Moto G Bootloader Unlock ve CWM Root nasıl yüklenir? ( Orjinal ROM'a dönme )

Sponsorlu Bağlantılar

HakanSeven12

HakanSeven12

Üye
    Konu Sahibi
Yok o yeni logoyu soruyo :)

oğlumbakgit

Üye
Hacı bende bişey soracam ya :D Şu telefonu unlock ettim cm 11 yükledim. Fakat müzik uygulaması çalışmıyor. Sadece Apollo değil , bütün müzik uygulamaları çalışmıyordu. Bende Stock romu yükledim senin anlatımlarınla. Stock rom yüklendi yüklenmesine fakat telefonun bootloaderi tam kilitlenmedi. Otomatik olan ile yaptım, manuel olarakta yaptım fakat olmuyor. Telefonda locked yazıyor fakat Fastbootun en altında Failed yazıyor kilitlerken. Ayrıca kilitlenmeden önce bootloader modda bootloader locked status code 0 yazıyordu. Şimdi o status code 2 oldu. Kilitlendimi kilitlenmedimi anlayamadım açıkçası :D

UpOneTR

UpOneTR

Üye
Hacı bende bişey soracam ya :D Şu telefonu unlock ettim cm 11 yükledim. Fakat müzik uygulaması çalışmıyor. Sadece Apollo değil , bütün müzik uygulamaları çalışmıyordu. Bende Stock romu yükledim senin anlatımlarınla. Stock rom yüklendi yüklenmesine fakat telefonun bootloaderi tam kilitlenmedi. Otomatik olan ile yaptım, manuel olarakta yaptım fakat olmuyor. Telefonda locked yazıyor fakat Fastbootun en altında Failed yazıyor kilitlerken. Ayrıca kilitlenmeden önce bootloader modda bootloader locked status code 0 yazıyordu. Şimdi o status code 2 oldu. Kilitlendimi kilitlenmedimi anlayamadım açıkçası :D
Kilidi aç kapa aç kapa yapinca o sayaç deyişyo demekki ben açtım kilidi 3 yaziyo şuan hiç kitlemedim :D
Eğer garantide fark edilmesin felan diyosan uğraşma o kilidi açınca garanti iflas oldu zaten :D

oğlumbakgit

Üye
Zaten 5 ay kalmıştı garantinin bitmesine :D Banada senin gibi Atrixin yerine Moto G vermişlerdide :D

HakanSeven12

HakanSeven12

Üye
    Konu Sahibi
ozaman koyver gitsin :D

KirkLee

Üye
Bu hatayı alıyorsanız benim gibi bu komuttan önce ve ilk cmd açtıgınızda fastboot devices komutunu yazmanız gerekiyor yoksa olmuyor.

Ben ikinci adımda takıldım,
Cihazı fast moda geçirdim, gerekli olan driverları yükledim, cihazın verdigi bootloader kodunu motorola sitesine yazarak gerekli kodu aldım yanlız "fastboot oem unlock KODUNUZ" yazdıgımda kod yazılı üzerini siyah yaptım alttaki hata mesajını alıyorum hatayı nerde yapıyorum acaba ?

Son düzenleme:
UpOneTR

UpOneTR

Üye
Bu hatayı alıyorsanız benim gibi bu komuttan önce ve ilk cmd açtıgınızda fastboot devices komutunu yazmanız gerekiyor yoksa olmuyor.

Cihazı fast moda geçirdim, gerekli olan driverları yükledim, cihazın verdigi bootloader kodunu motorola sitesine yazarak gerekli kodu aldım yanlız "fastboot oem unlock KODUNUZ" yazdıgımda kod yazılı üzerini siyah yaptım alttaki hata mesajını alıyorum hatayı nerde yapıyorum acaba ?

@Metalci Melek abi arkadaşa bi yardımcı ol :D

HakanSeven12

HakanSeven12

Üye
    Konu Sahibi

Fastboot oem unlock yazmışsın mfastboot oem unlock yazman lazım

• Beğen
Tepkiler: UpOneTR

KirkLee

Üye
Fastboot oem unlock yazmışsın mfastboot oem unlock yazman lazım
Direk C/P yaptığım için dikkat etmedim, şimdi kaldığım yerden devam edeyim dedim ve recovery dosyasını aşagıda ki gibi flash'ladım. Ama bu işlemden sonra cihazı acarkan ses kısma tuşuna bastım sonra ses acmaya bastığımda sizin belirttiğiniz gibi CWM girmesi lazım SuperSu kurmak için ama CWM menüye giremedim, SuperSu telefon bellegine attım ama bir türlü CWM başlatamadığım için SuperSu kuramadım atladığım biryer mi var ?

UpOneTR

UpOneTR

Üye
Direk C/P yaptığım için dikkat etmedim, şimdi kaldığım yerden devam edeyim dedim ve recovery dosyasını aşagıda ki gibi flash'ladım. Ama bu işlemden sonra cihazı acarkan ses kısma tuşuna bastım sonra ses acmaya bastığımda sizin belirttiğiniz gibi CWM girmesi lazım SuperSu kurmak için ama CWM menüye giremedim, SuperSu telefon bellegine attım ama bir türlü CWM başlatamadığım için SuperSu kuramadım atladığım biryer mi var ?
Telefonu ses kısma + power tuşu ile aç
Boot ekranı gelecek orda
Ses kısmaya bas bi aşağı inecek fark edersin
Daha sonra ses artırmaya bas içine gireecek

KirkLee

Üye
@Sukut-u Hayal benimki normal recovery yüklenmiş görünsede belirttiğin işlemi yaptıpında benim robot üzerinde ünlem işareti ile yatmaktadır. :)

HakanSeven12

HakanSeven12

Üye
    Konu Sahibi
Cwm yi yükleyince sana ingilizce iki soru sorar onları doğru cevaplamazsan eski recoverye geri döner :)

• Beğen

KirkLee

Üye
Cwm yi yükleyince sana ingilizce iki soru sorar onları doğru cevaplamazsan eski recoverye geri döner :)
Soru çıkmadı ama ilk seferde recovery flashladıktan sonra, direk SuperSu flashlasam bu kadar zahmete girmeyecektim sanırım işlemleri baştan sıra ile yaptım şimdi Cm11 romu kuruyorum ekranda Cyanogenmod ve kötü adroid smile etrafından okumuz dönüyor bir kurup yatsaydım sabah zor kalkacaz gibi, yardımlarınız için teşekkürler inşAllah sorunsuz bir kurulum olur.

Not: Mübarekler ilk defa CM kullanacağım birinizde diyinsene Google PlayStore yok Gapps paketini gecenin bir vakti indirim kuruyorum şimdi kimsede uyarmıyor :)

Son düzenleme:
HakanSeven12

HakanSeven12

Üye
    Konu Sahibi
Nerden bilelim :D

UpOneTR

UpOneTR

Üye
Soru çıkmadı ama ilk seferde recovery flashladıktan sonra, direk SuperSu flashlasam bu kadar zahmete girmeyecektim sanırım işlemleri baştan sıra ile yaptım şimdi Cm11 romu kuruyorum ekranda Cyanogenmod ve kötü adroid smile etrafından okumuz dönüyor bir kurup yatsaydım sabah zor kalkacaz gibi, yardımlarınız için teşekkürler inşAllah sorunsuz bir kurulum olur.

Not: Mübarekler ilk defa CM kullanacağım birinizde diyinsene Google PlayStore yok Gapps paketini gecenin bir vakti indirim kuruyorum şimdi kimsede uyarmıyor :)
Ben gapps kurmadım ama google play vardı :P

HakanSeven12

HakanSeven12

Üye
    Konu Sahibi
Kurmazsan olmuyor :)

KirkLee

Üye
Sizin kullandığınız sürüm belki Developer sürümüdür veya güncelleme ile gelmiş olabilir, bende ki sanırım yayın kanalının stabil sürümü olabilir.

• Beğen

onurguler

Üye
merhaba,
moto g cihazım sürekli, yeniden başlıyor, recovery mode a da giremiyorum, nasıl çözebilirim bu sorunu...
öncelikle süreci anlatayım,
wipe data yapmak için recovery mode a girmeye çalıştım, cihaz sürekli reset atmaya başladı, fastboot mode da device is locked yazsını görünce heralde brick oldu dedim ve motorolanın sitesinden unlock yaptım :)
çok tecrübeli olmadığımdan orijinal rom dahil 1-2 tane rom yükledim (veya yüklemeye çalıştım) :) sorun halen devam ediyor...
sorunu çözemezsem servisi arayıp ben böyle böyle bi iş yaptım kaça düzeltirsiniz dicem :)
yardımcı olabilecek arkadaş varsa memnun olurum...

HakanSeven12

HakanSeven12

Üye
    Konu Sahibi
Konudaki adımlarla bootloaderı aç cwm yükle sonrada cm11 kur :)

Üst Alt