Çam Fıstıklı Armut Tatlısı

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
kum kзđiśi

kum kзđiśi

Üye
Çam Fıstıklı Armut Tatlısı
2 adet irice armut
2 çorba kaşığı dolusu dolmalık fıstık
1 yemek kaşığı dut pekmezi
4 yemek kaşığı süzme bal
2 yemek kaşığı kaymak
½ çay bardağı beyaz şarap
  • Armutların kabuklarını soymadan dikine ortadan ikiye ayırın ve çekirdeklerini dikkatlice oyarak çıkartın Pekmezi bala iyice karıştırın.
  • Armutları mikrodalga fırında veya normal fırında yumuşayana kadar fırınlayın.
  • Hazırladığınız bal sosuna, şarabı ve fıstıkları katıp çok ağır ateşte 10 dakika kadar demlendirin
  • Armutları tabağa alın,
  • Ortalarına birer parça kaymak yerleştirin
  • En üste demlenen ballı sosu gezdirip soğumaya bırakın ki hemde bu arada armutlar sosu emsin
  • Soğuduktan sonra servise sunabilirsiniz.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt