kum kзđiśi
Üye
Çam Fıstıklı Armut Tatlısı
2 adet irice armut
2 çorba kaşığı dolusu dolmalık fıstık
1 yemek kaşığı dut pekmezi
4 yemek kaşığı süzme bal
2 yemek kaşığı kaymak
½ çay bardağı beyaz şarap
2 çorba kaşığı dolusu dolmalık fıstık
1 yemek kaşığı dut pekmezi
4 yemek kaşığı süzme bal
2 yemek kaşığı kaymak
½ çay bardağı beyaz şarap
- Armutların kabuklarını soymadan dikine ortadan ikiye ayırın ve çekirdeklerini dikkatlice oyarak çıkartın Pekmezi bala iyice karıştırın.
- Armutları mikrodalga fırında veya normal fırında yumuşayana kadar fırınlayın.
- Hazırladığınız bal sosuna, şarabı ve fıstıkları katıp çok ağır ateşte 10 dakika kadar demlendirin
- Armutları tabağa alın,
- Ortalarına birer parça kaymak yerleştirin
- En üste demlenen ballı sosu gezdirip soğumaya bırakın ki hemde bu arada armutlar sosu emsin
- Soğuduktan sonra servise sunabilirsiniz.