Avrupa nin bir sehrinde kürt bir adam bir (restorantda)oturmus (LOKANta) yıda pareneteze almışlarki anlamayan bilmeyen ler için restorant' yane lokanta da demek anlamında kullanmışlar. cevap bence öyle hikaye içinde hikaye
--------------- Ekleme ---------------
Yazıdaki amaç kişinin ilk aklına gelen düşünceyi,e göre kişilk analizi yapmaktadır. yani bu sorunun doğru bir cevabı yoktur.. bu hikaye bir şirket tarıfından yazılan yayılan bir soru testi kişilk analizi yapıp kişini psikoloji'sini tepkisini görüp olumlu ise işe alıyor. aslında çok saçma bir olay ama bir yandan da mantıklı diyelim neden derseniz.
Örneğin aids veya şarbon yazıyor ve okuyana bulaşacaktır cevabı veren bir kişinin şunu bir düşünmesi gerekir: ailen veya en a,samimi arkadaşın böyle bir durumda seni neden terk etsin. Çözüm yolları üretmek gerekmezmi? Bu sevdiklerini ile yakın bağlarının olmayışını gösterir. Yada ben bir gy’m, ben azrailim canını almaya geldim, sen öldün, diye bir not olsa bun nekadar mantıklı olur. Hırsızlar neden paraları bırakıp kaçsın ellerinde okadar imkan varken bitane sıkarlar olur biter. Veya doktor neden intahar etsin. Yada uçak neden geri dönsün, bir kişi için. Bu adam hem dışlanan hemde. Geri döndüğünde kahramanlar gibi karşılanan bir insan oluyor. Kısacası soru tamamen cevapsızdır. Hikayede sorulan aslında bir soru testi kağıdı elinizde düşünün. Ve testte sorulan hikayede bir kağıt not daha var notta ne yazdığı soruluyor. Aslında burada kağıtta ne sorulduğu değil o an karşısındaki kişini ne tür bir tepki nasıl bir cavap vereceğini bakliyor yoksa cevapsız bir sorudur bu.
umarım bi açıkığı kavuşmuştur cevabımız..