Büyükelçiler Ankara'da

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
dreamnoble

dreamnoble

Üye
    Konu Sahibi
Büyükelçiler Ankara'da

Dışişleri Bakanlığı, artık dünyada sadece “iktidar partisine yönelik kapatma davası” ya da “gözaltına alınan paşalar” ile anılmaya başlayan Türkiye’nin dış politikasına yeniden şekil vermek için harekete geçti.


Türkiye’nin yurtdışında görev yapan yaklaşık 140 Büyükelçisi ’ya, dört günlük bir konferansa davet edildi. Konferansa, Bakanlığın merkez teşkilatında da görev yapan Büyükelçiler de katılıyor.
Dışişleri Bakanı ’ın konuşması ile açılacak olan “Büyükelçiler Konferansı” için, izinli olan Büyükelçiler bile ’ya çağırıldı.
ÖNCE ANITKABİR’E GİTTİLER
Türkiye tarihinde bir ilk olan ve Türkiye’nin tüm dünyada görev yapan Büyükelçilerini ’ya toplayan konferans öncesinde, sefirler sembolik bir jest de yaparak, toplantılar öncesinde topluca Anıtkabir’i ziyaret ettiler.
Konferans çerçevesinde, başta Ortadoğu sorunları, Avrupa Birliği ile ilişkiler olmak üzere, Türkiye’nin müdahil olduğu dış politika konuları masaya yatırılacak, bundan sonra izlenecek stratejiler üzerinde tüm Büyükelçilerin katılımıyla, görüş alış-verişinde bulunulacak. Toplantıda özellikle, Ermenilerin sözde soykırım konusundaki etkinliği artan kampanyalarına karşı izlenecek stratejinin belirlenmesi ile
’de Başkanlık seçimlerinin Türkiye’ye ve bölgeye etkilerinin neler olabileceği de ele alınacak.
Dışişleri Bakanlığı’nda daha önce Büyükelçiler, bölgesel toplantılar için
’da, ya da bölge ülkelerinden birinde de toplantıya çağırılmışlardı. Bu çerçevede, ancak ilgili ülkelerde görev yapan Büyükelçilerin katılımıyla, Ortadoğu, Avrupa Birliği, Balkanlar gibi konuların ele alındığı toplantılar yapılmıştı. Ancak Dışişleri tarihinde, Türkiye’nin tüm büyükelçilerinin katılımıyla toplantı ilk kez yapılıyor.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt