padme
Üye
Blue&me
Microsoft ve FIAT'in beraber yuruttukleri bir calisma olan blue&me, FIAT ve Alfa Romeo marka araclarda bu yilin ikinci yarisindan sonra kullanilmaya baslanacak.Bu calismada hedeflenen ,aractaki iletisim ve coklu ortam kontrollerinin en yuksek guvenlik ortaminda kullanilmasi.Bu uygulamada ,windows Mobile For Automotive adli bir isletim sistemi bulunuyor.Isletim sistemi ,aracta bulunan iletisim araclari ve medya oynaticilarla,bluetooth veya usb uzerinden baglanti kurarak bu cihazlarin kontrolunu sagliyor.Bluetooth destekli bir cep telefonuyla Blue&Me guvenlik paketine sahip araciniza biner binmez,cep telefonunuz araciniza entegre oluyor.Boylece gelen cagrilari eller serbest modunda yanitlayabileceginiz gibi ,gelen kisa mesajlarinizda size arac tarafindan okunabilecek.Ayrica telefon rehber ve menunuzude aracinizin bilgisayar ekranindan goruntuleyebilecek ve kontrolunu saglayabileceksiniz.Sistem ,tasinabilir medya oynaticilarini da arac icinde sesle veya direksiyondaki kumandalar yardimiyla kontrol etmenize olanak sagliyor.Bir sonraki adimda ise ,GPS destekli yol ve hava durumu,harita ve yardim servisleri verilebilecek.