Bu Balık Çok İlginç

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

pelın_

Konu Sahibi
Bu Balık Çok İlginç

jeosalih

jeosalih

Üye
balon balığı değilmikine bu. Ya bu tür zehirlidir nası tutuyor onu elinde bunu.

pelın_

Konu Sahibi
çok şeker ama:(

jeosalih

jeosalih

Üye
Ya aslında bende onu yazdım sonradan sildim biliyonmu türkçe lastik gibi yanlış anlaşılırım diye. Yoksa herşeyin küçüğü sevimli oluyor yazmıştım. Yavru kedi, Köpek gibi yani.

pelın_

Konu Sahibi
haklısın:)

ALPARS™

ALPARS™

Üye
denizinde bunun gibi pek çok ilginç cinsler var:hmmm

Resimdeki balık türü hakkında:
Hayvan, yüzgeçlerini kullanmadan yerine getirebildiği bu hareket yetisini aşağı doğru bükülebilen omurgasına borçlu.

Araştırmacılar aynı yetiden karaya çıkan ilk omurgalıların da yararlanmış olabileceğini düşünüyorlar. Bu ilginç balık hem karada, hemde denize cıkabiliyor
Bu ilginç balığı Afrika´da gözlemleyen Antwerpen Üniversitesi araştırmacısı Sam Van Wassenbergh , balığın tropikal bataklıklarda son derece uygunsuz çevre koşullarında yaşaması nedeniyle, biyologların gözünden kaçtığını sanıyor.
Hayvanların birçoğu yapışkan dil veya yırtıcı çene gibi çeşitli avlanma stratejileri geliştirmişlerdir. C.apus ise açık ağzıyla avına, üstten saldırmaya izin verecek bir taktik geliştirmiş. Karada avlandıkları bilinen ve çamur zıpzıpları (mudskipper) olarak adlandırılan diğer balıkların da son derece esnek yapıları var. Van Wasserbergh bunun karada avlanmak için en iyi yöntem olduğuna inanmakta.

C. apus yayın balığı her ne kadar günümüzde yaşıyor olmasına rağmen ilk omurgalıların karaya çıkışı hakkında ipuçları vermekte. Bu yazının 12.4.2006 tarihinde Nature dergisinde yayımlanmasından birkaç hafta önce paleontologlar, Tiktaalik roseae olarak adlandırmıştır.

Mert

Mert

Üye
Sünger Bob un sürücü kursu öğretmeni :d:

pelın_

Konu Sahibi
Haha süperdı ya

ihsN92

Üye
top yutmuş sanki :d

delrico

delrico

Emekli Yönetici
balon balığı bu :ehe

Dafny

Dafny

Üye
Tipe bak :d:

enginzz

enginzz

Üye
evet bolon balıgı ben gıormustum bı daha bunu

pelın_

Konu Sahibi
çok şeker ama ya:)

enginzz

enginzz

Üye
evt aynu sen kuzum:D

haydaravısyon

haydaravısyon

Üye
Bu balık yenir mi

guljcan

guljcan

Üye
çok tatlı yaa :) sanki kocaman bir taş parçası yutmuş gibi :) :)

boyabatlım

boyabatlım

Üye
-puffer fish-
ingilizce dersinde görmüştük bunu.
Bayağı zehirli olduğu söylenir, japonya da yiyeni çok derler, onu hazırlayan özel aşçılar varmış, derisini ayıklarken bir hata yapsın, yiyecek olan mort olur, ince işçilik gerektiği için fiyatı da pahalıymıs ha...
Iyi anlattım herhal :)

enginzz

enginzz

Üye
:D:D

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Takipçi Satın Al

Üst Alt