BMW Zagato Coupe

Sponsorlu Bağlantılar

x-scarface

x-scarface

Üye
    Konu Sahibi
BMW Zagato Coupe
BMW ile Zagato yepyeni bir konsept için bir araya geldi.


Hem yeni modeller tanıtarak hem yeni teknolojilerini ve motor seçeneklerini tanıtarak hem de bir çok modelini yenileyerek-makyajlayarak önümüzdeki yıllar için yep yeni bir çizgi yakalamayı hedefleyen BMW, yeni konsept çalışması ile çıtayı ne kadar yükseltebileceğini gösteriyor. Sportif otomobiller konusunda kendi sınıfında rakipsiz kalmayı hedefleyen Alman üretici, İtalyan Zagato ile bir araya gelerek tasarladıkları Zagato Coupe’u tanıttı.
İki üreticinin de sportif otomobiller konusundaki tecrübeleri birleşince ortaya bu inanılması güç araba çıkıyor. Spor otomobil sevenleri etkileyecek tasarıma sahip olan BMW Zagato Coupe şu aşamada konsept olarak tanıtıldı.
İlk olarak BMW Z4 modelinin modifiyesi olarak görünen araba, Zagato çizigleri ile daha da sportif ve dinamik bir görünüm kazanmış. Birçok yerde kullanılan Z harfi ile İtalyan üreticiye atıfta bulunurken özellikle ızgaralardaki Z harfleri arabaya oldukça dikkat çekici bir hava kazandırmış.
19 inçlik jantları Zagatonun hemen her modelinde kullandığı on ait detayları da bu modelde görmek mümkün. Bombeli tavan ve kesik arka kısım Z4’e yeni bir kimlik kazandırmış. Bu sayede görebiliyoruz ki bu detaylar hangi marka arabada uygulanırsa uygulansın akıllarda Zagato getirecektir. Arabaya özellikle yan profilden bakıldığında neredeyse bu iki detay sayesinde yeni bir kimliğe büründüğünü söyleyebiliriz.
İç mekanın da çok fazla yeniliğe gidilmemiş, Z harflerini iç mekanda da bir çok yerde görmek mümkün. Z4′e göre 200kg daha hafif olan arabanın motor gücü 400 beygir gücüne çıkartılmış.












 


Üst Alt