Bulgaristanda Mühendislik Eğitimi Ve Sofya Teknik Üniversitesi

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

emurayden

Üye
    Konu Sahibi
Bulgaristanda Mühendislik Eğitimi Ve Sofya Teknik Üniversitesi

* Bulgaristanda Mühendislik Okunur mu ?
* Denklik Sınavı Varmıdır ?
* Bulgaristanda Mühendislik Bitirirsem iş bulma şansım nedir ?
* Bulgaristanda Mühendislik Okumanın Bana Ne Faydası Vardır ?
* Bulgaristanda Mühendislik Eğitimi Nasıldır ?
Bulgaristan’da Okuyan Türk öğrencilerden Aldığımız Bilgilerle Kendi Yaşadığız Sıkıntılardan ve Tecrübelerden Yola Çıkarak Sizlere Bu Merak Ettiğiniz Soruların Cevaplarını Anlatmaya Çalışacağım !!!
Birçok yurtdışında okumayı düşünen arkadaşımız Gerek eğitim konusunda gerekse denklik konusunda bugüne kadar yüzlerce binlerce sorular yönelttiler bize ve bende bu sorulardan dolayı yurtdışında üniversite ve mühendislik eğitimi almak isteyen arkadaşlar için bu makaleyi yayınlamak istedim . SAYGILAR !!

* Bulgaristanda Mühendislik Okunur mu ?
Evet en çok sorulan sorulardan bir tanesi Bulgaristanda mühendislik okunur mu ?
Senelerdir yaşadığımız tecrübeler gösteriyoruki Bulgaristanda mühendislik okunur . Son zamanlarda türk öğrencilerin bulgaristanda sayısının hızla artması bu sorunun cevabını bize veriyor .

* Denklik Sınavı Varmıdır ?
Arkadaşlar en çok kafa karıştıran sorunlardan bir tanesi budur .Öğrenciler denklik sınavı var diyerek gelmekten vazgeçmektedir.Peki gerçekten denklik sınavı varmı dır ?
Öğrencilerin bulgaristanda üniversiteyi bitirdiğinde Yökün öğrencilerden istediği sınav denklik sınavı değil Seviye tespit sınavıdır.Yani Yök Bulgaristan üniversitelerini tanıyor.Ancak Bulgaristan Üniversitelerinden mezun öğrencilerden seviye tespit sınavı istiyor.
Bu sınavdan ise 100 de 50 başarı oranı isteniyor.Öğrencinin 100 de 50 başarıyı yakalaması dahilinde denkliğini hemen alacaktır.diye belirtiyor.

* Bulgaristanda Mühendislik Bitirirsem iş bulma şansım nedir ?
Herkez aşağı yukarı bu sorunun cevabını söyleyebilir.Bir insanın kolay iş bulma şansı kendini iyi yetiştirmesine ve geliştirmesine bağlıdır.Eğer öğrenci bulgaristanda öğrenciliği sürecinde sürekli derslerine gitmiş ve yabancı dilini iyi geliştirmiş ise Türkiyede her zaman bir adım önde olacaktır.Zaten Aldığı diploma Avrupa Birliği diplomasıdır.Bu Bulgaristanda Mühendislik bitiren öğrenciler için bulunmaz bir fırsattır.

* Bulgaristanda Mühendislik Okumanın Bana Ne Faydası Vardır ?

Bulgaristanda Mühendislik okumanın çok faydası vardır.Öncelikle bulgaristanda okuyacak öğrenci 1 sene ingilizce ve bulgarca eğitimi alır.yani okulda aldığı teoriyi dışarda anında pratik yapma şansı bulur. ve hazırlık eğitimleri sürecinde ise derslerine profesörler ve tecrübeli hocalar girmektedir.Ayrıca Bulgaristan Sofya teknik üniversitesi deneyimli hocaları ile yetiştirdiği öğrencileri ile dünyada isim yapmıştır ve tanınmaktadır.Bu soruyu özetlemek gerekirse dil konusunda , Avrupa Birliği diploması , Öğrenilen dilin anında pratik yapma şansı olması Öğrencilere sağladığı çok önemli imkanlardır.

* Bulgaristanda Mühendislik Eğitimi Nasıldır ?

Bulgaristan da Mühendislik Eğitimi Dünyaca tanınmaktadır. Hocalar öğrencilerin derse gelmemesini kendisine saygısızlık olarak gördüğünden öğrencilerin derse gelme konusunda ısrar etmektedir.Tabiki buda eğitim almak isteyen öğrenci için başarı oranını artırmaktadır.ve Ezberci mantıkla öğrenciye yaklaşmamaktadır.Sürekli derslerde öğrencilere sorular yöneltmektedir.Buda Ezberci eğitimin değil , Soru cevap yoluyla öğrencinin dikkatini dağıtmamaya dayalı eğitimin verildiği görülmektedir.
* Bulgaristan Sofya Teknik Üniversite Hakkında Bilgi
Bulgaristan Sofya Teknik Üniversitesi harçları hazırlık 2500 euro ve lisans eğitimi 3000 eurodur . Senelik 2 eşit taksit halinde ödenebilir.Eğitim dili İngilizce Ve Bulgarca olarak 2 ye ayrılır.Üniversite bünyesinde okuyacak öğrencilerin transtkriptindeki fizik matematik ortalamalarına bakarak öğrenciyi kabul eder.Ve ortalama 3 ün altında olmaması gerekmektedir.

*Yazdığım makale ile umarım birçok arkadaşımın aklında sorulara cevap olmuşumdur.
Bulgaristan Sofya Teknik Üniversitesinde Okumak isteyen arkadaşlarımız bizimle iletişim kurabilirler.

Ayrıntılı Bilgi ve Kayıtta Destek için Telefon Numaralarımız Ve Adresimiz

Sinan mah . Ali Çetinkaya cad.Postacılar İşh.
MURATPAŞA/ANTALYA

02423123522
02423211322

BULGARİSTAN ADRES VE TELEFONUMUZ

ulitsa : Dimitar stefanov No : 11V Blok : 5
LOZENETS / SOFİA
+359897707067

ÖNDER KARAKIŞ
CEP NO : 0536 273 29 31

MAİL VE MSN DESTEK (24 SAAT ONLİNE)

MAİL
[email protected]

MSN
[email protected]

ÖNDER KARAKIŞ
SOFYA ULUSLARARASI SPOR AKADEMİSİ FİZİK TEDAVİ FAKÜLTESİ
SAYGILARIMLA !!

NOT: MAKALE TAMAMEN BANA AİT OLUP İZİNSİZ KOPYALANAMAZ.

KAYNAK

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt