtina

Üye
ya bencede arkadaş doğru söylüyor çekim olarak biraz eksisi var wavevin.|-)

ganster86

Üye
telefonun antenini kapatırsan tabiki çekmez:)
iphone 4 kullanıp çekmiyor diyenler. telefonu kullanmasını bilmeyenlerdir.

gs01

Üye
iki elimle telefonu sardım yine düşmedi. ama bazı yerlerde arkadaşlarımda aynı hattı kullanıyor onların 5800 ı tek diş çekerken benimki hiç çekmiyor. o zaman sinir olmuyo değilim yani

ahmet_ist1995

Üye
hepiniz akıllısınız.nolacak hep oylemi tutacan . Yetii be koylumusunuz nesiniz.Toplanmıs tum koyluler.İphoneda hep düşüyor bar bende var halla halla geriler

konuşmanı düzeltsen sen ilk önce?
çekme konusunada gelince bende bu konu yüzünden tamire gönderdim,sol elle de kullanınca sorun yok ama sağ elle tutunca çekmiyor.
Bir tanıdığımdada wave var ondada oluyormu diye denedim ama olmadı bir türlü.
Yani anlıyacağın bütün wave'lerde olmuyor anten bataryanın altında ama hepsini kapsamıyor,bazılarında oluyor.

ercizm

Üye
boş muhabbet

grafikedy

grafikedy

Üye
Arkadaşlar. Gerçekten her kes bilip bilmeden saçma şeyler anlatıp nedenlerini de saçma şekilde yorumluyor. Yorum yapan arkadaşların Elektronik ve elektrik ile hiç bir bilgisi olmadığı ve işkembeden atarak saçma cevaplar verdiği aşikar. Yok telefonum sağ elimde çekiyor da sağ elimde çekmiyor. Telefon bozuk... Yapmayın lütfen.

Telefonu Sol elinde çekmeyen arkadaş; Wave 8500 ve 8530'da dahili anten PCB'nin (elektrnik kartın) sağ kısmında bulunmaktadır. Sen telefonu sol eline aldığında bu anten avuç içine geliyor. Ayrıca baz istasyonunun kuvveti uzaklığı ile yönü de bir faktör. Zayıf bir baz istasyonundan bağlı iken eğer telefonunuz ile arasına kafanız giriyor ise kafanızdaki faraday kafesi etkisi sinyal çekimini olumsuz etkileyecektir.(Faraday kafesi: Metal veya iletken bir kürenin içerisine elektromanyetik frekansların ulaşamaması durumudur) Bu konuyu derinlemesine araştırmak istersen kafatasının faraday kafesi etkisi şeklinde google'da arama yapman yeterli olacaktır.

Gelelim Wave 8500 ve 8530'un diğer telefonlara göre az çekme olayına. Arkadaşlar, bildiğiniz gibi Wave 8500 ve 8530 da 1 GHz işlemci kullanılmış. Frekansın artırılması yüksek hızlara ulaşılmasını sağlarken diğer yandan frekansın artmasıyla güç harcanması da artıyor. Bu durum da telefonun işlemcisinin istenmeyen bir şekilde aşırı ısınmasını sağlamaktadır. Samsung bu durumu kontrol edebilmek için telefonun kasalarını iyi bir soğutucu olan alüminyum kasa olarak tasarlamış. Bu durum telefonun soğutulmasında büyük bir fayda sağlarken diğer yandan bu metal kasa yanlış açıda duran bir anten gibi etki gösteriyor. Ayrıca yukarıdaki konuda anlattığım gibi istenmeyen bir faraday kafesi olayı yaratmakta. Dikkat edeniniz var ise araçlar üzerindeki radyo antenleri hep 45 derece açıyla durmakta. Bunun nedeni FM sinyalleri en iyi 45 derece açıda duran bir teleskopik anten ile yapılabilmektedir. Telefon ile anten arasındaki bu metal kasa tamamen yanlış bir anten görevi gördüğünden telefon diğer cihazlara göre az çekmektedir.

Umarım açıklayıcı olmuştur.

ahmet_ist1995

Üye
grafikedy
Arkadaşlar. Gerçekten her kes bilip bilmeden saçma şeyler anlatıp nedenlerini de saçma şekilde yorumluyor. Yorum yapan arkadaşların Elektronik ve elektrik ile hiç bir bilgisi olmadığı ve işkembeden atarak saçma cevaplar verdiği aşikar. Yok telefonum sağ elimde çekiyor da sağ elimde çekmiyor. Telefon bozuk... Yapmayın lütfen.

