Bu bilgisayara yeni ram takilir mi ?

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
suprose

suprose

Üye
    Konu Sahibi
Bu bilgisayara yeni ram takilir mi ?
Arkadaşlar benim evde 2003 model emektar bir masaüstüm var intel inside pentium 4 işlemcili. Ama 10 sene olacak nerdeyse, bilgisayarın yediği format sayısı 2dir çok dayanıklı yani ben şimdi bu bilgisayara yeni 4 gb ram bide 1 gb ekran kartı alsam olurmu yani uyarmı bilgisayara ???

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
malesef uymaz... yüksek ihtimal 478 pin zamanın iyilerinden bir PC ise 775pindir..

çooook eskide kalıyorsun...

senin şuan bize sordugun... aynen şu oluyor..

murat131 e ferrari tekeri takmaya benziyor.

SeniGördüm

SeniGördüm

Üye
Baştan pc topla imkanın varsa

Archonn

Archonn

Üye
4 gb ram ya da 1 gb ekran kartı almanız pek bir şey değiştirmez çünkü eski model cpu'nuz hem ram'e hem işlemciye darboğaz yaratacaktır ayrıca 32 bit işl. sistemi kullanıyorsanuz bilgisayarınız mevcut ramin 3.25 gb'ını algılayacaktır. Bir de ekranınız 21 inç.den geniş değilse gpu'nun kaç gb olduğuna değil bit değerine bakın.
Özetle kullanım amacınıza bağlı ama eski sisteminize yapacağınız bu iyileştirmeler çok fazla performans artışı sağlamayacaktır. Zaten anakartınızın bahsettiğiniz bileşenleri de desteklediğini zannetmiyorum.

Kingmortall

Kingmortall

Üye
bence herşeyi değiştir işlemciyi ram işletim sistemi ekran kartı vs anakart falan

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
4 gb ram ya da 1 gb ekran kartı almanız pek bir şey değiştirmez çünkü eski model cpu'nuz hem ram'e hem işlemciye darboğaz yaratacaktır ayrıca 32 bit işl. sistemi kullanıyorsanuz bilgisayarınız mevcut ramin 3.25 gb'ını algılayacaktır. Bir de ekranınız 21 inç.den geniş değilse gpu'nun kaç gb olduğuna değil bit değerine bakın.
Özetle kullanım amacınıza bağlı ama eski sisteminize yapacağınız bu iyileştirmeler çok fazla performans artışı sağlamayacaktır. Zaten anakartınızın bahsettiğiniz bileşenleri de desteklediğini zannetmiyorum.

ya millet kafayı bite takmış..
bit önemli degillll artık... tamam bir ölçüt ama şimdinin 128 bit kartı 448bit kart eziyor

suprose

suprose

Üye
    Konu Sahibi
arkadaşlar evde 2 tane daha bilgisayar var ihtiyacım yokta canlandırabilirmiyim diye düşünmüştüm sağolun

CasuS_87

CasuS_87

Üye
Takılır ama uygunu olursa tabi :) Galiba sendeki pc nin anakartı ddr1 dir. Şimdi sen gider ddr2 ram felan alırsan uymaz :) . Bi bilgisayarcıya sormakta fayda var :)

acuxx

acuxx

Üye
hiç ekran kartına yığın para verme 0 dan pc al derim

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt