Bu Sistem Nasıldır Arkadaşlar Bır Bakın

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
-Psygnosis-

-Psygnosis-

Üye
Benim için daha iyi yarı gitcem nasıl olsa eğer uyumsuzsa iptal ederim ama sanmıyorum ben yanlıs parçayı solemısımdır.

----------Eklendi @ 18:18:46 ---------- Yazıldı @ 18:11:50 ----------

Pekii şu 400w kasa konusunu ne yapıcağız 400 wolt benım bıldığım beslıyor yanlış anlamayın işinize karısmıyorum bu konuda sızın gıbı bılgım yok ancak 400 wolt oludğunu bılıyorum

PSU ( Güç Kaynağı ) Volt olarak adlandırılmaz. Watt ( güç ) olarak adlandırılır. Volt'da gerilim olarak adlandırılır. Zaten işimize karışmıyorsunuz. Sadece size söylemek istediğimiz şey, 400 Watt güç kaynağı bu Donanımları rahatlıkla besler. Fakat Donanımlara olası bir yük durumunda bu daha fazla güç gereksinimi ister. Onun için güç kaynağını kasa ile birlikte almak daha sağlıklıdır. Güç kaynağı ve Kasayı ayrı aldığınız zaman bu ekstra bir ücret demektir. Onun için kasa ile birlikte 500 Watt'lık bir PSU daha sağlıklı olacaktır.

ylmz.fatih

ylmz.fatih

Üye
Gerekli yorumlar yapılmış ben de HDD için yorum yapıcam.
1TB günümüz şartlarında doğru tercih ama Samsung markası yanlış bir seçim olmuş. Western Digital markasını şiddetle tavsiye ederim. Daha önceki harddiskimde problem çıktığında değişime yolladım kabul ettiler hiç problem çıkarmadan gelen ürün de yanlış olunca (Bendeki 16MB Cache idi onların gönderdiği 8MB cache) bana daha yüksek kapasitelisini aldığım firma verdi.

PSU için de yorumum olacak.
Oyun oynayacaksan bakacağın marka en azından OCZ olsa iyi olurdu ve 500Watt'dan daha aşağısını asla almamalısın. Herkesin ıskaladığı nokta donanımlar birbiri ile bağlantılıdır ve bir bütündür. PSU yeterli gücü çekemediğinde performans sadece belli bir yere kadar gelir. CPU öncelikli olarak gücü çekeceğinden GPU'ya güç kalmayacaktır nVidia'da görüntünün devamı için bir yere kadar performans verir ATI'de ise ekran kartı önce devre dışı kalır sonra grafiği düşürür ardından görüntü gelir.

Ekran kartın da geleceğe dönük değil bir zamanın efsanesiydi günümüzdeki geleceğe dönük kart serisi GTX serisidir.

Bir ekleme yapayım: Parçaları büyük firmalardan (Gold, Eksen, Exa vs.vs.) almanı tavsiye ederim. Bir problem çıkması durumunda muhattabın daha güçlü bir kadro ve daha iyi bir firma oluyor. (Yukarda başımdan geçeni anlatmıştım)

-Psygnosis-

-Psygnosis-

Üye
Marka olarak oCZ iyi seçimdir. Fakat oCZ gerekli geliri elde edemediğinden dolayı Ram, güç kaynağı ve Anakart üretimini durdurmuştur. Şuan için en çok tutulan markalar THERMALTAKE, COOLERMASTER, XILENCE, MUSHKIN ve HI-LEVEL'dir.

Samsung HDD bakımından tabiki yanlış seçimdir. İşlevine göre ve özellikle HDD'in saniyede işlediği gigabit Gb/s'yi göz önünde bulunduracak olursak WESTERN DIGITAL ve Corsair iyi HDD'ler üretir. Fakat SSD Disk bakımından bakacak olursak, Samsung en dayanıklı ve kaliteli Solid State'leri üretir.

Ayrıca yılmaz fatih" gücü PSU çekmez. Donanımlar PSU'dan güç çektiği için eğer PSU yetersiz kalırsa, Donanımlar beslenemeyeceğinden dolayı burada PSU işlevini yapamaz. Eğer PSU toprak prizden yeterli gücü çekemez ise o zaman bilgisayar da buna bağlı olarak açılmaz.

Ayrıca CPU ile GPU'yı birbirine karıştırmayın. Birisi İşlemci, diğeri ise Ekran kartı çekirdeğidir. İkisi farklı güç çektiği için öncelikli olarak Anakarta güç gitmez ise zaten doğal olarak diğer donanımlar da çalışmaz. İşlemci sadece verileri alır ve bunları işleyerek gerekli yerlere iletir. Yani buradaki gerilim düşerse, doğal olarak bilgisayar da çalışmayacaktır. Onun için İşlemciden ziyade Anakarta güç gitmez ise diğer Donanımlara da güç gitmeyeceğinden dolayı böyle bir durum söz konusudur.

Şuanda AMD RADEON HD6990 ve GTX590 zaten lider konumdadır. Yapılan tüm incelemeler ve benim incelemem ile GTX590 ileri teknolojisi ve fiziksel olarak işini iyi yapan bir karttır.

Ayrıca büyük firma olarak Mormani ve Sanalmarketimde de tüm ürünlerin stokları bulunmaktadır ve gerekli destek verilmektedir. Onun için Vatan bilgisayar, gold, eksen vb. büyük mağazalar da stoklar çabuk tükendiği için, çoğu Donanımı barındırmıyor.

CmptrCanavarı

CmptrCanavarı

Üye
    Konu Sahibi
Ya çok teşşekkğr ederim yorumlarınız için pc yi aldim çok ta memnumum ekran akrtındanda çok memnunum heralde İntel Core İ524000 ile uyumlu çalıştığı için verimli oldu çopk teşşekkürler yorumlar için

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt