Bu nedir ?? pcinizdekli gizli sır bakmadan geçmeyinnnnnn

Sponsorlu Bağlantılar

Dawn

Dawn

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Bu nedir ?? pcinizdekli gizli sır bakmadan geçmeyinnnnnn
arkadşlar bende ilk gördügümde şaşırdım bu nedir sizce nasıl geldi pcinize
çalıştıra bu komutu yazın
telnet towel.blinkenlights.nl

bakın neler oluyor:allalla::allalla:

Altun.

Altun.

Üye
hiçbişi olmuyor bende

Dawn

Dawn

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
abi hiç birşey çıkmıyormu ben xp kullanıyorum star worsa benziyen bişiler çıkıyor filim gibi yani

Altun.

Altun.

Üye
bende vista var ondan olabilir.

ama telnet hizmeti war windowsun bununla ilgili bişey bu herhangi bir siteye sunucuya hos vs. bağlantı kurmak için var bu servis...

Hellboy®

Hellboy®

Üye
bu cıktı bende bune yaw :allalla::allalla:
nerden buldun sen bunu ???

Anıl Umut

Emekli Yönetici
star wars yazıyo bi süre sonra ve animasyon gibi oluyor:bilmem:

Yasminozz

Yasminozz

Üye
bence de nerden buldun sen bunu...bilinmeyen şeyleri denememek lazım... :) :)

qwertycuma

qwertycuma

Üye
bencede ya şimdi bi adrese bağlandıysa..

EfeTÜRK

EfeTÜRK

Üye
telnet towel.blinkenlights.nl komutu XP'nin gizli bir komutu değildir. Burada Telnet, Internet ağı üzerindeki çok kullanıcılı bir makineye uzaktaki başka bir makineden bağlanmak için geliştirilen bir TCP/IP protokolü ve bu işi yapan programlara verilen genel isimdir. towel.blinkenlights.nl de çizgi animasyonun adresidir.port 23 kullanır.Telnet, Internet ağı üzerindeki çok kullanıcılı bir makineye uzaktaki başka bir makineden bağlanmak için geliştirilen bir TCP/IP protokolü ve bu işi yapan programlara verilen genel isimdir. Bağlanılan makineye girebilmek (login) için orada bir kullanıcı isminizin (İng:username) ve bağlantının gerçekleşebilmesi için bir telnet erişim programınızın olması gereklidir. Fakat bazı kütüphane ve herkese açık telnet bazlı web servisleri, bağlantı sırasında kullanıcı ismi (numarası) istemeyebilirler; ya da, kullanıcı isim ve parola olarak ne yazmanız gerektiği bağlandığınızda otomatik olarak karşınıza çıkar. Telnet, BBS (Bulletin Board Systems) sistemlere internet üzerinden erişimde günümüzde yaygın olarak kullanılmaktadır. Telnet erişim programları, günümüzdeki işletim sistemlerinin çoğunda işletim sistemi ile birlikte gelmektedir. Çok kullanıcılı işletim sistemleri (UNIX ve VMS) genellikle kullanıcılara metin tabanlı bir arayüz sunar ve bu sistemlerde tüm işlemler klavye vasıtası ile komut isteminden (command prompt) gerçekleştirilir.
Telnet programı ile sanal sunucunuza (virtual server) bağlandığınızda, uzaktan UNIX işletim sistemine bağlanmış olursunuz. Bu, UNIX komutları yazabileceğiniz, programları çalıştırabileceğiniz, sanki makinenin karşısında oturuyormuş gibi web sitenizi düzenleyebileceğiniz anlamına gelir.
Telnet güvensiz bir protokoldür. Telnet protokolü kullanıcı adı (username) ve şifrenizi (password) bağlı bulunduğunuz ağda kolaylıkla görebilecek bir format olan PLAIN TEXT (düz metin) düzeninde göndermektedir. Bu kullanıcı isminizin ve şifrenizin ağı dinleyen herhangi biri tarafından kolaylıkla görülebileceği anlamına gelir. Eğer ağınızdaki herkese güveniyorsanız Telnet kullanmanızda bir sakınca yoktur. Fakat güvenlik hakkında en ufak bir endişeniz bile varsa, hesabınıza bağlanırken telnet kullanmamanız yararınıza olacaktır. Veri alışverişini şifreleyen uzaktan bağlantı protoklü olarak SSH'ı örnek verebiliriz.

bence bir problem var derseniz port 23 kapatın arkadaşlar.

Dawn

Dawn

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Emekli Yönetici
hiç biş olmuo

Üst Alt