boy sorunum var mi

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
cyber

cyber

Üye
    Konu Sahibi
boy sorunum var mi
16 yaşındayım ve boyum 1.70 sizce boyum ne kadar daha uzar boyumun uzaması için ne yapmalıyım

Emrgncy

Emrgncy

Üye
Bence yok.. 1.70 ideal bir boy, üç beş santim daha uzar..

-Emre

-Emre

Üye
bence de yok uzarsın daha.

cyber

cyber

Üye
    Konu Sahibi
ben 1.80 olmak isterim günlük süt içiyorum arada birde basket oynuyorum

crazy_oruc

crazy_oruc

Üye
o zaman uzarsın 1.80

[ENGİN]

[ENGİN]

Üye
baskete ve süt içmeye devam

TheCower

TheCower

Üye
Ben de de o kadar boy var boyun tek avantajı yüksekteki raflara rahat erişebilmen.

cyber

cyber

Üye
    Konu Sahibi
ne kadar süt tüketmeliyim günde birde spor yapmalı miyim yoksa boyum yeterince uzayınca mi yapmaya baslayim

Emrgncy

Emrgncy

Üye
ne kadar süt tüketmeliyim günde birde spor yapmalı miyim yoksa boyum yeterince uzayınca mi yapmaya baslayim

Süt tüketimin günde bir ila iki bardak olmalı, Fazlasına gerek yok.

Spor yapmanın zamanı, yaşı, boyu olmaz,
Basketbolu ve yüzmeyi ihmal etme, sevdiğin her sporu yap...

cyber

cyber

Üye
    Konu Sahibi
yani body yapmak boya zararı olmaz bazı arkadaşlar body yapmayı daha sonraya bırakmalısin demişti de sağol bu arada

Mert

Mert

Üye
Koç bize günde 1 lt süt için diyordu.
Şınav mekik çekebilirsin ama ağırlık kaldırmadan kesinlikle uzak dur.

CanKartaL

CanKartaL

Emekli Yönetici
yani body yapmak boya zararı olmaz bazı arkadaşlar body yapmayı daha sonraya bırakmalısin demişti de sağol bu arada

Eğer kilon biraz fazlaysa basketbolda bile zıpladıktan sonraki her düşüşün zıplamayla oluşan boy esnemeni geri çevirecektir. Beslenmene dikkat et ve vücut çalışmayı bence biraz daha ertele derim. Mekik, barfiks, şınav gibi hareketler faydalı olacaktır ancak ağırlık kaldırmak şu gelişim dönemindeki vücudun için faydadan çok zararlı olabilir.
Bu arada gelişiminin hangi aşamasındasın bilemiyorum ama kendim ekstra bir çaba sarfetmediğim halde lise 1. sınıfa başlarken 1,69 olan boyun lise 2 nin sonlarında 1,84 olmuştu ;)
Şuanki boyun da normal sayılabilecek bir boy ama daha uzarsın. Body işini tekrar değerlendir ama bence şu dönemlerde ağırlıksız sporlara devam et ;)

cyber

cyber

Üye
    Konu Sahibi
:oke: barfiks le devam o zaman

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...