Blackstar 5800 v52 MOD/HACK

Sponsorlu Bağlantılar

mutluadam

Üye
tamam polat şimdi oldu. ama bak bakalım ben sorup sen yanıtlayıncaya kadar, black star universal belirtilen telefon modellerinde hack yapar diyormu ? :) demiyor hiç bir yerde böyle oluncada insan merak ediyor, kafa karışıyor tabi. ne diyor "universal v.s modeller için ortak fw dir" diyor.

diğer konuda use ini yi seçince mcu ,ape variantı seçip dosyaları göstermeye gerek varmı?

POLAT8124

POLAT8124

Üye
Ben masaüstünde tuttugum için teker teker değiştiriyorum ama yeri neresi olursa olsun değiştirmen gerek

maktama

maktama

Üye
YUH ARTIK YA YUH YANİ NE İŞE YARIYACAK Blackstar Universal (5800/X6/5530/5230)
gibi cihazlar için ortak yazılım Tüm versiyonlara
YANİ HACK YÖNTEMİ
VERSİYON SEÇMEZ YETERKİ TELEFONUN YAZILIMINDAN DÜŞÜK BİR YAZILIM KURMAYA ÇALIŞMA TELEFONUNDAKİ YAZILIM NE İSE O YAZILIMIN ORJİNALİNİ NAVİFİRM İLE İNDİR SONRADA 8MB HACK YAMASINI EKLE KUR TAMAM

ŞUNU OKU SORUNA CEVAP ALIRSIN KOTUKOYLUNUN VERDİĞİ 8 MB LIK DOSYAYI İNDİR ALTTAKİLERİ UYGULA KOCAMAN HARFLE YAZDIM
Oh beeee, en sonunda cevap vermişsin mutlunun sorusuna. Şu cevabı yazmak için adamaı 6 defa sordurtmuşsunuz, ben de bekliyordum bu cevabı.
Yani hem kötünün verdiği 8mblik dosya hem de bu 1.2 mblik dosya indirilen v52 için kullanılacak. Şunu diyemediniz bir yahu.
"Yuh artık yuh'"luk bir durum yok bence. Anlatın anlayalım...
Teşekkürler.

POLAT8124

POLAT8124

Üye
YUHLUK BİRŞEY YOK MU ADAM ZATEN YAZMİŞ ARKADAŞLAR OKUMUYORSUNUZ GALİBA KÖTÜNÜN 1.SAYFADAKİ YAZISI BUYUR DAHA NASIL CEVAP VERİLİRKİ AÇIKÇA BELİRTMİŞ KÖTÜ BENDE ALTTA BELİRTMİŞİM

Blackstar Universal Fw İndirme Linki:

Blackstar Universal(5800/X6/5530/5230)
gibi cihazlar için ortak yazılımdır.
Navifirmle Cihazınıza uygun yazılımı indirdikten sonra orijinal ROFS3 dosyasını indirdiğiniz dosyayla değiştirmeniz gerekmektedir...

Örn:
Kullandığım cihaz X6 navifirmden cihazıma uygun(Product code) yazılımı indirdim...
Son yazılımdaki rofs3 dosyası:
RM-559_30.0.003_C03_prd.rofs3.fspx

ise indirdiğim dosyanın adınıda aynı isimle değiştirdikten sonra yazılıma ait klasörün içine atarak Orijinal dosyayı değiştiriyorum.
Daha sonra Jaf tan aşağıdaki basamakalrı uyguluyorum.

BlackStar Modifiye FW Dosyası
http://www.multiupload.com/4YISU9UKZX

BUDA BENİM ANLATIMIM
4- C:\Program Files\Nokia\Phoenix\Products\RM-356\ Adında dosya acın (kırmızı ile yazılı olan)
5-navifirm ile 5800xm için v51 veya v52 versiyonunu bilgisayarınıza indirin (black-blue-red olması önemli değil önemli olan RM-356 olmasıdır ve turkey olması )
6-indirdiğiniz versiyonun içeriğini (yani fw dosyalarını)
C:\Program Files\Nokia\Phoenix\Products\RM-356\ bu dizinin içine kopyala yapıştır usulü atın (sürükle bırak yapmayın sonra tekrar lazım olabilir) değiştir diyecek evet diyin
RM-356_51.0.006_prd.core.C00 dosyasının kırmızı olan yerini RM-356_51.0.006_prd.core.C0r
olarak değiştirin

9-JAF programını açıyoruz sol üstte
a-) BB5 e tıklayın
b-)
Manual Flash, Dead USB, Factory Set ve Use INI seçeneklerini işaretliyoruz.(diğerlerinde işaret olmasın)
c-) Phone modenin altındaki kutuyu OFFLİNE durumuna getiriyoruz hemen altındakini USB olarak işaretliyoruz
d-)sonra flash settings'in altındaki MCU ya tıklıyoruz acılan sayfada RM-356 klasörünü acıyoruz
RM-356_51.0.006_prd.core.C0r dosyasını seciyoruz
sonra PPM ye tıklıyoruz acılan sayfadan RM-356_51.0.006_C01_prd.rofs3.fpsx yi seciyoruz
sonra APE variant a tıklıyoruz acılan sayfada RM-356_51.0.006_prd.rofs2.V02 yi seciyoruz
e-) telefonu kapalı konumda bilgisayara bağlıyoruz
f-) FLASH butonuna tıklıyoruz gelen sorulara yes yes diyoruz
g-)
Aşağıda PRESS POWER ON NOW! yazısını görünce açma kapama tuşuna basıp çekin sakın basılı tutmayın(N97 telefonu olanlar bu yazıyı görünce USB kablosunu takmaları yeterlidir hiçbir tuşa basmasınlar.)Şimdi Flash işlemi başlayacaktır bitene kadar telefona dokunmayın bağlantıyı kesmeyin ve şarjı yeterli olsun.
h-) işlem bitince alt alta done yazısı göreceksiniz telefonunekranına bakın eger local modda kalırsa ki bu çok nadir olur telefonun bataryasını çıkarın öyle açın tamamdır
Eger test modu görünüyorsa JAF üzerinde OFFLİNE olan kutuyu NORMAL olarak değiştirin telefon kendi kendine başlayacaktır işlem tamamdır artık usb kablosunu çıkarın ilk olarak
telefonunuza hard format yada soft format (*#7370#) atın güle güle kullanın arkadaşlar

BİRDE KÖTÜNEDİYOR BAK
Navifirmle Cihazınıza uygun yazılımı indirdikten sonra orijinal ROFS3 dosyasını indirdiğiniz dosyayla değiştirmeniz gerekmektedir...

NAVİFİM İLE DİYOR ODA 1. SAYFADA VERDİGİM ORJİNAL FW YAZANI İNDİRİN DEMİYOR DİKKAT ETTİNİZ Mİ BENDE AYNISINI DİYORUM

E ŞİMDİ 6 KERE SORMANIN ALEMİ NE APAÇIK YAZILMIŞ İŞTE BİRDE KOCAMAN YAZMIŞIZ

SABIR ile OKUMANIZI rica ediyorum

ŞİMDİ BU KADAR YAZININ VE UYARININ ÜZERİNEDE HALEN DAHA BU NE DİYE SORARSAN SEN BU PAYLAŞIMCILARA HAKSIZLIK ETMIŞ OLURSUN ARKADAŞLAR ZAMANINI VERMİŞ PAYLAŞMIŞ SİZLERDE AZICIK DİKKAT EDİP İYİ ANLAMAYA ÇALIŞIN EN AZINDAN TAMAMINI BİR OKUYUN UYARI YAPILMIŞ ÇÜNKÜ

maktama

maktama

Üye
YUHLUK BİRŞEY YOK MU ADAM ZATEN YAZMİŞ ARKADAŞLAR OKUMUYORSUNUZ GALİBA KÖTÜNÜN 1.SAYFADAKİ YAZISI BUYUR DAHA NASIL CEVAP VERİLİRKİ AÇIKÇA BELİRTMİŞ KÖTÜ BENDE ALTTA BELİRTMİŞİM

Blackstar Universal Fw İndirme Linki:

Blackstar Universal(5800/X6/5530/5230)
gibi cihazlar için ortak yazılımdır.

Örn:
Kullandığım cihaz X6 navifirmden cihazıma uygun(Product code) yazılımı indirdim...
Son yazılımdaki rofs3 dosyası:
RM-559_30.0.003_C03_prd.rofs3.fspx

ise indirdiğim dosyanın adınıda aynı isimle değiştirdikten sonra yazılıma ait klasörün içine atarak Orijinal dosyayı değiştiriyorum.
Daha sonra Jaf tan aşağıdaki basamakalrı uyguluyorum.

BlackStar Modifiye FW Dosyası
http://www.multiupload.com/4YISU9UKZX

BUDA BENİM ANLATIMIM
4- C:\Program Files\Nokia\Phoenix\Products\RM-356\ Adında dosya acın (kırmızı ile yazılı olan)
5-navifirm ile 5800xm için v51 veya v52 versiyonunu bilgisayarınıza indirin (black-blue-red olması önemli değil önemli olan RM-356 olmasıdır ve turkey olması )
6-indirdiğiniz versiyonun içeriğini (yani fw dosyalarını)
C:\Program Files\Nokia\Phoenix\Products\RM-356\ bu dizinin içine kopyala yapıştır usulü atın (sürükle bırak yapmayın sonra tekrar lazım olabilir) değiştir diyecek evet diyin
RM-356_51.0.006_prd.core.C00 dosyasının kırmızı olan yerini RM-356_51.0.006_prd.core.C0r
olarak değiştirin

9-JAF programını açıyoruz sol üstte
a-) BB5 e tıklayın
b-)
Manual Flash, Dead USB, Factory Set ve Use INI seçeneklerini işaretliyoruz.(diğerlerinde işaret olmasın)
c-) Phone modenin altındaki kutuyu OFFLİNE durumuna getiriyoruz hemen altındakini USB olarak işaretliyoruz
d-)sonra flash settings'in altındaki MCU ya tıklıyoruz acılan sayfada RM-356 klasörünü acıyoruz
RM-356_51.0.006_prd.core.C0r dosyasını seciyoruz
sonra PPM ye tıklıyoruz acılan sayfadan RM-356_51.0.006_C01_prd.rofs3.fpsx yi seciyoruz
sonra APE variant a tıklıyoruz acılan sayfada RM-356_51.0.006_prd.rofs2.V02 yi seciyoruz
g-)
Aşağıda PRESS POWER ON NOW! yazısını görünce açma kapama tuşuna basıp çekin sakın basılı tutmayın(N97 telefonu olanlar bu yazıyı görünce USB kablosunu takmaları yeterlidir hiçbir tuşa basmasınlar.)Şimdi Flash işlemi başlayacaktır bitene kadar telefona dokunmayın bağlantıyı kesmeyin ve şarjı yeterli olsun.
h-) işlem bitince alt alta done yazısı göreceksiniz telefonunekranına bakın eger local modda kalırsa ki bu çok nadir olur telefonun bataryasını çıkarın öyle açın tamamdır
Eger test modu görünüyorsa JAF üzerinde OFFLİNE olan kutuyu NORMAL olarak değiştirin telefon kendi kendine başlayacaktır işlem tamamdır artık usb kablosunu çıkarın ilk olarak
telefonunuza hard format yada soft format (*#7370#) atın güle güle kullanın arkadaşlar

BİRDE KÖTÜNEDİYOR BAK

NAVİFİM İLE DİYOR ODA 1. SAYFADA VERDİGİM ORJİNAL FW YAZANI İNDİRİN DEMİYOR DİKKAT ETTİNİZ Mİ BENDE AYNISINI DİYORUM

E ŞİMDİ 6 KERE SORMANIN ALEMİ NE APAÇIK YAZILMIŞ İŞTE BİRDE KOCAMAN YAZMIŞIZ

SABIR ile OKUMANIZI rica ediyorum

ŞİMDİ BU KADAR YAZININ VE UYARININ ÜZERİNEDE HALEN DAHA BU NE DİYE SORARSAN SEN BU PAYLAŞIMCILARA HAKSIZLIK ETMIŞ OLURSUN ARKADAŞLAR ZAMANINI VERMİŞ PAYLAŞMIŞ SİZLERDE AZICIK DİKKAT EDİP İYİ ANLAMAYA ÇALIŞIN EN AZINDAN TAMAMINI BİR OKUYUN UYARI YAPILMIŞ ÇÜNKÜ
ARkadaşım büyük yazman bizim anlamamızı kolaylaştırmıyor, sadece bana bağırdığını anlıyorum büyük yazmandan, bu 1.
Mutluadam anlamamış tam olarak, ben de aynen onun gibi anlamamştım ki bunu bunun gibi 25-30 forum başlığı altında yazanları sayfası sayfasına okumuş biri olarak söylüyorum,yani okumuyor ya da keyfen soru soruyor değiliz,gerçekten anlamamış ki soruyoruz, bu 2.
İlk defa cfw kuran biri değilim, kötünün v51 blackstar anlatımı gayet net ve açıktı tüm adımlar. Tıkır tıkır kurmuştum.hatta 10 dakikada 3 telefona seri halde kurdum. Burdaki sorun sadece blackstarda 1 dosya değiştirilirken v52 de 2 dosyanın değiştirilmesiydi(bunu da siz en sonunda cevap verince anladık)
1. sayfada açıklamanın altnda da
Bundan sonraki anlatım eski 5800 v51 sürümüne aittir...Kafanız karışmasın
diye buraya kadar v52 için bundan sonrası v51 için gibisindenmş gibi geldi bana, anlayamamak bu yüzden,bu 3
SABIR İLE OKUYORUM ZATEN, lütfen bağırmayın bu da 4...
Teşekkürler

mutluadam

Üye
polat bak az çok ta en başta modifye yapan ustaların cfw yapımlarını inceleyen biriyim. yaşım 42 ne iddialaşmayı nede kötülemeyi sevmem. asıl uzatan direten kendinsin. bak maktama nasıl hemen sorduğum konuyu kavramış. çünkü doğal olarak açıklanmamış bir şey var ve merak uyandırıyor.

kim dediki v51 setup dosyasınımı indircem diye? zaten biz bunu v52 ile kurmaya çalışıyoruz. dediğimiz 1.5 mb lık universal ne işe yarıyor? sende söyledin sonunda ortak hack yöntemi bu dosya diye. e tamam bak kendin yine upuzun kopyalamışsın kendi anlatımını? ve bence pekde doğru da değil anlattığın kurulum aşamaları. çünkü use ini seçildiğinde mcu ppm ape varianı tıklayarak dosya göstermene egerek yok. ben niye soruyorum navifirmden indirdiğimiz dosyaları hangi dizine atcaz diye use ini seçerek kurulum yapılcak diyor bak kötüköylü. işte o zaman c6 modlaması nda attığımız jaf gibi dosyaları tek tek göstermeye gerek yok. sen diyorsunki use ini seçilecek e tamam bu doğru ozaman niye tek tek mcu v.s ile dosyaları gösteriyorsun. ben bu anlattığın biçimde hiç kurulum görmedim. bunada eminim. çünkü dediğim gibi işkembeden sırf iddialaşmak için konuşmam hiç bir zaman. hatta belki senin dediğin gibi de olabilir diye türkiyede ilk bu modifiyleri yapanların notlarını okudum. senin dediğin gibi kurulum hiç yok. ha senin yaptığın gibi kurulurmu kurulur, hatalımı kurulur hatasızmı onu bilemem.

zaten yarın kendim bir cfw yapıcam. kötü v52 olarak pek uğraşmak istemedi herhalde. diyelimki v51 rofs 2 si nde yapıyor modları, v52 rofs2 side daha gelişmiş özellikler kazandı. ozaman bunlardan mahrum kalmış olmazmıyız? işte bu yüzden orjinal v52 dosyalarını kendim modlucam. takma kafana fazla hadi iyi geceler.

alper0642

Üye
kötü v52 olarak pek uğraşmak istemedi herhalde.

kardeş maalesef kotukoylu telefonu değiştirdi x6 aldı. yoksa öyle olmasa idi şimdiye çoktan hallederdi, telefonu x6 olduğu halde baksana ilk sayfada yine v52 yi de kapsayan bir çalışma yayınladı bile.

bu arada senin hazırlayıp sunacağın fw.yi bekliyoruz. teşekkürler peşinen.

KOTUKOYLU Kardeşim, maalesef 5800 için v52.de yemedi. rofs3 dosyasının adını değiştirip kurdum fakat ne rompatcher, ne de senin menü dizaynı vs. hiçbiri yoktu, hacksiz sürüm olarak kurdu. cevabını bekliyorum kardeşim müsait olduğunda.