Telefonu Sol elinde çekmeyen arkadaş; Wave 8500 ve 8530'da dahili anten PCB'nin (elektrnik kartın) sağ kısmında bulunmaktadır. Sen telefonu sol eline aldığında bu anten avuç içine geliyor. Ayrıca baz istasyonunun kuvveti uzaklığı ile yönü de bir faktör. Zayıf bir baz istasyonundan bağlı iken eğer telefonunuz ile arasına kafanız giriyor ise kafanızdaki faraday kafesi etkisi sinyal çekimini olumsuz
etkileyecektir.(Faraday kafesi: Metal veya iletken bir kürenin içerisine elektromanyetik frekansların ulaşamaması durumudur) Bu konuyu derinlemesine araştırmak istersen kafatasının faraday kafesi etkisi şeklinde google'da arama yapman yeterli olacaktır.

Gelelim Wave 8500 ve 8530'un diğer telefonlara göre az çekme olayına. Arkadaşlar, bildiğiniz gibi Wave 8500 ve 8530 da 1 GHz işlemci kullanılmış. Frekansın artırılması yüksek hızlara ulaşılmasını sağlarken diğer yandan frekansın artmasıyla güç harcanması da artıyor. Bu durum da telefonun işlemcisinin istenmeyen bir şekilde aşırı ısınmasını sağlamaktadır. Samsung bu durumu kontrol edebilmek için telefonun kasalarını iyi bir soğutucu olan alüminyum kasa olarak tasarlamış. Bu durum telefonun soğutulmasında büyük bir fayda sağlarken diğer yandan bu metal kasa yanlış açıda duran bir anten gibi etki gösteriyor. Ayrıca yukarıdaki konuda anlattığım gibi istenmeyen bir faraday kafesi olayı yaratmakta. Dikkat edeniniz var ise araçlar üzerindeki radyo antenleri hep 45 derece açıyla durmakta. Bunun nedeni FM sinyalleri en iyi 45 derece açıda duran bir teleskopik anten ile yapılabilmektedir. Telefon ile anten arasındaki bu metal kasa tamamen yanlış bir anten görevi gördüğünden telefon diğer cihazlara göre az çekmektedir.

Umarım açıklayıcı olmuştur.

Atılırda bu kadar atılmaz ama.''Dikkat edeniniz var ise araçlar üzerindeki radyo antenleri hep 45 derece açıyla durmakta'' Sen her araba antenin 45 derece açıyla durduğunu sanıyorsun birşey demiyorum,eski model mercedes ve 2005 model hyundai accent modellerinde 45 derece açıyla duran radyo anteni bul ben sana gördüğün arabadan hediye edicem.Radyo sinyalleriyle uydu sinyallerinide karıştırırsın sen.Çanak uyduların hepside 45 dereceyle bakar dimi? hotbird yada turksat 3a fark etmez dimi sana göre?
Birşey biliyormuş gibi de laf laf olsun diye konuşmuyormusnuz,öyle demenizle bizede gülecek olay çıkartıyorsunuz.

grafikedy

grafikedy

Üye
Atılırda bu kadar atılmaz ama.''Dikkat edeniniz var ise araçlar üzerindeki radyo antenleri hep 45 derece açıyla durmakta'' Sen her araba antenin 45 derece açıyla durduğunu sanıyorsun birşey demiyorum,eski model mercedes ve 2005 model hyundai accent modellerinde 45 derece açıyla duran radyo anteni bul ben sana gördüğün arabadan hediye edicem.Radyo sinyalleriyle uydu sinyallerinide karıştırırsın sen.Çanak uyduların hepside 45 dereceyle bakar dimi? hotbird yada turksat 3a fark etmez dimi sana göre?
Birşey biliyormuş gibi de laf laf olsun diye konuşmuyormusnuz,öyle demenizle bizede gülecek olay çıkartıyorsunuz.

1) Öncelikle 11 senedir elektronik haberleşme sektöründe çalışan 2 farklı şebekeye 4 farklı ilde 6 adet baz istasyonu kurmuş bir elektrik-elektronik mühendisine "attılırda bu kadar atılmaz ama" yakıştırması yaptığını söylemek isterim.
2) Eski model bir mercedes ile Hyundai accent admire gibi bir araç ile yorum yaptığın için kutlarım seni. herhalde sen bu araçlarda yüksek kalitede parazitsiz radyo dinleyebiliyorsun. ve yine sanırım ki senin telefonun lamba transistörlerden yapılmış. Teknoloji hep yerinde sanıyorsan sen iyisi mi teknoloji forumlarında bişiler yazma. Era modelinde bile anten arka camın ortasında ve geriye doğru 45 dere
3) Yukarıda yazdığım kelimelerde uydu ile ilgili birşey yazdığımı hatırlamıyorum. Ama sanırım sen elektronik adına bir GURU sun anlatta sen dinleyelim baz istasyonu neymiş, bu baz istasyonunda kaç farklı iletişim yapılıyor, 900 MHz olunca ne oluyor 1800,1900, 430 Mhz'de neler oluyormuş. Anlatta uydu sinyallerinin teorisi neymiş.
öğrenelim.

Edit: Bu arada bağışlarsan mesleğini de öğrenmek isterim... Ayrıca kurduğum baz istasyonları ile ilgili inanmadığın bir durum var ise sana kurulumun her aşamasında ekibimle çektiğim fotoğrafları da gönderebilirim.

ahmet_ist1995

Üye
grafikedy
1) Öncelikle 11 senedir elektronik haberleşme sektöründe çalışan 2 farklı şebekeye 4 farklı ilde 6 adet baz istasyonu kurmuş bir elektrik-elektronik mühendisine "attılırda bu kadar atılmaz ama" yakıştırması yaptığını söylemek isterim.
2) Eski model bir mercedes ile Hyundai accent admire gibi bir araç ile yorum yaptığın için kutlarım seni. herhalde sen bu araçlarda yüksek kalitede parazitsiz radyo dinleyebiliyorsun. ve yine sanırım ki senin telefonun lamba transistörlerden yapılmış. Teknoloji hep yerinde sanıyorsan sen iyisi mi teknoloji forumlarında bişiler yazma. Era modelinde bile anten arka camın ortasında ve geriye doğru 45 dere
3) Yukarıda yazdığım kelimelerde uydu ile ilgili birşey yazdığımı hatırlamıyorum. Ama sanırım sen elektronik adına bir GURU sun anlatta sen dinleyelim baz istasyonu neymiş, bu baz istasyonunda kaç farklı iletişim yapılıyor, 900 MHz olunca ne oluyor 1800,1900, 430 Mhz'de neler oluyormuş. Anlatta uydu sinyallerinin teorisi neymiş.
öğrenelim.

Edit: Bu arada bağışlarsan mesleğini de öğrenmek isterim... Ayrıca kurduğum baz istasyonları ile ilgili inanmadığın bir durum var ise sana kurulumun her aşamasında ekibimle çektiğim fotoğrafları da gönderebilirim.

ekibinde budur herlade

Bende atom müh.ama gel görki burda forum sitesinde sürünüyorum.
Her gece 70 lik içip geliyorsun heralde:bye2:
Sen öyle yorum yaparsan zaten anca hyundai ile mercedes'i karşılatırmak olur:oke:
Senin aracındaki radyo yayınlarını bizim araç çekmiyor yerin altından sondaj yapıyor bizimkisi.
Sabit araba anteni motorlu antendir,motorsuz olanlarını isteğin açıya getirirsin hepsi sabit değil.
Ama senin bir tek bildiğin anten türü var oda bmwlerdeki köpek balığı yüzgeci türünde olanlar.
Ayrıca zaten 40 derece açı değil ki 90 hatta 180 arada kafası esince ismini bile yazıyor.
Einsteinden sonra teknoloji gelmedi sen söyledin şimdi öğrendik.

''Yok telefonum sağ elimde çekiyor da sağ elimde çekmiyor.'' cümle yazmandan ne olduğu belli olyor ayrıca ''Telefonu Sol elinde çekmeyen arkadaş''
Nasıl bir cümle yazdıysan onu çözmek için kitapçık lazım?Telefon sol elimde çekmiyor diyen oldumu?
Valla artık ne olduğunu çözmedim ben,rakı içinde balık olmuş insan.

sirreal911

sirreal911

Üye
ben çözemedim arkadaş ta elleriyle kapttık telefonu tek bar düşmedi ...
ayrıca N8 çekmezken wave 2 ' im 2 diş çekiyodu:evet:

schnellmajestic

schnellmajestic

Üye
    Konu Sahibi
beyler ben bunu tartışalım diye açmadım burda bir panel hazırlayalım herkesi bilgilendirelim
ben telefon çekmiyor dedim birbirimizle dalga geçmek bu forumun dışında bir çizgi lütfen

sieg

Üye
bencede kapatın bu muhabbeti arkadaşlar. öyle yada böyle bende kendi wawemde farkettim böyle bir olayı.evet antenle ilgi problemleri var.eski e71 im ile karşılaştırdım herzaman olmasada kapalı ortamlarda e71 çekerken wawe de tık yoktu. hatta bir arkadaşta nokianın n73 ile karşılatırdım, kapalı zemin otoparkında wawe çekmezken n73 çekiyordu. denedim gördüm açıkcası.hepsi böylemidir bilinmez ama benimde başıma çok geldi

Ozan

Ozan

Admin
Arkadaslar lütfen birbirimizle saygı çerçevesinde konusun, ahmet_ist1995 ve grafikedy adlı üyeleri bu seferlik sadece sözlü uyararak mesajlarını siliyorum, lütfen tekrarlanmasın. :oke:

scream man

scream man

Üye
o çekmeme olayı değil 3g mesala çekiyor sağ elinize alınca doğru azalıyor ama hiç çekmeme gibi bir durum yok 3g çekmezse edge'ye geçiyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt