Bu Tedavi Şekli Dünyada İlk!

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
ALpeRenBuGRa

ALpeRenBuGRa

Üye
    Konu Sahibi

Sağlıkta dönüşümü anlattı Etkili hiçbir ilacı bulunamayan ve kenelerden insanlara bulaşarak ölümlere neden olan Kırım Kongo Kanamalı Ateşi'ne karşı Sağlık Bakanlığı dünyada ilk kez bir serum geliştiriyor. Serum iki hasta üzerine uygulandı ve başarılı sonuç alındı. Sağlık Bakanlığı Hıfzıssıhha Genel Müdürlüğü bu serumu üretmek üzere çalışmalara başladı. Geçtiğimiz yıl bu hastalığı geçiren ve hayatta kalmayı başaran kişilerin kanlarından alınan plazmalar bu hastalığa yeni yakalanan kişilere ilaç olacak. Kırım Kongo Kanamalı Ateşi virüsü ile savaşarak kanlarında buna karşı bağışıklık geçiren kişilerden alınan taze donmuş plazma elde edildi. Sağlık Bakanlığı bunun için özel plazma serez cihazı aldı. Ankara Numune Hastanesi'nde bulunan cihazla eski hastaların kanları analiz edildi.

PİLOT ÇALIŞMA BAŞLATILDI

Bu cihazla elde edilecek taze donmuş plazma bu kırım Kongolu hastalara verilerek pilot bir çalışma başlatıldı. Çalışmayı sürdüren Ankara Refik Saydam Hıfzıssıhha Genel Müdürü Doç Dr. Mustafa Ertek, 20-30 hasta üzerinde deneme yaptıktan sonra ancak bu konuda bilimsel yayın yapabileceklerini açıkladı. Dr. Ertek serumun durumları son derece ağır olan iki hastaya uygulandığını ve hastaların iyileştiğini söyledi. Bu durumdaki hastalardan kayıtlara göre daha önce kurtulan olmamış. Çalışmanın rutin olarak tüm hastalara uygulanabilir olması için bilimsel yayın yapılması gerekiyor. Donmuş plazmanın etkileri üzerine bilim dünyasında birkaç tane çalışma bulunuyor. Çalışma etkili olursa dünyada ilk kez Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığına karşı etkili bir tedavi geliştirilmiş olacak.

Sabah

• Beğen
Tepkiler: mekanik

Exalans

Exalans

Üye
helal olsun göğsüm kabardı benim vatanımın insanı tıp alanında dünyada yarışıyor demekki

cllgr

cllgr

Üye
güzel çalışma bravo dogrusu,memleketimdede güzel şeyleri oldugunu bilmek,görmek mutluluk verici.kene ısırmasıyla insanın ölmesi bana çok garip geliyor.vede çaresinin olmamasıda bi o kadar garip.tıp gelişdi,teknoloji ilerledi derken bunları duyunca şaşırıyor insan.bide niye daha önceleri böyle ölümler duymadık,niye şimdi birdenbire ortaya çıkdı.komple teorileri geliyor aklıma,biyolojik silah denemesi gibi.

ALpeRenBuGRa

ALpeRenBuGRa

Üye
    Konu Sahibi
Bilimsel Teknolojik Gelismeler Turkiye Patentli Olarak Ins. Yavas Yavas Basliyor.

SelmanTE

SelmanTE

Üye
güzel çalışma bravo dogrusu,memleketimdede güzel şeyleri oldugunu bilmek,görmek mutluluk verici.kene ısırmasıyla insanın ölmesi bana çok garip geliyor.vede çaresinin olmamasıda bi o kadar garip.tıp gelişdi,teknoloji ilerledi derken bunları duyunca şaşırıyor insan.bide niye daha önceleri böyle ölümler duymadık,niye şimdi birdenbire ortaya çıkdı.komple teorileri geliyor aklıma,biyolojik silah denemesi gibi.

dostum bunlar zaten tabii ki biyolojik silah bunu görmemek için kör olmak lazım
kuş gribi olayı da aynı şekilde öyleydi. zamanın da deli dana hastalığı da öyleydi...
bunların hep biyolojik silahtır... birazcık araştırma yapsan bak nerelere ulaşıcaksın aslında ama işte....

ALpeRenBuGRa

ALpeRenBuGRa

Üye
    Konu Sahibi
Biyolojik Savas Oldugunu Eski Mit Mensuplarida Mahir Kaynak Gibi Bircok Roportaj Ve Yazilarinda Belirtti.

cllgr

cllgr

Üye
Biyolojik Savas Oldugunu Eski Mit Mensuplarida Mahir Kaynak Gibi Bircok Roportaj Ve Yazilarinda Belirtti.
mahir kaynak her konuda komple teorisi oldugundan hangisi dogru hangisi yanlış insan tereddüt ediyor.kuş ilk çıkdıgındada biyolojik silah yada kasıtlı olarak yayıldıgı aklıma gelmişdi.o zamanlar tavuk sektörü avrupa başa geçmeye başlamışdı.bide türkiyenin bir ucundan öbür ucuna aynı anda başlamışdı bu hastalık.israilliler bu işlerle çok ugraşıyorlar .ortadoguda kendilerinden güclü devlet istemiyorlar iranla biz kaldık buralarda deniyorlar biyolojik silahlarını yada araştırmaları.bi arada sadece filistinlileri yok edecek virüs için çalışmışlar sonra kendileride arap kavminden geldikleri için onlarada zarar vereceginden vazgeçdiklerini açıklamışlardı.

SelmanTE

SelmanTE

Üye
Allah bunlara fırsat vermesin, sonumuzu hayır etsin...

ALpeRenBuGRa

ALpeRenBuGRa

Üye
    Konu Sahibi
Onlar Nasil Calisiyorsa Bizimde En Az Onlar Kadar Calismamiz Lazim Diye Düsünüyorum.

SelmanTE

SelmanTE

Üye
Onlar Nasil Calisiyorsa Bizimde En Az Onlar Kadar Calismamiz Lazim Diye Düsünüyorum.

sonuna kadar katılıyorum. ama bu senin benim yapacağı iş değil.
bunu ülkesini seven konusunda uzman olan kişilere bırakmak lazım diye düşünüyüroum..

neyse bence bu topic i fazla dağıtmayalım ;)

The_Punisher

The_Punisher

Üye
bizimkiler çalışıyorlar yauuu :spr :cool

<''Th3 ßiG ßoSs''>®

<''Th3 ßiG ßoSs''>®

Üye
bilgi için teşekkurler insan boyle seylerı gorunce mutlu oluyor

mekanik

Üye
hadi hayırlısı bakalım...:hmmm

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Takipçi Satın Al

Üst Alt