Bu gece kimler var bakalım? Gececiler buraya!

Sponsorlu Bağlantılar

Mehmet

Mehmet

Emekli Yönetici
Nerde olacak üye katlediyor yine:ehe

Praetor

Praetor

Emekli Yönetici
iyiiiiiiiiiiiiiiiiiii senı sormalı
Ben de iyiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii...
iyidir, hoşgeldin
Hoşbulduk... Forumda her yerdesin maşallah yararlı insan (:
Sağolasın Mehmet sen nasılsın seen gececilere uğrarmıydın...:)
sende hoşgeldin ne güzel... :) evet yoktun Ata hoşgeldin...
Mehmet beni görünce geldi :D
Hoşbulduk...
Aha işte bana bu suratı yapabilmek için geldi :D

Yahu ne yapayım ölümcül bir temponun içindeyim, günler saatler saniye gibi geçiyor :s
ben daha tanımıyorum bile cok kötü giriş yapmısım be kardes kusura bakma..ders calısınca böyle oluyorum ters etkı yapıyor bende:allalla:hosgeldın
Takılma bu kadar yahu, MaxiCep ortamı güzeldir, tanışırız zamanla... :)
nerelerdesin bakiyim:hmmm
:teslimol:

İş-güç-tez-o-bu-şu vs... :)

s@hr@

s@hr@

Üye
Ben de iyiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii...Hoşbulduk... Forumda her yerdesin maşallah yararlı insan (:Mehmet beni görünce geldi :D
Hoşbulduk...Aha işte bana bu suratı yapabilmek için geldi :D

Yahu ne yapayım ölümcül bir temponun içindeyim, günler saatler saniye gibi geçiyor :sTakılma bu kadar yahu, MaxiCep ortamı güzeldir, tanışırız zamanla... :):teslimol:

İş-güç-tez-o-bu-şu vs... :)

Allah kolaylık versin :tebessüm:

Tuba.Erva

Tuba.Erva

Üye
borcunu yerine getirmeyen kimseyi,borcunu yerine getirmeye zorlama biçimindeki yaptırım asagıdakılerden hangısıdr?

a-iptal b-hükümsüzlük c-tazminat d-ceza e-cebri icra

bu soru yanlısmı:allalla:cevabı cok sacma

Mehmet

Mehmet

Emekli Yönetici
Bu yaz gelince insanlara ne oluyor yahu:hmmm kışın ne güzel gece gündüz burdaydık özledim o günleri:(

s@hr@

s@hr@

Üye
gördüm ama telaşemden unutmuşum:vur!utan!!utan!

huri$

huri$

Üye
gececileri acip gittik dolmu$ burasi
herkese tekrar merhaba
ata ho$geldin
geçen gun foruma girince gozun ilk kimi ariyorda aradik seni

s@hr@

s@hr@

Üye
dün be Halil:d:

Perfect!

Üye
borcunu yerine getirmeyen kimseyi,borcunu yerine getirmeye zorlama biçimindeki yaptırım asagıdakılerden hangısıdr?

e olcak e- cebri icra

Praetor

Praetor

Emekli Yönetici
bişeyler paylaşmaya çalışıyorum
İyi yoldasın Halil :)
Allah kolaylık versin :tebessüm:
Teşekkürler :)
Soru son derece mantıklı :) İyileşecek öğrencinin ayağına avukat gelirmiş :d:

Cevap açık bir şekilde "e".
Bugün Sultanahmet cebr-i icra bürolarında koştum durdum vallahi :d:

İptal hukuk dünyasındaki bir işlemin sonuçları geriye yürümeyecek şekilde ortadan kaldırılmasıdır. Örneğin bir memur ataması gerçekleştirildi. Ama adam sahte diploma ile başvurmuş. Ne olur? Atamanın iptali. Geriye yürümez, adamdan maaşını alamazsınız. İleriye doğru sonuç doğurur.

Hükümsüzlük bir hukuki işlemin geriye yönelik bir şekilde hukuk aleminden kaldırılmasıdır. Yani o işlem hukuk dünyasında iç varolmamış gibi olur hükümsüzlüğü tespit edildiği anda.
Örneğin imam nikahıyla evlendiniz. Tipik bir hüküsüzlük :) Aslında siz hiç evlenmediniz. Bir gün boşanma davası açtığınızda nafaka falan alamazsınız.

Tazminat bir zararın belli bir miktar para ile karşılanmasıdır. Örneğin ben geldim kolunuzu kırdım. Burada zarar 1) kolunuzun kırılmasından dolayı uğradığınız hastane masrafları olabilir. "Tazminat" davası açarak tazminini istersiz. Belli bir miktar para ile tazmin edilir.
2) Diyelim ki Piyanistsiniz. Konsere çıkamadınız ve bundan dolayı zarar gördünüz.
3) Psikolojik açından etkiledi.
Müspet - menfi zarar, maddi zarar, manevi zarar vs... Biraz karşık bir konudur :)
EN ÖNEMLİSİ ZARAR YOKSA TAZMİNAT DA YOKTUR KURALIDIR.

Ceza, hukuk dünyasında gerçekleştirilmiş ve kamunun kabul etmediği ve dolayısıyla yasalarca yasaklanmış bir eylemi yapan kişinin aldığı karşıktır. Para cezası olabilir, hürriyeti kısıtlayıcı bir ceza olabilir.
Burada en önemlisi KANUNSUZ CEZA OLMAZ ilkesi ve KİMSE BORCUNDAN DOLAYI CEZALANDIRILAMAZ ilkesidir.

Cevap ise Cebr-i icra.
Cebir zor kullanma. İcra ise teknik anlamda borcunuzu (yapma - verme - yapmama borçları) tahsil edebileceğiniz kurumdur.

Amma çok konuştum yahu :D
Bu yaz gelince insanlara ne oluyor yahu:hmmm kışın ne güzel gece gündüz burdaydık özledim o günleri:(
Az kaldı hacım :D

Perfect!

Üye
yav soruyu ben bile bilmişim :D:d:

Üst Alt