bu bocek adini ve zarar verirmi

Sponsorlu Bağlantılar

emreolol

Üye
    Konu Sahibi
bu bocek adini ve zarar verirmi
http://o1304.hizliresim.com/18/s/
md7n9.jpg
 


haydaravısyon

haydaravısyon

Üye
resim görün müyor
 

emreolol

Üye
    Konu Sahibi
kopyala tarayicinin arama kismina yapistir
 
kezban yenge

kezban yenge

Üye
Ya bu bizim nuri ya la :D
 
ismail

ismail

Üye
 
Legendary.

Legendary.

Üye
 

emreolol

Üye
    Konu Sahibi

tsk hocam yardim icin simdi herkes goruyodur
 
Legendary.

Legendary.

Üye
:rica:
[ I M G ] h t t p : / / L İ N K [ / I M G ]
böyle resim ekleyebilirsiniz :oke:
Arada boşluk olmadan :ünlem:
 
Muhammet DEDE

Muhammet DEDE

Üye
ılk defa goruyorum yalnız pek sirine benzemıyor uzak durmakta fayda var
 
TheMadness

TheMadness

Üye
Uzak dur :good:
 
x-scarface

x-scarface

Üye


Gümüş böceğinin özellikleri




Gümüş böceği küçük omurgasız hayvanlardan, gri (gümüş)renkte olup kanatsız ve canlıları ısırmayan bir
haşeredir. Gümüş böceği adını parlak gümüş rengine benzeyen renklerinden alırlar. Gümüş böcekleri vücudu üçgen şeklinde olup baş ve göğüs kısmı geniş, kuyruk kısmına inildikçe daralan böceklerdir.Gümüş böceklerinin derisi katmanlar halindedir adeta merdiven gibi dizilmiştir. Gümüş böceklerinin vücutlarının alt tarafında toplamda 4 çift ayakları vardır.


Gümüş böceğini diğer haşere guruplarından ayıran en büyük özellik vücutlarının üçgen şeklinde ve kuyruk kısmında ise 3 adet anten şeklinde çıkıntılarının bulunmasıdır.
Gümüş böcekleri yapı olarak farklı boy ve yapıdadırlar. Gümüş böceği boy olarak 2 – 4 cm arasında değişiklik göstermektedir.Renk olarak çok canlı ve parlak renklere sahiptirler.


Gümüş böceği sıcaklığı ve nemi seven canlılardır. Gümüş böceklerinin yavrularının gelişimi için neme ihtiyacı vardır. Gümüş böceklerini soğuk havada ve kuru havada pek göremeyiz. Gümüş böcekleri besin olarak evdeki kâğıt ve naylon gibi maddelerden oluşan eşyalara zarar verdiği gibi evdeki tahıl ve besin maddelerine de zarar verirler.
Gümüş böceği besin olarak insan ve hayvan kanı kullanmaz bu bakımdan gümüş böceği insanı ısırması gibi bir şey söz konusu değildir. Gümüş böcekleri bu konuda birçok haşere türlerinden masum böceklerdir. Gümüş böcekleri evlerde banyo, lavabo, mutfak ve pis su atık boruları etrafında ve nemli tüm alanlarda yuvalanırlar. Gümüş böcekleri evlerin her tarafında rahatlıkla dolaşıp beslenirler.


Gümüş böcekleri evin dışında ise evin çatı, bodrum, merdiven altları, tavan arası, duvar diplerinde bulunur. Gümüş böcekleri yumurtalarını kuytu bölgelere bırakırlar.
Gümüş böceği, yılda birkaç kez yumurtalar ve her yumurtlamada 100 – 130 kadar yumurta bırakır..
Gümüş böceği çok hızlı çoğalan bir haşere türü olup halk arasında farklı isimler ile bilinir. Halk arasında gümüş böcekleri gümüşçün, gümüşçük ve çok ayaklı böcekler olarak da bilinirler.


Gümüş böcekleri insanlara hastalık bulaştırmada da çok önemli rol oynarlar. Gümüş böceklerinin yaşaması ve ömrünün uzunluğu bu böceğin yaşam ortamının uyumuna bağlı olarak değişir. Gümüş böcekleri yaklaşık olarak 1 yıl yaşar.
GüMüŞ BöCEĞİNİN ZARARLARI


Gümüş böceği insanların eşyalarına ve insanın kendisine direk zarar veren haşeredir. Gümüş böcekleri evdeki, ofisteki, mağazalardaki kâğıt, naylon, pamuk, kumaş, gibi maddeleri yerken aynı zamanda evdeki tüm tahıl
çeşitlerini de yiyerek besinlerimize de zarar verirler. Yiyeceklere ve yaşam alanlarına bıraktıkları dışkıları ile insanlara hastalık bulaştırırlar. Gümüş
böcekleri evlerdeki üst baş, mobilya, duvar kâğıtlarına zarar verdikleri gibi
dış ortamdaki tahıl depolarında, kumaş fabrikalarında, kâğıt fabrikalarında, büfelerde, fırınlarda ve lokantalarda sıkça rastlanan haşerelerdendir.


GüMüŞ BöCEKLERİ İLE MüCADELE VE GüMüŞ BöCEĞİ İLAçLAMA


Gümüş böcekleri ile mücadele mutlaka ilaçlama ile olmalı. Gümüş böcekleri
ile bireysel mücadele diğer bireysel haşere ilaçlamalarında olduğu yetersiz kalmaktadır. Gümüş böcekleri bulunan ortamlarda ilaçlama şarttır. çünkü gümüşçün her defada 100’ün üzerinde yumurta bırakır bu bakımdan erken müdahale edilmezse evlerimizi gümüş böcekleri sarar.
Gümüş böceği ilaçlaması için kesinlikle dışardan farklı ilaçlar alınıp bireysel ilaçlama yapılmamalı. Bu durumda kendinize, sevdiklerinize ve çevrede
yaşayan canlılara zarar vermiş olursunuz.
 
haydaravısyon

haydaravısyon

Üye
Gümüş böceyimiş

gümüş böceği, sıcak ve nemli ortamlarda yaşayan ve türlerine göre farklı renk ve boylarda olan canlılardır. Fakat genellikle gümüş renginde olan bu böcekler ismini bu özelliği nedeniyle almıştır. Gümüş böceklerinin boyları ortalama 3–5 cm kadardır. Gümüş böcekleri diğer birçok böcek türünde olduğu gibi yumurtlama sistemi ile çoğalırlar. Her üremelerinde 100’den fazla yumurta bırakan gümüş böceklerinin ömürleri ortalama 1 yıl kadardır.

Gümüş böceği
ev içlerinde ilk olarak nemli alanlar olan mutfak ve banyo gibi bölgelere yerleşirler. Beslenmelerini insanların yediği ya da yiyemediği bir çok madde ile sağlayan gümüş böcekleri kağıt, kumaş ve naylondan yapılmış maddeleri bile yiyebilirler. Gümüş böceği insanları ısırmaz fakat insanların yediği yiyecekler üzerinde gezerek, mikroplarını bulaştırırlar. Gümüş böceğinden kurtulmak için eczane ya da market benzeri yerlerden ne olduğu belli olmayan ilaçları kullanmak çözüm olmaz.

Gümüş böceği ilaçlaması
ilaçlama servisleri tarafından kullanılan etkili ilaçlar ile yok edilir. İlaçlama sektöründe lider olan Okka Group Haşere Kontrol Hizmetleri şirketimiz siz değerli müşterilerimize Gümüş böceği ilaçlaması ve diğer tüm haşere ilaçlamalarında en güvenli ve en garantili hizmeti sunmaktadır.



 
x-scarface

x-scarface

Üye
:zzz:
 
haydaravısyon

haydaravısyon

Üye
x-scartace benden 4dk erken davrandı
 
RowneSM

RowneSM

Üye
Bu gümüş böceğimi nedir hiç görmedim şu yaşıma kadar. Umarım bizim buralarda yoktur korktum şimdi :D
 
x-scarface

x-scarface

Üye
Haydaradızyon benden 4 dk sonra davrandı
 


Üst Alt