CD ve DVD çizilmelerine son

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
ibonline

ibonline

Üye
    Konu Sahibi
CD ve DVD çizilmelerine son
Bazen bilgisayar masam üzerindeki dağınıklık öyle bir hal alıyorki çevremdekiler beni uyarmak zorunda kalıyorlar. Çevredekileri rahatsız edecek kadar büyük olan dağınıklık genel olarak düzensiz şekilde sağa sola attığım CD lerden meydana gelmekte. Kullanacağım zaman koruma kabından çıkardığım bir CD veya DVD asla kullanım sonrasında yerine dönmüyor, bir sonraki ile değişim vakti geldiğinde optik okuyucudan çıkardığım medyayı masanın üzerine öylece atıyorum. Evet dağınık biriyim, fakat bilgisayar ile uğraşan kişilerin büyük bir kısmının böyle olduğunu bilmek rahatlatıcı, en azından yanlız değilim!

Bu dağınıklığım çevredekileri rahatsız etmenin yanında CD veya DVD lerin çizilerek bir daha okunmaz hale gelmesinede neden olabiliyor. Bir çoğumuz sevdiğimiz bir müzik CD'sini veya DVD filmi sırf bu kötü kullanım şekli yüzünden kullanılamaz hale getirmişizdir. Peki bu dağınıklıktan vaz geçmek kolay olmayacağına göre, sağa sola atığımız CD veya DVD leri korumanın bir yolu yokmu?

D-Skin isimli firma tarafından geliştirilen Protective Disc Skins sayesinde artık CD ve DVD lerimizi çizilmekten korumanın pratik bir yolu var. Protective Disc Skins, oldukça yaratıcı bir düşüncenin ürünü. Bu koruyucu kılıfı diğerlerinden farklı kılan, optik medyayı üzerinde Protective Disc Skins takılıyken optik okuyucuya yerleştirebilmemiz. Böylece kılıftan çıkarma ve işlem sonrası tekrar kılıfa geri koyma derdinden kurtuluyoruz.




Protective Disc Skins, normal bir CD ve DVD'den bir kaç mm daha büyük olan oldukça ince, saydam bir kılıf. Resimde şeklini görebileceğiniz kılıfın çevresindeki turuncu renkli çember ise CD veya DVD ye bu kılıfın tam olarak oturmasını sağlayan bir tutaç. 8 farklı bölgeden optik medyaya tutunan bu kısım, Protective Disc Skins'in el ile müdehale edilinceye kadar medyadan ayrılmamasını sağlıyor. Firmanın özel olarak geliştirdiği ve lazerin geçmesine herhangi bir zorluk göstermeyen saydam tabaka ise sadece okuma işlemlerinde değil CD veya DVD'ye bilgi yazılırkende zorluk çıkarmıyor. Böylece bu koruyucu kılıfı tekrar yazılabilir optik medyanıza takarak, medyayı çiziklere karşı koruma altına alabilirsiniz.

Firmanın belirttiğine göre oyun konsolları, müzik çalarlar, DVD oynatıcılar, bilgisayarlar ve benzeri optik cihazlarla koruyucu kılıf hiç bir sorun yaratmadan kullanılabiliyor. Yani Protective Disc Skins'in bizlere sağladığı rahatlık sadece evde bilgisayarlarımız ile sınırlı değil, arabasında CD çalar bulunan kişilerde bu koruyucu kılıfı kullanarak müzik CD lerini koruma altına alabilir ve gönül rahatlığı ile CD çalardan çıkardıkları bir CD yi torpidoya kabına koymadan atabilirler.

Ürün hiç çizilmez veya kirlenmez bir yapıya sahip değil, normal CD veya DVD lerde olduğu gibi çiziliyor ve kirleniyor. Bu çizilme ve kirlenme sadece kılıf ile sınırlı kaldığından eğer medya okunmaz hale gelirse kılıfı değiştirerek veya çıkartarak medyayı kullanmaya devam edebiliyorsunuz. 5'li, 20'li, 50'li ve 100'lü paketler halinde satılan ürünün 5 tane Protective Disc Skins, bulunan paketinin fiyatı yurtdışında 6$ civarı bir fiyatla satılmakta. Bir film DVD si veya oyun CD sini, çiziklerden korumak için olabilecek en pratik çözüm olan ürün için neredeyse tane başı 1.2$ ücret ödemek oldukça makul görünüyor. Eğer 5'li değilde 100'lü paketlerde bu ürünü alırsanız koruyucu başına maliyet 0.7$ civarı olmakta.
 


iceboy

iceboy

Üye
Ellerine saglik, guzel bir bilgi. Bende daginigimdir pc basinda, sanirim bunlardan herkesin almasi gerekir. En azindan ozel dosyalarinizi koydugunuz diskler icin....
 

tofy

Üye
gerçekten bu her eve lazımmmmmmm :rolleyes: teşekkürler aydınlattığın içinnn ;)
 
Caine

Caine

Üye
ibocum süpersin yaww :DD
gece kuşum benim :artı: sana
 

slayer

Üye
fiyatı çok yüksek
o paraya (1.2$ - 1.5YTL) +8 tane cd alınır
 
ozkanak

ozkanak

Üye
+1
 
ibonline

ibonline

Üye
    Konu Sahibi
Originally posted by slayer@Sep 28 2005, 06:40 AM
fiyatı çok yüksek
o paraya (1.2$ - 1.5YTL) +8 tane cd alınır
[post=179540]Quoted post[/post]​
önemli medya cdleri icin gerekli bir donanım fiyat ne olursa olsun
 

teenwolfx

Üye
bence de fiyatı yüksek ona o kadar para verene kadar cd leri açıkta bırakmam olur biter
Ayrıca bu bilgiyi paylaştığın için teşekkürler
 
van_hoijdonk

van_hoijdonk

Emekli Yönetici
Bende önemli cd yok sorunda yok.. :ehe:
 

slayer

Üye
Originally posted by ibonline+Sep 28 2005, 09:03 AM--><div class='quotetop'>QUOTE(ibonline &#064; Sep 28 2005, 09:03 AM)</div><div class='quotemain'><!--QuoteBegin-slayer@Sep 28 2005, 06:40 AM
fiyatı çok yüksek
o paraya (1.2&#036; - 1.5YTL) +8 tane cd alınır
[post=179540]Quoted post[/post]​
önemli medya cdleri icin gerekli bir donanım fiyat ne olursa olsun
[post=179557]Quoted post[/post]​
[/b][/quote]
bende onu anlatmak istiyorum +8 kopya olusturursun hepsini farklı yerlere/koşullara koyarsın..
 
Caine

Caine

Üye
8 tane saklayıp uğraşacağına 1 al temiz olsun kardeşim ;)
 
kubilay212

kubilay212

Üye
bosulan bosulsun önemli olmadıkdan sonra sorun yok
 
Catty

Catty

Emekli Yönetici
cok isi,me yarayacak saol kardes
 
technonur

technonur

Üye
cdyle kapıyla uğraşacağınıza external bir hdd alın keyfinize bakın ben öyle yapıyorum çok daha rahatt
 
ademvehavva

ademvehavva

Üye
değmez okadar para verilir mi
 
OGUZ_87

OGUZ_87

Üye
aslında artık lazım olmayacak gibi öünki taşınabilir disc ler çıktı ve artık dvd playerler ve tv ler usb çıkışı bulundurduğu için bundan sonra pek lazım olmayacak gibi ama... paylaşım için teşekkürler
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt