İranda 5 Kişi İdam Edildi

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
X-LifeHard

X-LifeHard

Üye
    Konu Sahibi
İranda 5 Kişi İdam Edildi

İran basını, uyuşturucu kaçakçılığından suçlu bulunan ve idama mahkûm olan 4 kişinin ülkenin merkezindeki Yazd eyaletindeki bir cezaevinde asılarak idam edildiğini bildirdi.
Açık kimlikleri verilmeyen A.Ş, KH. N,M.B ve M.M olarak açıklanan şahısların, çeşitli türlerde yaklaşık 525 kilogram uyuşturucu maddeyle yakalandıkları ve uyuşturucudan elde ettikleri mal varlıklarına da el konulduğu ifade edildi.
Bir başka idam vakası da İsfahan eyaletinde yaşandı. Bir öğrenci kızı zorla kaçırarak şehir dışına götürüp tecavüz eden Sait adlı mahkûm cezaevinde asılarak idam edildi. Olayda, tecavüzcüye yardım eden bir diğer kişi de 15 yıl hapse mahkûm edildi.
İran yasalarına göre hem uyuşturucu kaçakçılığı ve hem tecavüz suçlarına idam cezası veriliyor. Yüksek sayıda uyuşturucu bağımlısı olduğu İran’da, ülkenin resmi yetkililerin verdiği bilgilere göre 2 milyon ve bazı kaynaklara göre ise 4 milyon uyuşturucu bağımlısı bulunmaktadır.

Ekber KARABAĞ - TAHRAN / DHA

edim1979

edim1979

Üye
türkiyede böyle olacakki çeteler hırsızlar teroristler mafyalar darbeciler yola gelsin

emree17

emree17

Üye
harbi haa hırsızlık idam olsa var ya

WitchKing

Üye
keşkeeeeeeeee idam kaldırılmasaydı keşke. hırsızların çoğu hapise bile girmiyo :(

X-LifeHard

X-LifeHard

Üye
    Konu Sahibi
İnsanların canını almak Allaha mahsustur.Kimsenin böyle bir hakkı yok.Ne yaparsa yapsın o bir insan.

Nadir

Nadir

Emekli Yönetici
İnsanların canını almak Allaha mahsustur.Kimsenin böyle bir hakkı yok.Ne yaparsa yapsın o bir insan.
idam cezası vardır dinimizde..heleki böyle uyuşturucu satıyorsa sonuna kadar hakediyordur bu cezayı..senin çocuğunu alıştırsalar ne yaparsın? bu insanlık düşmanlarının yaşayıp senin çocuğunun mahvolması seni rahat ettirir mi?

X-LifeHard

X-LifeHard

Üye
    Konu Sahibi
idam cezası vardır dinimizde..heleki böyle uyuşturucu satıyorsa sonuna kadar hakediyordur bu cezayı..senin çocuğunu alıştırsalar ne yaparsın? bu insanlık düşmanlarının yaşayıp senin çocuğunun mahvolması seni rahat ettirir mi?
Onlar idam edilince oh çekcek değilim, idam cezasına her ne olursa olsun karşıyım.Bir insanın yaşamını sona erdirmek bir insanın görevi değil.

Nadir

Nadir

Emekli Yönetici
o insanlar binlerce insanı zehirliyorlar,insanlığı mahvediyorlar..daha fazla insanı yoketmemeleri için yokedilirler..bu böyledir..Allah idamı yasaklamadıysa bizim diyecek bir şeyimiz olamaz..

X-LifeHard

X-LifeHard

Üye
    Konu Sahibi
Elbette olamaz.

Nadir

Nadir

Emekli Yönetici
hiç günahı olmayan binlerce askerimizi şehit eden mahlukların yaşaması seni rahatsız etmeyecek mi?
inan beni çok rahatsız ediyor..

X-LifeHard

X-LifeHard

Üye
    Konu Sahibi
Haklısınız

Tuba

Tuba

Üye

katılmıyorum...
Çünkü had cezasını Yaradan Allah cc. emrediyor...
bizlere bu hakkı tanıyor.
Ancak hiçkimse hiç kimsenin canını kafasına göre alamaz...
Bu karar ancak mahkeme ve hakim tarafından verilir.
Biz kafamıza göre can almaya kalkarsak işte ozaman kan davası olur...

Katılıyorum Nadir abi...
İslamda Ölüm cezaları vardır...
Ta ki Adem As beri....
Aslında bütün dinler İslam dinidir...
Sonradan hristyanlık ve yahudilik tahrif edilmiştir...

Onlar idam edilince oh çekcek değilim, idam cezasına her ne olursa olsun karşıyım.Bir insanın yaşamını sona erdirmek bir insanın görevi değil.

Sadece İranda değil Amerika gibi bir çok ileri demokrasi olan ülkelerde bu idam cezası uygulanmaktadır...

Caydırıcı olmayan cezalar insanları suça teşvik eder dolayısıyla toplum refahını engeller..
İLeride hiçbir gencin Mağdur olmaması için bu cezalar uygulanmasında hiç bir sakınca görmüyorum...

TopFury

TopFury

Üye
Tabi ki caydırıcı cezalar olmalı.
Ancaaak; bu cezaların tarafsız bir şekilde verilmesini sağlayacak yeterince tarafsız mahkemelerimiz var mı peki?
Zannetmiyorum.Hele ki şu zamanda...

Nadir

Nadir

Emekli Yönetici
Tabi ki caydırıcı cezalar olmalı.
Ancaaak; bu cezaların tarafsız bir şekilde verilmesini sağlayacak yeterince tarafsız mahkemelerimiz var mı peki?
Zannetmiyorum.Hele ki şu zamanda...
o ayrı mesele..

Aksi

Aksi

Üye

Bı kere ıdam olsa bırı turkıyede bıdaha o sucların ıslencegını sanmıyorum. Cok dogru bı uygulama bence.
Herkes kendı ıpını ceker..

TopFury

TopFury

Üye
İdamı gerektirecek suç var gerektirmeyecek suç var ama...
Tecavüzcüye ver tabi idamı.
Ama yine yapan çıkacaktır.
Ülkede manyak mı yok..?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...