Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Bye bye türkçe :(
Sponsorlu Bağlantılar
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Berlin Boleyn
Konu Sahibi
enese katılıyorum tdk çok pasif kalıyor. bizede iş düşüyor tabi ama dizleri,sinemaları, vs.hayatımıza sokan'larda devletimiz. dilimizin değişmesinde avrupa özentiliği de büyük bi etken...
haltie
Üye
1965i okumak bile zevk veriyor
DPool
Üye
guzel bir konu tesekkurler
kacaksevgilim
Üye
Dil toplumun aynasıdır.Buda toplumun ne kadar özentici oldugunu gösteriyor.Dili istediğiniz kadar değiştirin.Toplum değişmedikten sonra neye yarar?.ŞU oturgaçlı götürgece gelirsek hayal meyal espirileri hatırlıyor gibiyim.TDK başka kelime bulamamış mı yoksa milletle dalga mı geçiyorlar?
Mehmet
Emekli Yönetici
Aynen doğru valla sağolasın
|Elena|
Üye
Yıl: 1975
"Karşıma birdenbire çıkınca çok şaşırdım.. Ne yapacağıma karar veremedim,heyecandan ayaklarım titredi. Ama çok geçmeden kendime gelir gibi oldum,yüzünde beni rahatlatan bir gülümseme vardı.. Üstüme çeki düzen verdim, kendinden emin bir sesle 'iyi akşamlar' dedim.."
en kolay ve en sık kullanılan türümüz çakma olmadan , özentisiz , öğretildiği gibi ,olması gerektiği gibi ama biz sadece Türkçe gibi değerlerimiz dışında Türkiye gibi bir değeride kaybediyoruz maalesef !