Cebiniz Suya Düşerse...

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Deleted.

Üye
    Konu Sahibi
Cebiniz Suya Düşerse...
Suya düşen cebinizi sakın kurutma makinesiyle kurutmayın, onun yerine bu sihirli çözümü uygulayın!
Cep telefonlarınızın veya hassas elektronik cihazlarınızın üzerine su döküldüğü, ya da suya düştüğü olmuştur. Bu durumda çoğu kullanıcı, cihazı saç kurutma makinesine tutmak gibi yanlış çözümlere başvurabiliyor. Böyle bir çözüm, nemi daha derinlere iterek işi kötüleştirebiliyor. İşte cep telefonunuz veya elektronik cihazınız ıslandığında onu kurtarmak için yapabilecekleriniz.
Öncelikle suda duran telefonu hemen sudan çıkartın. Ne kadar çabuk çıkartırsanız, o kadar çok kurtarma şansınız var. Şimdi cihazınızın pilini çıkartın. Kapatarak zaman kaybetmeyin ve pili olabildiğince çabuk çıkartın.
Küçük bir tornavidayla birkaç parçayı sökün. Ancak kuruduğunda geri toplayabileceğinizden emin olun. “Soğuk” modda bile olsa saç kurutma makinesi kullanmayın. Bu, cihazınızı geçici olarak onarabilir ancak ileride derinlere giden nemin oksitlenme yol açarak cihazın bozulmasına yol açabilir.
Sihirli çözümü uygulayın
Sihirli çözüm
Şimdi bir paket pirince ve hava geçirmez bir kaba ihtiyacınız var. Telefonun parçalarını alın ve pirincin içine yerleştirin, kutunun kapağını kapatın. Şimdi kutuyu iyice sallayın.
Yaklaşık iki gün bu şekilde bırakın. Pirinç, küçük bileşenler arasında kalan nemi emecek, korozyon ve oksitlenmeye engel olacaktır.
Kutuyu açın ve tüm parçaları yakından inceleyerek nem kalmadığından emin olun. Her şeyi dikkatli bir şekilde tekrar bir araya getirin. Pili takın ve telefonunuzu açın.
Telefonunuz açıldıysa tebrikler, onu muhtemelen kurtardınız.
Eğer telefonunuz hala çalışmıyorsa, pili takmadan şarj aletine takmayı ve çalıştırmayı deneyin. Eğer çalışırsa yeni bir pile ihtiyacınız var demektir.

Kaynak:

|SEÇKiN|

|SEÇKiN|

Üye
ben size kesin çözümü söyleyim arkadaşlar, en iyi yol, cep telefonunuza mukayyet olmak ve suya düşürmemektir.
ha oldu ki düştü ve siz bu yöntemi kullanarak onu kurtarmayı başardığınızı zannettiniz.
size tavsiyem, onu hemen elden çıkarmaya bakın.
bakın, çünki, su görmüş bir telefon kurtulsa bile artık bir daha öyle kolay iflah etmiyor.
bunu bu konuda tecrübe edinmiş biri olarak yazıyorum.
tecrübesi olanların sözünü dinleyin! :))))

• Beğen
Tepkiler: sado826
okitox

okitox

Üye
pili takmadan cihazı nasıl açıyoruz yav. şarj aleti pili kullanarak devreyi tamamlamıyor mu?

ahmad85

ahmad85

Üye
seçkin kardeş o cihazı sen yada senin bi yakının da alabilir.. Bence bu olmadı.. okitox kardeş neredeyse tüm elektronik cihazlar pilsiz şekilde şarjda çalışır...

ALpWaR24

ALpWaR24

Üye
seçkin kardeş o cihazı sen yada senin bi yakının da alabilir.. Bence bu olmadı.. okitox kardeş neredeyse tüm elektronik cihazlar pilsiz şekilde şarjda çalışır...

cep telefonları çalışmaz malesef ki

|SEÇKiN|

|SEÇKiN|

Üye
seçkin kardeş o cihazı sen yada senin bi yakının da alabilir.. Bence bu olmadı..

yav yeğenim bak şimdi, kalkıp da ben sana bozuk bir cihazı sağlammış gibi kakalayıp insanları aldat demedim ki... elden çıkar dedim. bizim dinimizde kusurlu malın kusurunu söylemek mecburidir. hayatımda ne kimseyi aldatıp bozuk mal sattım, ne de bunu kimseye tavsiye ettim. dikkat ederseniz tecrübe sahibiyim dedim, çünkü benim telefon suya düştü, ana kartını falan değiştik, normal çalışmaya başladı fakat ilk aldığımdaki hevesim gitti bi kere, ve 800 tl. ye aldığım telefonumu bir başkasına 300 tl.ye sattım. ama olan biteni söyleyerek sattım. kimseyi kandırmadım. benim söylemek istediğim buydu. tabii ki zarar ediceksin ama kimseyi kandırmadan elden çıkarmayı kasdettim ben. beni galiba yanlış anladınız, yahut ben yanlış anlaşılmaya müsait yazmışımdır. eğer öyleyse özür dilerim, ama kastimin böyle olmayacağını bilmenizi isterim.

• Beğen
Tepkiler: HaqperesT

ozgurde

Üye
hiçbir nokia pilsin sarz aletini bağlayarak açılmaz..

ayrıca prinç içinde beklemetmek sorunu çözmez
yapılacak 2 önemli şey var.
1. çıkabiliyoraa pili çıkarmak
2.derhal acil bir şekilde servise bırakmak servistede suya düştüğünü söylemek söyleyinki telefonu normal telefonların sırasına alıp bekletmesinler.
bu sayede telefonu öne alıp parcalayıp kurutsunlar.

ahmad85

ahmad85

Üye
seçkin hocam yanlış anlaşılma oldu. Seni bu güzel davranışın için tebrik ediyorum... Pil olayını telde denemedim.ama birçogu( psp, notebook.. V.b.) çalışır.. Bunu da ögrenmiş olduk.:))

distakjo

distakjo

Üye
bazı telefonlar çalışıyodu pilsiz şarzda. Ama nokialar çalışmıyo diye biliyorum. N8 i test etme fırsatım olmadı henüz.

demoes12

Üye
pardon benim psp nin üstüne azıcık su döküldü ekranı açtığımda bozuk televizyon ekranı gibi oldu pilini felan çıkartıp beklettim sabah açtığımda düzelmişti.sizce ömrü azalırmı yoksa normal devam edermi?

StigmatA

Üye
n8 in bataryası yok bunun için çözümü olan?

MAFİA.

MAFİA.

Üye
En iyi çözüm parçalara ayıra bildiğiniz kadar ayırma,sonrada kuru bir bez ile nemini almak.n8 in bataryasını söküp takmak zor değil. Toplamda iki civata ve bataryayı tutan plastik var. Plastiği çıkarınca batarya sökülüyor. Birde başlık yanlış yazılmış.

denizfeneri_17

Üye
en iyi çözüm prinç dolu bir kavanoza koyup bekletmek.ağzı kapalı bir vaziyette.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt