• Üye Haberleri - İncelemeleri bölümümüzde sadece üyelerin kendi yazdığı haberler ve oluşturduğu incelemelere yer verilmektedir. Haber kaynaklarından veya farklı bir kategoriden, birebir alınan içerikler paylaşılamaz.

Bug: Nedir ve Nasıl Giderilir?

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
    Konu Sahibi
Bug: Nedir ve Nasıl Giderilir?
Her programın yazılma aşaması sonlandırıldığında ve test aşamalarında yazılımlardaki bugların aranmasına başlanıyor. Ancak bu bug kelimesinin ne olduğunu veya neyi anlatmak istediğini pek çok kullanıcı bilmiyor. Hazırladığımız haber aracılığıyla, bug kelimesinin bir yazılım, yazılımıcı ve kullanıcı için ne kadar önemli olduğuna, bug gidermesi için neler yapılabileceğine deyineceğiz.

( Bug bize neyi anlatır? )

[BREAK=Bug Nedir?]

Bug; bilgisayar yazılımlarının içerisinde bulunan kodların hatalı olmasına ve o kodların oluşturduğu sorunlara denir. Yani buglar bir diğer deyimlerle, bilgisayar yazılımlarındaki hatalardır. Bazı buglar veya Türkçe anlamı ile açıklar oyunlarda hile yapmanıza olanak sağlarken, yazılımlarda da onları ücretsiz kullanmanıza olanak sağlayabilir. Bu tip buglara exploiting buglar denir. Ancak bazı buglarda, yazılımlarda hata oluşturur ve o yazılımı boyuna yeniden başlatmanızı gerektirebilir.

( ÖRN: Küçük haritada, futbolcu simgeleri dışarı çıkmıştır. )

[BREAK=Buglar Nasıl Giderilir?]

Buglar .Exe içinde bulunan kodların yeniden gözden geçirilmesi sonucu, hatalı satırın bulunup yeni ve hatasız bir şekilde oluşturulması ile gerçekleştirilir. Daha sonra korsan yerine orjinal olan yazılımlar için otomatik veya elle kurabileceğiniz yamalar yayınlanır. Bu yazılımları indirerek oyun veya uygulamaları güncelleyerek, sorunsuz bir şekilde çalışması sağlanır.

( Bugların önüne, nasıl geçilebilir? )

kilisli822

kilisli822

Üye
Devamı nerede ???

celibar

celibar

Üye
bilgi için teşekkürler.devamını bekliyoruz.

_bt_

_bt_

Üye
tşk.ler sayenizde ilk defa duyduğum birşeyi öğrenmiş oldum :)

kilisli822

kilisli822

Üye
5800 XM bitmek bilmeyen buglarla dolu o zaman

ungood20

ungood20

Üye
bu bugların en tatlısını nayt onlinede herkes kazandım der ama ben ayrı kazanmıştım bir zamanlar = )

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...