Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
boy sorunum var mi
Sponsorlu Bağlantılar
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
cyber
Üye
Konu Sahibi
boy sorunum var mi
16 yaşındayım ve boyum 1.70 sizce boyum ne kadar daha uzar boyumun uzaması için ne yapmalıyım
Emrgncy
Üye
Bence yok.. 1.70 ideal bir boy, üç beş santim daha uzar..
-Emre
Üye
bence de yok uzarsın daha.
cyber
Üye
Konu Sahibi
ben 1.80 olmak isterim günlük süt içiyorum arada birde basket oynuyorum
crazy_oruc
Üye
o zaman uzarsın 1.80
[ENGİN]
Üye
baskete ve süt içmeye devam
TheCower
Üye
Ben de de o kadar boy var boyun tek avantajı yüksekteki raflara rahat erişebilmen.
cyber
Üye
Konu Sahibi
ne kadar süt tüketmeliyim günde birde spor yapmalı miyim yoksa boyum yeterince uzayınca mi yapmaya baslayim
Eğer kilon biraz fazlaysa basketbolda bile zıpladıktan sonraki her düşüşün zıplamayla oluşan boy esnemeni geri çevirecektir. Beslenmene dikkat et ve vücut çalışmayı bence biraz daha ertele derim. Mekik, barfiks, şınav gibi hareketler faydalı olacaktır ancak ağırlık kaldırmak şu gelişim dönemindeki vücudun için faydadan çok zararlı olabilir.
Bu arada gelişiminin hangi aşamasındasın bilemiyorum ama kendim ekstra bir çaba sarfetmediğim halde lise 1. sınıfa başlarken 1,69 olan boyun lise 2 nin sonlarında 1,84 olmuştu
Şuanki boyun da normal sayılabilecek bir boy ama daha uzarsın. Body işini tekrar değerlendir ama bence şu dönemlerde ağırlıksız sporlara devam et