Bu Programı Bulabilen Olack mı Bakalım...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

zaferryn

Üye
    Konu Sahibi
Bu Programı Bulabilen Olack mı Bakalım...
Bilgisayar ile wifi (wireless) ozelligi olan Nokia E65 arasında, wifi ile baglantı kurmak istiyorum, nokia pc suitte bluetooth ve kablo baglantısı var fakat wifi yok, bu konuda yardımlarınızı bekliyorum...

killedby

Üye
Bu çok da mantıklı bir istek değil "bence". Neden derseniz, herşeyden önce ne yapmak istiyorsunuz? Bilgisayara veri yedeklemek mi, dosya alışverişi mi, bağlantı paylaşımı mı vs. diye bir liste uzayıp gidebilir ve şu an için bu uzayıp giden listede mevcut bağlantı yöntemlerinden hangisi, hangi isteğinize cevap vermiyor? Yani burada şu çıkıyor ortaya, böyle bir bağlantı türüne "henüz" gerek varmı? Çünkü bu şekilde bir bağlantının getireceği külfet hiç de az olmayacaktır. Mevcut bağlantı yöntemlerinde siz iki cihazın birbiriyle iletişimi sağlıyorsunuz, işin içine wi-fi özelliğini eklerseniz iki cihazın iletişimini üçüncü bir cihaz aracılığıyla yapacaksınız ki daha çok güvenlik açığı, daha fazla donanımsal ve yazılımsal uyum vs. Tüketicilerin de, siz ve sizin gibi düşünenler hariç, firmalara bu şekilde isteklerinde bir artış olmadıkça sanmıyorum ki böyle bir özelliği ekleyeceklerini yakın zaman içerisinde.

Saygılar.

Şu an için fazla vaktim olmadığı için araştıramadım yalnız "Telexy" isimli bir firmanın "SymSMB" isimli, geliştirilmesi durdurulmuş, programının kablosuz ağ üzerinden paylaşım sağladığını ve dosya yöneticisi olarak kullanabildiğinizi buldum. Daha fazla bilgi için:

zaferryn

Üye
    Konu Sahibi

saygıdeger dostum, cok bilimsel konusmussun fakat, bu kullanımın gereksizliginden bahsetmissin.
teknolojide gereksiz diye bişi olmamalı, şimdi nerelerde kullanılacagini acıklayayaım sana böle bi programın. bir adet laptopum var, bluetooth ozelliigi olmayan, tabi ki laptoptan dolayı, kablosuz modem aldım kendime,(senin gibiler, kablosuz modem de gereksiz demistir zamanında neyse) bluetooth olmayan bilgisayarla, telefonun baglantısını tek şekli, kablo oluyor.wifi ozelligi sayesinde, telefonu laptopuma webcam olarak gostermeyi basarmıstım bir program sayesinde.
burdan aldıgım dusunceyle, neden goruntu paylasılsın da, diger icerik paylasılmasın wifi uzerinden diye dusundum.

boyle bir programı aradım fakat bulamadım, birazdan senin verdigin linke bakacagım, umarim işe yarar, cunku tek cevap veren sen oldun...

killedby

Üye

Zafer Bey sanırım yanlış anlaştık ben asla gereksiz olduğuna inanmıyorum -ki benim gibilerden kastınızı anlamadım- neden kablosuz modeme ihtiyaç duyulmasın ya da sizin istediğiniz gibi bir bağlantı türüne? Benim belirtmek istediğim "şu an" için siz ya da sizin gibi sıra dışı istekleri olan insanlar haricinde -ki bu konu kötü anlamda söylediğimi sandınız herhalde, sayısı artmadıkça firmanın böyle bir şeyi standart hale getirmeyeceğini çünkü maliyetli bir durum olduğunu belirtmek istedim. Para kazanamayacağı ya da en azından karşılığını alamayacağı yatırımını neden yapsın. Yoksa inanın ben de son derece meraklı bir insanım teknoloji konusuna ve arada aklıma gelen bir sürü farklı şeyi arıyorum ve bulamıyorum. Örneğin Motorola'lar için çıkartılan Monster Packler gibi, bunlar firmanın çıkarttığı resmi yazılımlar değil insanlar merak edip araştırıp uyguladıkları şeyler, keşke diğer markalar içinde olsa. Zamanın da P800 ile bluetoothle ADSL paylaştırmak için çok aramıştım saçma, böyle bir özelliği varsa cihazın neden 3. firma yazılımına ihtiyaç duyayım diye düşünüyordum ya da Microsoft Mobile kurabilsem keşke diyordum. Ayrıca benim son olarak sorunuzla ilgili olarak üzerinde durmaya çalıştığım konu yalnızca "PC Suite" ile olan bağlantı idi.

Bir de şuna bakın:

Saygılar, iyi geceler.

Not: Kablosuz modemin son derece gerekli ve faydalı düşünüyorum, blutooth ile internet sorunumu da mRouter ile çözmüştüm.

zaferryn

Üye
    Konu Sahibi
sayın hocam, sıra dışı bi istek deil ki bu, bak sana mesajımda neden ihtiyacım oldugunu anlattım, bluetooth olmayan bi bilgisayarım var, mobil cihazımla bilgisayar arasında kablo baglantı kurmak istemiyorum, kablosuz modemim var, bu iki cihazın da modeme kablosuz baglantısı olduguna gore, birbirleriyle de haberlesmeleri son derece mantıklı bir olay ve, böylesi bir programın kesinlikle para kaybı olmayacagı dusuncesindeyim, verdiginiz link icin de yorumlarınız icin de ayrıca tesekkur ederim...

killedby

Üye
Rica ederim Zafer Bey, ne demek amaç faydalı olabilmek. Ben sizi anladım ama dediğim gibi yanlış anlaştık sanırım çünkü bir önceki mesajımı da ilk mesajınıza itafen yazmıştım yoksa dediğiniz gibi sizin için ya da sizin durumunuzdaki kullanıcılar için gerekli. Ben de yorumlarınız için teşekkür ederim. Sizin ve diğer arkadaşların bayramı mübarek olsun.

Saygılar.

zaferryn

Üye
    Konu Sahibi
bilmukabele dostum, tum islam aleminin bayramini kutlarım..

agahh

Üye
Bu program neden N91 4Gb da çalışmıyor yardımcı olabilrmisiniz

zaferryn

Üye
    Konu Sahibi
valla bilmiyorum dostum

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...