FatoŞ
Üye
Çatlak Kurabiye
Malzemeler...
Hazırlanışı..
Yoğurma kabımızın içerisine bütün malzemeyi alıp yoğuralım. Un ilavesini kontrollü yapalım. Yumuşacık bir hamur elde edince yoğurmayı bırakalım. Yoğurma işlemini içerisinde margarin olduğu için uzun tutalım yoksa kurabiyeleriniz pişerken yayılırlar.
Yoğurduğumuz hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler alalım. Yuvarlayarak fırın tepsisine dizelim ve 180 derecede üzeri çok az pembeleşince fırından alalım. İsterseniz üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz. Ağızda dağılan lezzetli bir kurabiye tarifi. Tavsiye ederim. Afiyet olsun…
Malzemeler...
- 2 adet yumurta
- 125 gr (yarım paket) margarin (oda sıcaklığında)
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3,5 su bardağı nişasta
- Yaklaşık 2,5 su bardağı un
Hazırlanışı..
Yoğurma kabımızın içerisine bütün malzemeyi alıp yoğuralım. Un ilavesini kontrollü yapalım. Yumuşacık bir hamur elde edince yoğurmayı bırakalım. Yoğurma işlemini içerisinde margarin olduğu için uzun tutalım yoksa kurabiyeleriniz pişerken yayılırlar.
Yoğurduğumuz hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler alalım. Yuvarlayarak fırın tepsisine dizelim ve 180 derecede üzeri çok az pembeleşince fırından alalım. İsterseniz üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz. Ağızda dağılan lezzetli bir kurabiye tarifi. Tavsiye ederim. Afiyet olsun…