C diskim dolu ve karantinadaki virüsler ne olacak.

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Karanlık97

Karanlık97

Üye
    Konu Sahibi
C diskim dolu ve karantinadaki virüsler ne olacak.
Bilgisayarım kendi kendine (1 ay önce başladı) yer yiyiyor."C:\" her zaman 0 bytes, online hiç bir şey izleyemiyorum, resimler, sayfalardaki resimler, Flash Player'lar açılmıyor.Virüs olabilme ihtimali belki ama 1 ay önce Ekran'ım dalgalanıyordu LED ışığı titriyordu, Driver'ı güncelledim geçti ama yer yinede yiyiyor. 5 GB açtım yine yedi. :S

Bunu pek önemsemiyorum ama sırf yer yok diye Malware-bytes dosyalarını Program Files'deki dosyalarla değiştirdim fakat artık açılmıyor.Karantinada virüsler vardı.Yer açıp hemen kaldırıp yüklemek zorundayım üstüne yükleyince olmuyor.Sizce virüsleri salar mı?, üstelik bir tanesi benim önemli klasörüme bulaşmış!!

Karantinadakileri salacaktır değil mi?, yoksa silecek midir?

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
durduk yere C diski dolmaz.
virüs olma ihtimali çok yüksek.
temiz bir format at.

önemli dosyalarına bulaşan virüslere gelirsek
hepsini taşınabilir bir harddiske kopyala.
pc deki tümdiskleri C-D-E kaç tane varsa format sırasında sil yeniden bölümle ve biçimlendir.
formatı at.
adam akıllı işe yarar bir virüs programı yükle.
daha sonra önemli verilerinin oldugu taşınabilir harddiski tak ve temizle.
kolay gelsin :oke:

Metin MF

Metin MF

Üye
durduk yere C diski dolmaz.
virüs olma ihtimali çok yüksek.
temiz bir format at.

önemli dosyalarına bulaşan virüslere gelirsek
hepsini taşınabilir bir harddiske kopyala.
pc deki tümdiskleri C-D-E kaç tane varsa format sırasında sil yeniden bölümle ve biçimlendir.
formatı at.
adam akıllı işe yarar bir virüs programı yükle.
daha sonra önemli verilerinin oldugu taşınabilir harddiski tak ve temizle.
kolay gelsin :oke:

Katılıyorum :oke:

Karanlık97

Karanlık97

Üye
    Konu Sahibi
O kadarına ne gerek var.Acer'ın yaptığı yedek Fabrika Ayarlarına dönerim biter ama 1. sorumun ihtimalini istiyordum beklediğim cevabı aldım. Ama ya 2. sine gelecek (Malware-bytes ile ilgili olan) olursak? Kaldırıp yenisini yüklersem Karantina'daki virüsleri salar mı? Dosyaları yeni sürüm dosyalarla değiştirdim, "Runtime Error : 5" gibi hatalar veriyor, ancak kaldırıp yeniden yüklersem program düzelir ama Karantina'daki virüsleri salacak değil mi?

Hex4d0r

Hex4d0r

Üye
Combofix ile bir tarat sistemi...

sublieutenant

sublieutenant

Üye
Karantinadaki virüsleri salar mı lafı çok saçma olmuş!
Ben senin bu sözünle pek bilgin olmadığını anladım
ki zaten C kendi kendine dolan birşey değil zaten virüs olsa da en fazla 100-150kb.lık dosyalarla kendini exe dosyalara kopyalar..
mutlaka senin veya bir programının parmağı var bu işte..
örneğin interneti ne kadar kullanıyorsun, cache dosyaları boyutu nedir?
Karantina olayına gelince antivirüs programı o dosyayı sadece kendinin çözebileceği bir taktikle değiştirerek şifreler..
Değil sen program sahibi gelse yazılımsız onu eski haline getiremez..
:oke:

PC'nde ne olduğunu anlayamadım, açıklayıcı olarak belirtseydin yardım edebilirdim
Çünkü bende format sevmiyorum :lol

Karanlık97

Karanlık97

Üye
    Konu Sahibi
Ben hiç birşey istemiyorum, onun kaldırmadan düzelmesinide istemiyorum, kaldırıp yeniden kurmam gerektiğini biliyorum ama Karantina'dakiler ne olacak? ve diğerinin ne olduğunu bilmiyorum virüse benziyor; mesela şişme balon (içi boş) .rar dosyaları gibi...
Büyük ihtimalle bu benzetme çıkacak yada bilgisayar kafayı yemiş...

Ns_Lion

Ns_Lion

Üye
kardeş o karantinada artık ne varsa bilmiyorum ama senin kopamadığın kesin :ehe bas formatı yahu + kaç yıldır pc kullanıyorum sadece ama sadece 1 kere eset kurdum merakımdan aceba nası bişi diye küçükken kurdum geri kaldırdım :) anti virüs kullanmıyorum mutluyum virüs yok pc temiz kullanmayı bilene virüsler dert değil kolay gelsin :)

Karanlık97

Karanlık97

Üye
    Konu Sahibi
Anlamıyor musun?, ne diyorum sana format atacak olsam ilk kendime sorarım, virüsleri salar mı?, salmaz mı? ben bunu soruyorum?, bir virüs bilgisayarımın başını yiyiyordu.Bilgisayarım Laptop ve yok Bluetooth Driver'ı yok Wifi Driver'ini bulmam yarım günümü alır, onu geçtim yedek fabrika ayarlarına dönerim ama bak sana ne diyorum format atacak olsam K-E-N-D-İ-M-E S-O-R-A-R-I-M.

---------- Eklendi @ 22:29:36 ---------- Yazıldı @ 22:28:25 ----------

Zaten kardeşimin bilgisayarı benim bilgisayarda iki virüs var onlarda Patch dosyalarındaki dosyalarını sevdiğim için...

Hex4d0r

Hex4d0r

Üye
Virüsleri etkin hale geçirmez kardeşim biraz mantıklı olalım :) Format atmak istemiyorsan bu şekilde kullanacaksın o zaman. Hiçbirşey yapmaya yanaşmıyorsun....

sublieutenant

sublieutenant

Üye
Arkadaş biraz problemli :D
Artık karantinada ne çeşit bi virüsler varsa :ehe

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt