Cech, gol çizgi teknolojisinden memnun

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Haydar

Haydar

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Cech, gol çizgi teknolojisinden memnun
Chelsea kalecisi Petr Cech, FIFA’nın bu ay Dünya Kulüpler Kupası’nda, gol çizgi teknolojisi kullanılması hakkında vermesine övgüler yağdırdı.

Gol çizgisi teknolojisi için birçok sistem geliştirilmiş ancak 2 sistem onay aldı; şahin gözü ve gol hakemi. Tenis ve krikette daha önce kullanılan şahin gözü sistemi, 7 ayrı kamerayla golün 3D resmini çekiyor. Gol hakemin de ise kullanılan topun teknolojik olması gerekiyor, böylece elektro-manyetik sensorlar kullanılıyor.

Fifa’nın bu iki yeni sistemi Dünya Kulüpler Kupası’nda kullanacak olmasını, basın mensuplarına değerlendiren Cech, “Fifa’nın bu kararına, memnun oldum. 2010 yılında futbolun daha tartışmasız olması için böyle teknolojiler gerekliydi. Gol çizgisi teknolojisi ile bir çok karar değişebilir. Oyuncular için, yanlış kararlardan hayal kırıklığına uğramak yerine doğru kararı beklemek daha iyi. Sonuçta, her zaman doğru düdük daha iyidir. Umarım kendimizi kanıtlarız.” ifadelerini kullandı.

Chelsea, perşembe günü Dünya Kulüpler Turnuvası’nda Monterrey ile yarı final karşılaşmasında karşılaşacak. Cech önlerindei bu maç için, “Bu turnuvaya katıldığımız için çok mutluyum. İlk kez Şampiyonlar Ligi’ni kazanmak hiç kolay olmamıştı ve buda kolay bir görev değil. Şu an için iyi bir form grafiğimiz var. Umarım bu şansı avantaja çevirir ve menajerimizin de söylediği gibi bu maçı kazanırız.” şeklinde konuştu.

Turnuvanın favorisi olmalarının, turnuvayı garantiledikleri anlamına gelmediğini söyleyen Çek kaleci, “Önümüzdeki maça konsantre olmalıyız. Monterrey, Japonya’ya uyum sağladığı için avantaja sahip. Yarın güzel bir maç bizi bekliyor. Elimizden gelenin en iyisini yapmalıyız.” diye konuştu.

Geçtiğimiz hafta Sunderland deplasmanından 3-1’lik zaferle ayrılan Chelsea’de taraftarlar, hala Rafael Benitez konusunda huzursuz.

Rafael Benitez hakında da açıklama yapan Cech, “Bütün menajerlerin farklı oyun tarzları vardır. Önemli olan, bu sisteme oyuncuların ne kadar uyum sağlayabildiği. Benitez, Chelsea’de yeni göreve başladı. Bu yüzden onun hakkında değerlendirme yapmak doğru olmaz. Fakat takım doğru bir yolda ilerliyor.” ifadelerini kullandı.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

Kingmortall
Cevap
0
Görüntüleme
374
Kingmortall
Haydar
Cevap
0
Görüntüleme
403
Haydar
Haydar
Cevap
1
Görüntüleme
329
Black-killing
Haydar
Cevap
0
Görüntüleme
322
Haydar


Üst Alt