Bursaspor'un cezası açıklandı

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
tragedie

tragedie

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Bursaspor'un cezası açıklandı
Beşiktaş maçı öncesi çıkan olaylar nedeniyle Bursaspor'a 5 maç tarafsız sahada seyircisiz oynama cezası verildi. Bunun yanında 3-0 hükmen sayılan yeşil-beyazlı takım, 3 deplasman maçına da seyirci götüremeyecek
















Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, olağanüstü toplanarak, iptal edilen Bursaspor-Beşiktaş maçı hakkındaki kararını açıkladı. Beşiktaş maçı öncesi çıkan olaylar nedeniyle Bursaspor'a 5 maç tarafsız sahada seyircisiz oynama cezası verildi. Bunun yanında 3-0 hükmen sayılan yeşil-beyazlı takım, 3 deplasman maçına da seyirci götüremeyecek.






LÜTFİ ARIBOĞAN'IN AÇIKLAMASI: BURSA VEYA BURSASPOR ÖZELİNDE DEĞİL
Türkiye Futbol Federasyonu Başkanvekili Lütfi Arıboğan, düzenlediği basın toplantısında alınan kararı şu sözlerle açıkladı:
"Olayları Bursa veya Bursaspor özelinde görmüyoruz. Yaşananlar bütün camiaların başına gelebilirdi. Bu yaşananlar maalesef gerilen bir yay gibi. Gerilen yayda okların kime isabet edeceği belli değildir. Federasyon olarak şiddete karşı verdiğimiz mücadelede bir kırılma anındayız. Bu andan sonra her şey iyiye veya çok daha kötüye gidebilir. Türkiye Futbol Federasyonu olarak açıklayacağımız tüm cezaları daha önceki kararlardan bağımsız olarak değerlendirmeinzi rica ediyoruz.
Futbol Federasyonu konuyu her açıdan defalarca inceledi. Görüntüleri izledik. Karar için hem TFF, hem de UEFA disiplin talimatnamesinden faydalanadık ve şu kararı aldık:
Bursaspor'un 3-0 hükmen mağlubiyetine ve Beşiktaş'ın 3-0 hükmen galibiyetine,
Bursaspor'un deplasmandaki 3 maçına taraftar götürmemesi,
içeride oynayacağı 5 maçının da tarafsız sahada seyircisiz oynatılmasına karar verilmiştir.
"

5 TUTUKLAMA YAŞANDI
Geçen cumartesi günü saat 20.00'de oynanması planlanan Spor Toto Süper Lig'deki Bursaspor-Beşiktaş maçı öncesinde, Beşiktaşlı taraftarların stada gelmesini istemeyen taraftarların çıkardığı olaylara ilişkin gözaltına alınan zanlılardan 7'si, Bursa Emniyet Müdürlüğündeki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi. Zanlılardan 2'si savcılık tarafından serbest bırakılırken, mahkemeye sevk edilen 5 kişi tutuklandı.
LİGDEKİ SIRALAMA DEĞİŞTİ
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yönetim Kurulu'nun Bursaspor-Beşiktaş maçıyla ilgili kararının ardından, Spor Toto Süper Lig'de Bursaspor üçüncü sıradaki yerini korudu, Beşiktaş beşinci sıraya yükseldi.
 


arslansem

arslansem

Üye
İnşallah ders olur.Ders olacak nitelikte cezalar verilmiş ama pek sanmıyorum :oke:
 
Mazel Tov

Mazel Tov

Üye
Bursaspor'un geçmişini ve yeni çıkan yasanın korkutuculuğunu göz önüne alırsak az bir ceza olmuş.
Lig düşürülmeli idiler.
 
Atakan

Atakan

Üye
Beter olun. Az bir ceza almaları bir yana; Bir de üste çıkıp, bas bas bağırıyorlar ceza çok diye.
 

OğuzcanAbi

Üye
Az bence !
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt