• Üye Haberleri - İncelemeleri bölümümüzde sadece üyelerin kendi yazdığı haberler ve oluşturduğu incelemelere yer verilmektedir. Haber kaynaklarından veya farklı bir kategoriden, birebir alınan içerikler paylaşılamaz.

Çanak Antenler çöpe Gidecek

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

ersankuneri

Üye
bizde kablolu tv var bize bi yararı olucakmı....?
 


troublesome

Üye
<div class='quotetop'>(ersankuneri &#064; Feb 6 2006, 04&#58;17 PM) [post=273213]Quoted post[/post]</div><div class='quotemain'>
bizde kablolu tv var bize bi yararı olucakmı....?
[/b][/quote]
sanmam..ama daha 7-8 sene war..kafa yormaya da değmez..
 

AslaN_KraL_2006

Üye
bu karasal yayıncılık bilgisayarda tv izleme keyfini de daha net kılacaktır. YAŞASIN KARASAL YAYINCILIK
 

AslaN_KraL_2006

Üye
ANLAŞMA İLE BİRLİKTE BU UYGULAMA BAŞLADI. 2010 da bitecek diye biliyorum. pc&#39;de yükseltici&#39;dende bu sayede kurtulabiliriz
 
Haberci

Haberci

Üye
    Konu Sahibi
Sayısal yayınlı hayat nasıl olacak

TRT 2&#39;de açıklamalarda bulunan Devlet Bakanı Beşir Atalay, evlerde anten ve çanakların tamamen devre dışı kalacağı sayısal yayın hakkında bilgi verdi.

15 Şubat 2006 00:34


Devlet Bakanı Beşir Atalay, sayısal yayına geçilmesiyle birlikte televizyon yayınlarının daha net izleneceğini, evlerde anten ve çanaklara gerek kalmayacağını belirterek, televizyonların vericilerden kaynaklanan masraflarının da azalacağını söyledi.



Basının kendi etik kurallarını oluşturması gerektiğini ifade eden Atalay, yasalarla ceza uygulamasının arzu edilmeyen bir durum olduğunu bildirdi. TRT 2&#39;de yayınlanan &#39;&#39;Büyüteç&#39;&#39; programına konuk olan Devlet Bakanı Beşir Atalay, sayısal yayına geçişle ilgili çalışmalar hakkında bilgi verdi.



Sayısal yayınla birlikte anten ve çanakların kalkacağını anlatan Bakan Atalay, evlerde dekodere benzer bir kutunun yer alacağını söyledi. Bu kutuları yerli firmaların üreterek Avrupa&#39;ya pazarladığını anlatan Atalay, şu anda bu kutuların 50 Avro civarında satıldığını bildirdi. Atalay, &#39;&#39;Ancak bundan daha düşük bir maliyetle olacağını sanıyoruz&#39;&#39; dedi.


Sayısal yayınların denemelerinin üç büyük ilde gerçekleştirileceğini, TRT ve diğer televizyon kanallarının bu deneme yayınında yer alacağını vurgulayan Atalay, sayısal yayıncılığa başlanılmasının ardından televizyonlara frekans verileceğini söyledi. Vericilerin ortak olacağını ifade eden Atalay, böylece televizyonların giderlerinin de azalacağını kaydetti.



Sayısal yayının, çağdaş gelişmelere uygun ciddi bir dönüşüm olduğuna işaret eden Atalay, &#39;&#39;Bu konuda ince ince çalıştık&#39;&#39; dedi. Televizyon yayınları ve yazılı basınla ilgili görüşlerini de dile getiren Devlet Bakanı Atalay, &#39;&#39;medya etiğinin&#39;&#39; dünyada halen tartışılmakta olduğunu belirtti. Karikatür krizini buna örnek veren Bakan Atalay, &#39;&#39;Tüm dünya çalkalandı, bizi de üzdü, gereken tepki verildi&#39;&#39; diye konuştu.



İletişim özgürlüğünün, basın özgürlüğünü de içerisine alan geniş bir kavram olduğunu vurgulayan Atalay, bir yanda haber verme diğer yanda vatandaşın bilgi alma özgürlüğü bulunduğunu söyledi. Basının kendi iç etiğini oluşturması gerektiğini vurgulayan Bakan Atalay, basının yasa ve diğer mevzuatlarda yer alan cezalarla görevini yapmasının arzu edilmeyen bir durum olduğunu kaydetti.


RTÜK&#39;ün yasalara göre çalıştığını anlatan Bakan Atalay, reyting ve AGB ölçümleriyle ilgili her hangi bir çalışmasının olmadığını bildirdi. Batılı ülkelerde de reyting ölçümlerinin özel kuruluşlar tarafından yapıldığını ifade eden Bakan Atalay, RTÜK gibi kuruluşların bunu denetlediğini kaydetti.



Basında güven kriterinin önemine işaret eden Atalay, bu konuda Anadolu Ajansı&#39;nı örnek gösterdi. &#39;&#39;Eğer Anadolu Ajansı geçtiyse doğrudur&#39;&#39; şeklinde bir anlayışın bulunduğunu hatırlatan Bakan Atalay, &#39;&#39;Özel ajanslar da bu işi yapıyor. Ancak her basın kuruluşu, kendi kaynaklarının yanı sıra Anadolu Ajansı&#39;na da göz atar. TRT&#39;yi de bu çerçevede görüyorum&#39;&#39; dedi. AB ile müzakerelere sistematik bir programla hazırlandıklarını belirten Bakan Atalay, &#39;&#39;Her şey rayında gidiyor&#39;&#39; dedi.



AB konusunda üç ayaklı bir çalışma yürüttüklerini vurgulayan Bakan Atalay, birinci ayağın müzakere, ikincisinin mevzuatların uygulanması, üçüncüsünün ise iletişim olduğunu bildirdi. Bunların uzun bir süreci kapsayacağını vurgulayan Bakan Atalay, görev aldığı iletişim ayağında Türkiye&#39;yi Avrupa kamuoyuna anlatacaklarını bildirdi.

AA
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular



Üst Alt