Bu Fotoğrafı Kim Çekti........?Merakınızı Giderin......

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Salih Baba™

Salih Baba™

Üye
Bu Fotoğrafı Kim Çekti........?Merakınızı Giderin......

Windows XP'nin ünlü masaüstü temalarından 'autumn'un nerede çekildiğinin bulunması tam 1 yıl sürdü.New York'ta oturan 58 yaşındaki Nick Tosches, bir gün sıklıkla kullanılan Windows masaüstü temalarından Autumn'un nerede çekildiğini merak etme gafletinde bulundu. Merakına yenik düşen Tosches'in gezmediği yer, aramadığı telefon, incelemediği arşiv kalmadı. O gün başlayan bu merakını gidermesi, yaklaşık bir yıl sürdü.

Araştırmasına resim arşivlerini, kütüphaneleri inceleyerek başlayan Tosches aradığını bulamayınca dolaşmaya başladı. Vatikan'dan gizli arşivlere ulaşmak için izin dâhi alan Tosches, İtalya'dan Kanada'ya kadar birçok yeri dolaştı. Çiftliklere gitti, ancak sonuca yine ulaşamadı. Microsoft yetkililerine de yüzlerce mail atan Tosches'in bu girişimi de başarısız oldu.

Umutları tükenmekte olan Tosches'in imdadına Vanity Fair muhabirlerinden biri yetişti. Fotoğrafın, bir dergi için lens testi yapan bir fotoğrafçı tarafından 1999 yılında çekildiği ortaya çıktı. Peter Burian tarafından çekilen fotoğraf, Corbis veritabanına eklendi ve Microsoft tarafından 300$ karşılığında satın alındı. Bu paradan Burian'a düşen pay ise 40$ oldu. Sonrasında ise milyonlarca kişinin masaüstünü süslemeye başladı.

Merakını gideren Tosches'in şimdiki arzusu ise fotoğrafın çekildiği Toronto yakınlarındaki Burlington'a giderek bu mekânı kendi gözleriyle görmek.

Bizde böylelikle merakımızı gidermiş olduk....:oke::oke::oke:

• Beğen
Tepkiler: Aksi

c3r3n

c3r3n

Üye
Hımmmm ilginç.. :oke:

iremm

iremm

Üye
ilginçtir ama dün bnde masaüstü resimlerine baktığımda bu resmi düşünmüştüm acaba neresi diye :ehe:ehe (ne tesadüf ama mrkımı gidermişim oldum..)

paylaşım için tşkürler..

Mustafa Furkan

Mustafa Furkan

Üye
Merak Ettim Desem Yalan Olur..
Cennet Türkiye'min Her Yeri Böyle ki.. :)

__Midas__

__Midas__

Üye
uzun zamn kullnmıştım bunu,

cLuBBeRzAn-CoCo

Üye
ilginç bi aralar bende kullanıyordum..

cCeaNn

cCeaNn

Üye
bende böle bi resim vardı fakat resmin ortasında mercedes vardı kromdan yapılmış ve yansıma yapıyordu o resme çok benziyor:)..bu fotoyu daha önce gördüm ama merak etmemiştim ama öğrenmiş oldum teşekkürler:)

Solamente

Üye
Çok hoş bi manzara :) gerçekten merak uyandırıyor

Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Emekli Yönetici
Param olsa bende giderim süper bir yer.

Silinen Üye 299735

Üye
bende xp varken arkaplanım hep buydu merak ederdim kimin bu fotoğrafı çektiğini :) merakımı gidermiş oldum:oke:

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt