Carl Zeiss optik ve lensleri hakkında bilgisi olan var mı?

Sponsorlu Bağlantılar

ouztr

Üye
    Konu Sahibi
Carl Zeiss optik ve lensleri hakkında bilgisi olan var mı?
bu mercekler hakkında bilgisi olan var mı benm tel de de var ama diğer kameralardan farkı nedir?

• Beğen
Tepkiler: celilcemre

ELECTRONİC

ELECTRONİC

Üye
Carl zeiss optik dünyanın en iyi merceklerini üreten firmadır nokiave sony nin onunla 2010 yılına kadar anlasması var ve onunla çalısıyorlar bu mercekler daha net odaklanma ve pikseli bize sunuyor yani kısaca en iysi bu arkadasım inş yardımım olmustur bays:oke:

Ozan

Ozan

Admin
Aslında Hikayesi şu,
1816-1888 yılları arasında yaşamış olan alman iş adamı Carl Zeiss in, zamanında başlattığı en iyi mercek üretme çabaları başarılı çıkmış ve Zeiss INC. i kurarak, dünyanın en iyi lenslerin buluşuna ve üretimine başlamıslardır.

Bir kameradaki en iyi kavram olan Lens, Bunu da şu an en iyi üretenlerden biri Zeiss firması, onun ürünü de Carl Zeiss lensleri :oke:

mservank

mservank

Üye
Sony nin kullandığı lensler ;)

ouz.tr

ouz.tr

Üye
teşekkürler bu arada ouztr yi yanlıslıkla açmıştım bazen girerken karıstırıyorum ouz.tr de benm ama ouztr yi kullanmıcam :D:D

uLtUrAsLn

Üye
carl zeiss tessar lens li olması fotografları daha net çeker mesela 2 mp li bi nokia ile 3.2 mpli carl zeiss tesslar lensi outofocus lu bi telefon kessinlikle 2 mp liyi her her türlü gece olsn gündüz olsn

--------------- Ekleme ---------------

carl zeiss optik tessar lens li olması daha iyi kardeşim şu anda en iyi merceler carl zeiss dir telefonlarda olsn ftgraf makinaları olsn en iyi carl zeiss dir

--------------- Ekleme ---------------

carl zeiss optik tessar lens li olması daha iyi kardeşim şu anda en iyi merceler carl zeiss dir telefonlarda olsn ftgraf makinaları olsn en iyi carl zeiss dir

DERBEDER-34-

Üye
bu mercekler çölde kumların altında bir süre bekletilir ..

anl_tr

anl_tr

Emekli Yönetici
20 gün kum altında bekler ve güneş ışıgını hiç görmez.Işınları en iyi dercede kırmaya özen gösterilerek yapılmıştır.
dünyadaki en iyi 3 üretici arasındadır
canon
nikon
Carl-zeis
bunların dışındakiler herzaman bunların altındadır.Mercekleri çok iyi biliyorum çünkü.

Üst Alt