Bunları Yiyenin Boyu Uzamıyor!

Sponsorlu Bağlantılar

ALpeRenBuGRa

ALpeRenBuGRa

Üye
    Konu Sahibi

Cips, çerez, meşrubat gibi zararlı ürünleri tüketen çocuklar uzayamıyor. Uzmanlar, "Parlak ambalajlara kanmayın. Çocuklarınızı sağlıklı besleyin" diye uyardı...Yemesi zevkli olan fast food tabir edilen gıda ürünlerinin sağlıksız olduğunu bilmeyen yok gibi... Uzmanlar, "Cips, çerez ve meşrubat gibi zararlı ürünleri tüketen çocukların boyu kısa kalır" dedi.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) profesörlerinden Murat Aydın, parlak jelatinde satılan ürünlerden uzak durulması gerektiğini söyledi. Aydın, çocukların
sağlıklı olduklarını gösteren en önemli göstergelerden birinin büyümeleri olduğunu kaydetti. 3-4 yaşından sonra boy uzamasının yılda 4-6 santim olarak devam ettiğini vurgulayan Aydın, ergenlik döneminde tekrar büyüme sıçraması gerçekleştiğini, ergenliğin sonunda büyümenin kapandığını belirtti.

SÜT, MEYVE, SEBZE

"Anne ve babanın boyu çocuğun boyunu etkiler" diyen Aydın şu uyarılarda bulundu; "Sağlıklı beslenmeyen, yeterince sebze, meyve, süt, peynir tüketmeyen uzayamaz. Parlak ambalajlarda satılan şeker, şekerleme, cips, çerez, meşrubat gibi boş kalori kaynaklarından uzak durulmalı. Boyu kısa olan çocukların çoğu aslında sağlıklıdır, çok azında altta yatan bir
hastalık vardır."

Akranlarına göre belirgin kısa olan çocukların mutlaka büyüme yönünden incelenmesi gerektiğini ifade eden Aydın, "Bu çocuklar gözden kaçan kronik bir hastalık ya da büyüme hormonu eksikliği nedeni ile kısa boylu kalmış olabilir" dedi.

Bugün

• Beğen
Tepkiler: mekanik

omayra

Üye
Güzel yiyeceklerin hepsi zararlı :( Nerde kötü tatlar, onlar yararlı :(

leiche

leiche

Emekli Yönetici
küçüklüğümdede cok yerdim şimdide cok yiyorum
yemeyede devam edecem.
zaten boyumuz fazla uzamadı bu saatten sonrada uzamaz :D

CEREN

CEREN

Üye
çok güzel bilgiler belki ayda bi sefer yiyebilir benim ufaklık ben zaten hiç yemem ama boyumda pek uzun sayılmaz

ALpeRenBuGRa

ALpeRenBuGRa

Üye
    Konu Sahibi
kadriye

kadriye

Üye
ya ben zaten sebzeleri çok seviyorum.o çerezleri falan çocukluğumda da fazla yemedim.ama boyumuz maluum.:(:(

c3r3n

c3r3n

Üye
çok doğru bilgiler.. fast food sadece doyuruyor, beslemiyor ki

X-LifeHard

X-LifeHard

Üye
güzel şeyler yaralı deil iğrenç şeyler yararlı

Nazy

Nazy

Üye
boyumuz neden uzasınki yeni nesil zaaten kısa
hem kısa adam zeki olur:ehe
gerekyok öyle direk gibi up uzun olmaya

CanceR

CanceR

Üye
boyum 1,80 civarı :D yaş 18 heralde böle kalır :D sanmıyom bu saaten sonra uzucanı ;)

CEREN

CEREN

Üye
e galiba yeterli yanı bırakta uzamasın:)

Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Emekli Yönetici
Teşekkürler, aslında güzel yemeklerin hepsi zehirli derken dogru sölemmissin insan larında qüzeli hep arkadan wurur aynı sevgilinin qüzeli gibi

dreamnoble

dreamnoble

Üye
Tamam yararlı değil ama bence boyu etkilemiyor.Çevremdeki kişilerin vazgeçemediği yiyecekler ama hepside uzun sayılır :)

Fatih[Sag0]HiphoP

Fatih[Sag0]HiphoP

Üye
ben walla son 4/5 haftadır okulda öğlen yemeğinde lahmacum yiyorum yanındada ayran

yusufucan

yusufucan

Üye
Bende Çok Süt İçiyorum Ondan Boyum Uzun HeraLde :)

corlulu

corlulu

Üye
eline sağlık paylaşım için

neslein

neslein

Üye
boyum kısa deil ama kısa olacagını bilsem bile yerdim cokta yiyorum :)

fyd_14

Üye
bencede güzel olan hersey zararlı yaa ama her zararlıyı yemesekte aç kalırızz :ehe