Bu gece kimler var bakalım? Gececiler buraya!

Silinen Üye 2480407

Kapalı Hesap
ule Türkçe konuşun elinize ne geçiyorsa
 
Tepkiler: Invoke, Burak Altun ve UpOneTR

UpOneTR

Üye

4999 da kalsın

size keyifli bol güzel sohbetler hayırlı geceler dileyip sizin verdiğiniz cevapları beğenerekden ben kaçayım :-D
 
Tepkiler: Invoke
Arkadaşlar söz konusu kullandığımız yabancı sözcükler ise hepimiz günlük hayatta arapça , farsça , ingilizce , fransızca , italyanca vs. Sözcükler kullanıyoruz. Bunu uzatmanın anlamı yok.
 
Tepkiler: UpOneTR

Invoke

Üye
Ben de çıkayım artık. Kendinize iyi bakın, herkese iyi geceler.
Tanıştığıma, konuştuğuma memnun oldum. @muhammed4949
 
Mesela marketlerin et reyonu bölümünde şöyle yazarlar. "şarküteri" diye. Aslında şarküteri fransızca'dır. Anlamı domuz eti ve domuz etinden elde edilen ürün anlamına gelir. Farklı bir örnek daha vereyim. İstasyon yani Station.
 

Invoke

Üye
Arkadaşlar söz konusu kullandığımız yabancı sözcükler ise hepimiz günlük hayatta arapça , farsça , ingilizce , fransızca , italyanca vs. Sözcükler kullanıyoruz. Bunu uzatmanın anlamı yok.

Kimisi artık dilimize girmiş, bayağı yerleşmiş sözcükler. Yine de elimden geldiğince daha sade ve temiz Türkçe kullanmaya çalışırım. Yerleşen sözcükler için zaten yapacak pek bir şey yok ama özenti kelimelerle iyice kirletmenin de bir faydası yok. Hatta zararı var.
 
Tepkiler: Silinen Üye 2480407

Invoke

Üye
Çaydanlık dan farsçadan geçiyor -lık, -lik ekidir. Kısacası Çaylıklık demiş oluyoruz. @Burak Altun
 
Tepkiler: Burak Altun