BTK, 2013 Yılı İçin Telsiz Kullanım Ücretini Açıkladı

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Umut

Umut

Üye
    Konu Sahibi
BTK, 2013 Yılı İçin Telsiz Kullanım Ücretini Açıkladı
Arkadaşlar bildiğiniz gibi 2012'de Telsiz Kullanım Ücreti yıllık 14,56 TL olarak alınıyordu.
14,56 / 12 = 1,21333333 TL yapıyor. GSM operatörleri bizden her ay 1,21 TL olarak bu ücreti devlete ödüyordu.

2013 yılında ise, BTK'nın açıkladığı tarifeye göre Telsiz Kullanım Ücreti yıllık 15,68 TL olarak alınacak.
15,68 / 12 = 1,30666667 TL yapıyor. Yani 2013'ten itibaren aylık alınacak ücret 1,30 ya da 1,31 TL olacak. Aylık yaklaşık 10 kuruşluk bir zam gelmiş oluyor.

2012 Yılı Telsiz Kullanım Ücreti Tarifesi :
2013 Yılı Telsiz Kullanım Ücreti Tarifesi :

Son olarak, 2012'de GSM operatörleri, numara taşıma ile gelen müşterilerden yıl sonuna kadar Telsiz Kullanım Ücreti almıyordu. 2013 yılında bu durum nasıl olacak bilmiyorum. Avea ve Vodafone'a bu konuyla ilgili mail yolladım. Eğer cevap gelirse buraya yazarım.

phasan

phasan

Üye
Bu ne ya herseye zam zam zam

esokmen

esokmen

Üye
Ohooo bu ne ya boyle

phasan

phasan

Üye
boyabatlı

boyabatlı

Üye
Bende bıktım zaten ah ettim en yakın rakiplerine oy vereceğim

NiggaRay

Üye
benzine zam , mazota zam , gıdaya zam , sigaraya zam , elektrik suya zam vs... Millet asfalt kemirsın artık dimi

komando04

komando04

Üye
yazık valla yazık her şeyden kesiyorlar

oska1989

Üye
devletimiz niye sıkıntılı değil ya diğer ülkelere göre sözde.çünkü petrol ürünleri sigara içki şans oyunları marmara depreminden hala alınan vergiler elektrik otomobil tüm vergilerde de rekor bizde.asgari ücret te niye 4-5 katı geride olup ta sigara fiyatında o ülkelerle aynıyız.o ülkeler halkının sağlığını düşünmüyor mu acaba.bir zamanlar kdv şimdi de peşi sıra artan ötv.ama tepki yok.biz adam olmayız...

Umut

Umut

Üye
    Konu Sahibi
4 gün önce attığım maile bugün saat 08:47'de Vodafone'dan cevap geldi. Aynen kopyalıyorum:

Sayın Umut XXXXX,

İletmiş olduğunuz mailinize istinaden, Telsiz Kullanım Ücreti diğer operatörlerde de aktif olarak alınna bir tutar olduğu için MNT
(mobil numara taşıma) sürecinde yıllık geri kalan ücreti çıktığınız operatöre yaptığınızı paylaşırız.

01.01.2013 ve sonrasında numarasını Vodafone faturasız hatta taşıyan, yeni faturasız hat alarak Vodafona'a gelen ve ihya veya devir ile hattı üzerine almış abonelerimizden ve Vodafone faturalı hattan faturasız hatta geçiş yapan abonelerimizden 31 Aralık 2013'ye kadar Telsiz Kullanım Ücreti alınmayacaktır.

Telsiz Kullanım Ücreti hakkında detaylı bilgiye ekteki linkten ulaşabilirsiniz;

0xxx xxxxxxx GSM numaranızı değiştirmeden Vodafone'a geçiş gerçekleştirebilmeniz için; söz konusu hattın yasal sahibi olmanız, kimliğiniz ve T.C kimlik numaranız ile birlikte Vodafone Cep Merkezlerimize başvurmanız yeterli olacaktır. Mevcut numaranızı Vodafone'a taşımanız durumunda Faturasız ya da faturalı olarak kullanmaya başlayabilirsiniz.

Aşağıdaki linki tıklayarak Vodafone Cep Merkezlerine ait irtibat bilgilerine ulaşabilirsiniz;

Numara Taşınabilirliği uygulaması ve süreci ile ilgili detaylara ekteki link üzerinden de ulaşabilirsiniz;

Vodafone İnternet sitemize göstermiş olduğunuz ilgiden dolayı teşekkür ederiz.

Saygılarımızla
Vodafone Müşteri Hizmetleri

Edit: Bugün saat 11:16'da Avea da cevap gönderdi. Yorumsuz olarak kopyalıyorum:ehe

Sayın Umut XXXXXX

Zaman ayirarak bize yazdiginiz için tesekkür ederiz.

Resmi internet sitemiz olan aracılığı ile tarafımıza iletmiş olduğunuz elektronik postanız tarafımıza ulaşmış olup; konuyla ilgili bilgi vermek için irtibat numaralarınızdan 02.01.2013 tarihinde tarafınıza geri dönüş yapılmış, fakat ulaşılamamıştır.

Daha detayli bilgi ve tüm sorulariniz için, aninda görüsmek üzere 7 gün 24 saat, Avea hatli cep telefonunuzdan 500'ü, sabit hatlardan ise 444 1 500'ü tuslayarak Müsteri Hizmetleri'mize ulasabilirsiniz.

Saygilarimizla;
AVEA Iletisim Hizmetleri A.S.
Müsteri Hizmetleri

Cevabı mail olarak gönderseniz olmaz mıydı:vur

Amaru Shady

Amaru Shady

Üye
:ah

akababa

Üye
operatörlerin işine geliyor paketler zaten 19.9. 20 tl bu tarz falan oluyor genelde 1.20 vergi için fazladan 2 lira 5 lira yükletmek zorunda kalınıyor

Hıqh_VoLTaqe27

Hıqh_VoLTaqe27

Üye
Bu nedir böyle arkadaş ya bunlar hırsız resmen sanki biz burada telsiz kullanıyoruz hangi çağda yaşıyoruz devlet dandik vergilerde kesin türkiye birincidir.:sopa:

murat.122a

murat.122a

Üye
haklısın kardes

Dumbledore

Dumbledore

Üye
Geçen gün 20 tl yükledim.Telsiz kullanım vergisi çektiler.Paketimi yapamadım.Tekrardan en az 7 tl yükleme saçmalığından dolayı 7 tl yükleyip paketi yaptım.Emeği geçenlere sonsuz saygılar.

dereliselcuk

Üye
Sanki adamların telsizini kullanıyoruz, parasını verip cep telefonu alıyoruz yinede vergi oduyoruz. Zaten kdv alıyosun arkadaş. Baz istasyonları da senin değil. İlgili gsm şirketi milyonlarca lira zaten ödemiş sana bunun için. Hala vatandaştan ne istiyorsun. Birtek kulağımızın arkası kaldı zaten.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt