1.Mutluadam anlamamış tam olarak, ben de aynen onun gibi anlamamştım ki bunu bunun gibi 25-30 forum başlığı altında yazanları sayfası sayfasına okumuş biri olarak söylüyorum,yani okumuyor ya da keyfen soru soruyor değiliz,gerçekten anlamamış ki soruyoruz, bu 2.
İlk defa cfw kuran biri değilim, kötünün v51 blackstar anlatımı gayet net ve açıktı tüm adımlar. Tıkır tıkır kurmuştum.hatta 10 dakikada 3 telefona seri halde kurdum. Burdaki sorun sadece blackstarda 1 dosya değiştirilirken v52 de 2 dosyanın değiştirilmesiydi(bunu da siz en sonunda cevap verince anladık)

arkadaşlar tamam anlamayabilirsiniz ama birde mantık yürütmek gerek onca kişi kuruyor deniyor onaylıyor ben demekki biryerde yanlış yapmışım diyip dikkatlice kontrol ettiniz mi tabiki hayır

bak şimdi mantık yürütelim rofs3 1.2 mb diyorsunuz sizce hack dosyaları kaç mb yada orjinali kaç mb demek ki bu rofs3 tek başına anlam ifade etmiyor demekki diğer dosyayı eklemek gerek sonrada 1.2 mb tı yani senin modlamana gerek yok çünki gerçekten hızlı sistem
kısa bir örnekle tamamlıyayım
mavi olarak yazacagım lütfen sadece o kısma

dikkat edin

kesin anlayacaksınız
Blackstar Universal 5800 XM v52.0.7 Hack RED/BLUE/BLACK/NAVİ

Verecegim örnek blue içindir yükleme şekli aynıdır değişen sadece dosya adıdır.
C01 = 5800 RED
C02 = 5800 BLUE
C03 = 5800 BLACK
C04 = 5800 N
AVİ için dir.
Şimdi ilk olarak
1-) navifirm ile orjinal olan 5800 xm RM-356 v52.0.7 FW' yi (renk size kalmış red veya blue benim tercihim) renk farketmez yani istediğini masa üstüne yeni bir klasör acarak indirin
2-) kotukoylunun verdiği
Linkleri görüntülemek için kayıt olmalısınız
8mb lık dosyayı indirin
3-) indirdiğiniz 8mb lık dosyanın içindeki RM-356_51.0.006_prd.rofs2.V02 dosyasını orjinal dosya adı ile değiştirmek RM-356_52.0.007_prd.rofs2.V02 işte bu şekilde olacak şimdi orjinal FW'nin içine bu dosyayı atın değiştirilsin mi diyecek evet diyin
4-)şimdide kotukoylunun verdiği
Linkleri görüntülemek için kayıt olmalısınız
1.2mb lık dosyayı indirin
5-) indirdiğiniz 1.2mb lık dosyanın içindeki Blackstar_Universal.fpsx dosyasını orjinal dosya adı ile değiştirmek RM-356_52.0.007_C02_prd.rofs3.fpsx işte bu şekilde olacak şimdi orjinal FW'nin içine bu dosyayı atın değiştirilsin mi diyecek evet diyin
6-)şimdi bu FW dosyalarını C:\Program Files\Nokia\Phoenix\Products\RM-356\ dizinine atın eğer böyle bir dizin yok ise
(kırmızı ile yazılı olan) dizini kendiniz oluşturun
7-) şimdi JAF programını çalıştırın
a-) BB5 e tıklayın
b-) Manual Flash, Dead USB, Factory Set ve Use INI seçeneklerini işaretliyoruz.(diğerlerinde işaret olmasın)
c-)Use INI ni
işaretlediğinizde bir menü acılacak orada kendi telefonunuzu bulup seçiyorsunuz artık
( MCU, PPM, APE variant ) menülerini değiştirmeye gerek kalmıyor
d-) Phone modenin altındaki kutuyu OFFLİNE durumuna getiriyoruz hemen altındakini USB olarak işaretliyoruz
e-) telefonu kapalı konumda bilgisayara bağlıyoruz
f-) FLASH butonuna tıklıyoruz gelen sorulara yes yes diyoruz
g-) Aşağıda PRESS POWER ON NOW! yazısını görünce açma kapama tuşuna basıp çekin sakın basılı tutmayın(N97 telefonu olanlar bu yazıyı görünce USB kablosunu takmaları yeterlidir hiçbir tuşa basmasınlar.)Şimdi Flash işlemi başlayacaktır bitene kadar telefona dokunmayın bağlantıyı kesmeyin ve şarjı yeterli olsun.
h-) işlem bitince alt alta done yazısı göreceksiniz telefonun ekranına bakın eger local modda kalırsa ki bu çok nadir olur telefonun bataryasını çıkarın öyle açın tamamdır
Eger test modu görünüyorsa JAF üzerinde OFFLİNE olan kutuyu NORMAL olarak değiştirin telefon kendi kendine başlayacaktır işlem tamamdır artık usb kablosunu çıkarın ilk olarak
telefonunuza hard format yada soft format (*#7370#) atın güle güle kullanın arkadaşlar

İŞTE SİZE
Blackstar Universal 5800 XM v52.0.7 yi HACK YAPMIŞ OLDUK

HEMDE
BlackStar 5800XM V51 10.10.2010'NU HACKLEDİĞİMİZ GİBİ AYNI PERFORMANS VE HIZ VEDE SARJ SÜRESİ
İNŞALLAH ANLAMIŞSINIZDIR BENDE ANLATABİLMİŞİMDİR. HERKESE İYİ FORUMLAR
BU ARADA KOTUKOYLUYE PAYLAŞIMINDAN ÖTÜRÜ TEŞEKKÜR ETMEYİ UNUTMAYIN
KOTUKOYLU 
BU BUTONA BASMAK ZOR DEĞİL

BİLGİ PAYLAŞTIKÇA BÜYÜR EMKLERİ KAŞILIKSIZ BIRAKMAYIN