Bütün uğraşlara rağmen idam edilecek

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
tragedie

tragedie

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Bütün uğraşlara rağmen idam edilecek
İran Sakine’yi asacak

İran'da zina ve cinayetten suçlu bulunan Sakiye Aştiyani hakkında idam kararı verildi.

Sakiye Aştiyani hakkındaki recm cezası asılarak idama çevrildi. İran başsavcısı zina suçlamasıyla ölüme mahkum edilen Aştiyani’nin cinayetle de suçlu bulunduğunu bu nedenle asılarak idam edileceğini açıkladı. Recm cezasına büyük tepki gösteren uluslararası toplum Tahran’a cezadan vazgeçmesi için yoğun baskı yapıyor…
RECM CEZASI NEDİR?
Recm, zina fiilini işleyen evli erkek veya kadınlara uygulanan şeriat cezası. Recm ile ilgili tartışmalar mezhepler ve tarikatlar arası ayrılığa da neden olmuştur. Recm kelimesinin Kur'an'da taşlamakla eşanlamlı olarak değil, daha çok hor görmek, yalnız bırakmak gibi bir anlamda kullanıldığı tefsirlerde okunur. Ancak İslam hukuku'nda recm, taşlama fiilinin karşılığı olarak kullanılmıştır. Recm kelimesi, bu yüzden, hemen hemen tüm dillerde, taşlama kelimesinin karşılığı olarak yer almakla birlikte, Osmanlıca'ya (hukuk terimi olarak) "Zina yapan kadın veya erkeğin taşlanarak öldürülmesi" olarak geçmiştir.

EroL

EroL

Emekli Yönetici
bu kadın zinayı tek başına yapmadı heralde. Adamıda bulup onuda assınlar madem kuranda öyle yazıyor.

tragedie

tragedie

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Suçlumudur Yoksa değilmidir Bilmiyorum Ama yinede idam edilmese iyi olurdu

'Maxi Genç

'Maxi Genç

Üye
iran bi 60-70 yiL geriden geLiyor.
gerci onLar hep yerLerinde sayiyor :hmmm sucLu oLsa biLe boyLe ceza oLmaz

Love Prince

Love Prince

Üye
bu kadın zinayı tek başına yapmadı heralde. Adamıda bulup onuda assınlar madem kuranda öyle yazıyor.

aynen öyle erol senin dediğin gibi adamı niye bulup asmıyorlar çifte standart işte.

şunuda belirteyim Osmanlı Devletinde recm cezası bir kez yaşanmıştır ve bu söylenti gerçek değildir.

tragedie

tragedie

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
RECM CEZASI NEDİR?
Recm, zina fiilini işleyen evli erkek veya kadınlara uygulanan şeriat cezası. Recm ile ilgili tartışmalar mezhepler ve tarikatlar arası ayrılığa da neden olmuştur. Recm kelimesinin Kur'an'da taşlamakla eşanlamlı olarak değil, daha çok hor görmek, yalnız bırakmak gibi bir anlamda kullanıldığı tefsirlerde okunur. Ancak İslam hukuku'nda recm, taşlama fiilinin karşılığı olarak kullanılmıştır. Recm kelimesi, bu yüzden, hemen hemen tüm dillerde, taşlama kelimesinin karşılığı olarak yer almakla birlikte, Osmanlıca'ya (hukuk terimi olarak) "Zina yapan kadın veya erkeğin taşlanarak öldürülmesi" olarak geçmiştir

Hüseyin tam okumadın galiba recm ile ilgili açıklamayı bir daha Oku istersen

Love Prince

Love Prince

Üye
RECM CEZASI NEDİR?
Recm, zina fiilini işleyen evli erkek veya kadınlara uygulanan şeriat cezası. Recm ile ilgili tartışmalar mezhepler ve tarikatlar arası ayrılığa da neden olmuştur. Recm kelimesinin Kur'an'da taşlamakla eşanlamlı olarak değil, daha çok hor görmek, yalnız bırakmak gibi bir anlamda kullanıldığı tefsirlerde okunur. Ancak İslam hukuku'nda recm, taşlama fiilinin karşılığı olarak kullanılmıştır. Recm kelimesi, bu yüzden, hemen hemen tüm dillerde, taşlama kelimesinin karşılığı olarak yer almakla birlikte, Osmanlıca'ya (hukuk terimi olarak) "Zina yapan kadın veya erkeğin taşlanarak öldürülmesi" olarak geçmiştir

Hüseyin tam okumadın galiba recm ile ilgili açıklamayı bir daha Oku istersen

yok abi ben yok demedim zaten ben o zina yapan adamı niye yakalayıp ceza vermediler manasında demiştim

EroL

EroL

Emekli Yönetici
bu tür saçmalıklar müslümanligi vahşice ve gerici olarak gösteriyor. Üstteki arkadaş ıran geriden geliyor 60-70 yıl demiş, bence geriden gelen zihniyetler. Uygun ortam bulunsa türkiyedede yaşanır bu.

tragedie

tragedie

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Tamamdır

zibidi39

zibidi39

Üye
iran bi 60-70 yiL geriden geLiyor.
gerci onLar hep yerLerinde sayiyor :hmmm sucLu oLsa biLe boyLe ceza oLmaz
bızde bı 60-70 yıl sonra boyle olucas malesef..

ki ayrıca ıdamada karsı degılım tabıkı gerektıgı yerlerde

Necmati

Necmati

Üye
şaşıyorum ben bunlara yorum bile yapmak zor..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...