Bu Ders Artık Okutulmayacak

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
spy ghost

spy ghost

Üye
    Konu Sahibi
Bu Ders Artık Okutulmayacak
Başbakan Erdoğan, AKP Grup Toplantısı'ndakonuştu. Erdoğan, '1979 yılında Bakanlar Kurulu kararıyla konulan Milli Güvenlik dersi kaldırılmıştır. Bu dersin bir kısım konularıVatandaşlık bilgisi dersinde sivil öğretmenler tarafından işlenecektir. Cuma günü karne alan bütün öğrencilerimizi tebrik ediyorum.' dedi.
KAYNAK:

Amaru Shady

Amaru Shady

Üye
zaten bi işe yaradığı da yok

• Beğen
Tepkiler: spy ghost
spy ghost

spy ghost

Üye
    Konu Sahibi
Furkan büyük ihtimal 10.sınıfa gidiyorsun doğrumu ?

greenmile

greenmile

Üye
o zaman tüm dinleri kapsayan bir din kültürü ve ahlak bilgisi dersi de konulmalı:ehe

mstf_l

mstf_l

Üye
ne alaka

• Beğen
spy ghost

spy ghost

Üye
    Konu Sahibi
greenmile o din ders zaten yetiyor ama milli güvenlik dersi güzeldi

By_GaBLiN

By_GaBLiN

Üye
Benim Düşündüklerimi Millet O Sitede Yorum Atmış Zaten

• Beğen
greenmile

greenmile

Üye
benim Müslüman olmam diğer dinlerin yok olduğu anlamına gelmiyor değil mi?

Kaldı ki Türkiye Cumhuriyeti'nin resmi dini yoktur.Yani bir hristiyan da Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olabilir ve bu kişinin de dinini öğrenebilmesi en tabii hakkıdır;)

Amaru Shady

Amaru Shady

Üye
Furkan büyük ihtimal 10.sınıfa gidiyorsun doğrumu ?

geçen sene 10'a gidiyordum :D

----------Eklendi @ 16:01:38 ---------- Yazıldı @ 16:00:34 ----------

benim Müslüman olmam diğer dinlerin yok olduğu anlamına gelmiyor değil mi?

Kaldı ki Türkiye Cumhuriyeti'nin resmi dini yoktur.Yani bir hristiyan da Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olabilir ve bu kişinin de dinini öğrenebilmesi en tabii hakkıdır;)

kesinlikle katılıyorum :oke:

• Beğen
Tepkiler: greenmile
greenmile

greenmile

Üye
kısacası dinimiz bile diğer dinlerin peygamberlerinin varlığına inanmamızı emrederken herkesin inancına saygı göstermeliyiz arkadaşlar;)

spy ghost

spy ghost

Üye
    Konu Sahibi
geçen sene 10'a gidiyordum :D
bir işe yaramıyor değil hocaları zaten bilirsinki yarbay,albaylar adamlar bilgilendirmeye geliyor milli eğitimle bir alakası yok sen derste uyuyarak bu yorumu yapıyorsan benim diyecek sözüm yok

greenmile

greenmile

Üye
greenmile o din ders zaten yetiyor ama milli güvenlik dersi güzeldi

bence milli güvenlik dersinin bi sakıncası yoktu,askeriyeden rütbeli bir kişi gelir gayette zevkli geçerdi,ama bunun altında başka sebepler var da boşver;)

Amaru Shady

Amaru Shady

Üye
bir işe yaramıyor değil hocaları zaten bilirsinki yarbay,albaylar adamlar bilgilendirmeye geliyor milli eğitimle bir alakası yok sen derste uyuyarak bu yorumu yapıyorsan benim diyecek sözüm yok

hiç bi Milli Güvenlik dersinde uyumadım. Ama öğrettikleri ya bildiğim şeylerdi, ya da öğrendiklerim aklımda kalmadı. Yani fazla etkili bi ders olmadı. Sadece bizim derse gelen albay bize askeriyeden bahsetti, Bizi yanına çağırdı vs. Iyi bi insandi yani.

OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
benim Müslüman olmam diğer dinlerin yok olduğu anlamına gelmiyor değil mi? Kaldı ki Türkiye Cumhuriyeti'nin resmi dini yoktur.Yani bir hristiyan da Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olabilir ve bu kişinin de dinini öğrenebilmesi en tabii hakkıdır;)
Dinini öğrenmesi elbetteki hakkıdır sana katılıyorum. Ama bunu evde ailesinden de öğrenebilir değil mi?

spy ghost

spy ghost

Üye
    Konu Sahibi

bence milli güvenlik dersinin bi sakıncası yoktu,askeriyeden rütbeli bir kişi gelir gayette zevkli geçerdi,ama bunun altında başka sebepler var da boşver;)
kaç yıl önce milli güvenlik dersi aldın ona göre yorum yapalım ?

hiç bi Milli Güvenlik dersinde uyumadım. Ama öğrettikleri ya bildiğim şeylerdi, ya da öğrendiklerim aklımda kalmadı. Yani fazla etkili bi ders olmadı. Sadece bizim derse gelen albay bize askeriyeden bahsetti, Bizi yanına çağırdı vs. Iyi bi insandi yani.
bilmediğimiz şeyler çok oluyor öğretmeninden öğretmenine değişiyor şimdi konuyu güncel tutan hoca vardır her hafta aynı şeyi anlatan hoca vardır

Amaru Shady

Amaru Shady

Üye

bilmediğimiz şeyler çok oluyor öğretmeninden öğretmenine değişiyor şimdi konuyu güncel tutan hoca vardır her hafta aynı şeyi anlatan hoca vardır

bizimki başlığa bakıp 10 dakikada kendisi anlatır sonra bizimle muhabbet ederdi.

mstf_l

mstf_l

Üye
biz de ne komutan ne de anlatan bir ogretmen vardı müdür yardımcısı girerdi birsey islemeden cıkardı bu dersin bana bi faydası olmadı istesemde olmazdı yani

Ama ben hala din dersi konuya nasıl karıstı anlamadım yinede sonraki yorumlarda haklısınız ama din derslerinde de ogretilenler artık sadece islamda olan seyler degil tüm dinlerde olan genel ahlak bilgileri ve artık cogu din kültürü hocasıda ben farklı bir dindenim diyen ogrenciye saygı gosteriyor

• Beğen
OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
biz de ne komutan ne de anlatan bir ogretmen vardı müdür yardımcısı girerdi birsey islemeden cıkardı bu dersin bana bi faydası olmadı istesemde olmazdı yani

Ama ben hala din dersi konuya nasıl karıstı anlamadım yinede sonraki yorumlarda haklısınız ama din derslerinde de ogretilenler artık sadece islamda olan seyler degil tüm dinlerde olan genel ahlak bilgileri ve artık cogu din kültürü hocasıda ben farklı bir dindenim diyen ogrenciye saygı gosteriyor
Evet yorumunu destekliyorum.:oke:

' KalendeR '

' KalendeR '

Üye
Dersin adı üzerinde milli güvenlik.. Sınır güvenliğimiz, iç savaş , politik savaş , soğuk savaş , sıcak savaş.. Bütün bunları okul harici nerelerden öğrenecekler gençler ? Bugün benim kardeşim Pkk ne abi diye sorduğunda benim vereceğim cevapla okulda bu soruya karşılık verilecek cevap bir olur mu ? Şimdi burda söylenmesi gereken o kadar çok şey var ki....
Resmen bitiryorlar ; gözünüze soka soka bitiriyoruz diyorlar !

greenmile

greenmile

Üye

2006-2007 olması lazım.10.sınıfta görüyorduk diye hatırlıyorum

----------Eklendi @ 16:37:22 ---------- Yazıldı @ 16:35:48 ----------

Dinini öğrenmesi elbetteki hakkıdır sana katılıyorum. Ama bunu evde ailesinden de öğrenebilir değil mi?

arkadaşım din dersinin komple kaldırılıp kaldırılmaması benim için önemli değil.Din dersinden kopyayla geçen biriydim ayrıca.Demek istediğim böyle bir ders varsa her inanca hitap etmesidir;)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt