Bu kasabada ölmek yasak

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
mavis45

mavis45

Üye
    Konu Sahibi
Bu kasabada ölmek yasak
Bu kasabada ölmek yasak


Norveç kasabası Longyarbyön’de 1500 insanın dışında en büyük popülasyonu kutup ayıları oluşturuyor. Üniversiteye başlayan her öğrenci, ilk gün, bir kutup ayısının nasıl vurulup öldürüleceğini öğreniyor.
Norveç, Longyarbyön’de ölseniz de gömülemezsiniz. Soğuktan cesetlerin asla bozulmadığı kasabada mezarlık 70 senedir kapalı!

Norveç’in küçük bir kasabası olan Longyarbyön’de ölmek yasak. Ağır şekilde hastalanma talihsizliğine uğradıysanız, bir uçağa bindiriliyorsunuz ve ömrünüzün son günlerini Norveç’in başka bir yerinde geçiriyorsunuz. Uçağa yetişemez ve hastalığa ya da kazaya bu topraklarda kurban giderseniz o zaman cesediniz başka bir yere gönderiliyor. Çünkü bu topraklarda gömülen hiç bir ceset bozulmuyor, deformasyona uğramıyor.
Radikal'in haberine göre; Kasabanın küçük mezarlığı 70 yıl önce cenaze kabul etmeyi durdurmuş. Cesetlerin, soğuk nedeniyle hiçbir şekilde bozulmadığını keşfeden bilim insanları 70 yıl önce ölüp buraya gömülmüş bir ceset üzerinde yaptıkları incelemede, 1917’de çıkan bir salgınla kasaba halkının önemli bir kısmının ölümüne yol açan grip virüsünün bağlantısını tespit etti. Kuzeyde 78. paralel üzerinde bulunan Longyarbyön, Norveç’in kuzey sahiliyle Kuzey Kutbu arasındaki Svalbard takımadalarından birinin üzerinde. Bir dağın eteğindeki rüzgâra korunaklı vadiye inşa edilmiş küçük ahşap evlerden oluşan kasabada yaklaşık 1500 kişi yaşıyor.

Hukuka saygılı bir ayı mı?
Ölmenin yasak olduğu bu kasabada 1500 insanın dışında en büyük popülasyonu kutup ayıları oluşturuyor.
Üniversite birinci sınıfa başlayan her öğrenci, ilk öğretim gününde, bir kutup ayısının nasıl vurulup öldürüleceğini öğreniyor. Ölüm yasağı ve kutup ayısı korkusu, kasaba halkının birbirlerine “Eğer kutup ayısı ağzını şapırdatır gibi sesler çıkarıyorsa öldürmeye hazırlanıyor demektir. O zaman ayıya, Longyarbyön’de ölmenin yasak olduğunu hatırlatmayı dene, bakarsın hukuka saygısı vardır!” türünden espriler yapmasına sebep oluyor. Longyarbyön’de kutup ayılarını meşru savunma dışında öldürmekse kesinlikle yasak. Savunma ölümlerini bile Svalbard Valisi’ne bildirmek gerekiyor.
 


red_dragon_70

red_dragon_70

Üye
ilginç paylaşım için teşekürler
 
Mustafa Furkan

Mustafa Furkan

Üye
Tuhaf Bir Yaşıma Daha Girdim.. TeşekkürLer MaviŞ GüzeL Konu..
 
XMEN_43

XMEN_43

Üye
İlGiNç
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

spy ghost
Cevap
13
Görüntüleme
677
Sofya-
looney
Cevap
0
Görüntüleme
531
looney
HeiLmasTer®
Cevap
0
Görüntüleme
486
HeiLmasTer®


Üst Alt