Ricochet

Ricochet

Üye
üstad buna birde n8 ikonları eklesen ne güzel olur :D

POLAT8124

POLAT8124

Üye
:ehe :kop: :d: 1.Mutluadam anlamamış tam olarak, ben de aynen onun gibi anlamamştım ki bunu bunun gibi 25-30 forum başlığı altında yazanları sayfası sayfasına okumuş biri olarak söylüyorum,yani okumuyor ya da keyfen soru soruyor değiliz,gerçekten anlamamış ki soruyoruz, bu 2.
İlk defa cfw kuran biri değilim, kötünün v51 blackstar anlatımı gayet net ve açıktı tüm adımlar. Tıkır tıkır kurmuştum.hatta 10 dakikada 3 telefona seri halde kurdum. Burdaki sorun sadece blackstarda 1 dosya değiştirilirken v52 de 2 dosyanın değiştirilmesiydi(bunu da siz en sonunda cevap verince anladık)

:nono: arkadaşlar tamam anlamayabilirsiniz ama birde mantık yürütmek gerek onca kişi kuruyor deniyor onaylıyor ben demekki biryerde yanlış yapmışım diyip dikkatlice kontrol ettiniz mi tabiki hayır

:aman2: bak şimdi mantık yürütelim rofs3 1.2 mb diyorsunuz sizce hack dosyaları kaç mb yada orjinali kaç mb demek ki bu rofs3 tek başına anlam ifade etmiyor demekki diğer dosyayı eklemek gerek sonrada 1.2 mb tı yani senin modlamana gerek yok çünki gerçekten hızlı sistem

kısa bir örnekle tamamlıyayım mavi olarak yazacagım lütfen sadece o kısma :nono:dikkat edin :nono:kesin anlayacaksınız

Blackstar Universal 5800 XM v52.0.7 Hack RED/BLUE/BLACK/NAVİ

:oke: Verecegim örnek blue içindir yükleme şekli aynıdır değişen sadece dosya adıdır.

C01 = 5800 RED
C02 = 5800 BLUE
C03 = 5800 BLACK
C04 = 5800 NAVİ için dir.

Şimdi ilk olarak

1-) navifirm ile orjinal olan 5800 xm RM-356 v52.0.7 FW' yi (renk size kalmış red veya blue benim tercihim) renk farketmez yani istediğini masa üstüne yeni bir klasör acarak indirin
2-) kotukoylunun verdiği 8mb lık dosyayı indirin
3-) indirdiğiniz 8mb lık dosyanın içindeki RM-356_51.0.006_prd.rofs2.V02 dosyasını orjinal dosya adı ile değiştirmek RM-356_52.0.007_prd.rofs2.V02 işte bu şekilde olacak şimdi orjinal FW'nin içine bu dosyayı atın değiştirilsin mi diyecek evet diyin
4-)şimdide kotukoylunun verdiği 1.2mb lık dosyayı indirin
5-)
indirdiğiniz 1.2mb lık dosyanın içindeki Blackstar_Universal.fpsx dosyasını orjinal dosya adı ile değiştirmek RM-356_52.0.007_C02_prd.rofs3.fpsx işte bu şekilde olacak şimdi orjinal FW'nin içine bu dosyayı atın değiştirilsin mi diyecek evet diyin
6-)şimdi bu FW dosyalarını
C:\Program Files\Nokia\Phoenix\Products\RM-356\ dizinine atın eğer böyle bir dizin yok ise (kırmızı ile yazılı olan) dizini kendiniz oluşturun
7-) şimdi JAF programını çalıştırın
a-) BB5 e tıklayın
b-) Manual Flash, Dead USB, Factory Set ve Use INI seçeneklerini işaretliyoruz.(diğerlerinde işaret olmasın)
c-)
Use INI ni işaretlediğinizde bir menü acılacak orada kendi telefonunuzu bulup seçiyorsunuz artık
( MCU,
PPM, APE variant ) menülerini değiştirmeye gerek kalmıyor
d-) Phone modenin altındaki kutuyu OFFLİNE durumuna getiriyoruz hemen altındakini USB olarak işaretliyoruz
g-)
h-) işlem bitince alt alta done yazısı göreceksiniz telefonun ekranına bakın eger local modda kalırsa ki bu çok nadir olur telefonun bataryasını çıkarın öyle açın tamamdır

:alkis İŞTE SİZE Blackstar Universal 5800 XM v52.0.7 yi HACK YAPMIŞ OLDUK :dance:
HEMDE BlackStar 5800XM V51 10.10.2010'NU HACKLEDİĞİMİZ GİBİ AYNI PERFORMANS VE HIZ VEDE SARJ SÜRESİ

İNŞALLAH ANLAMIŞSINIZDIR BENDE ANLATABİLMİŞİMDİR. HERKESE İYİ FORUMLAR

BU ARADA KOTUKOYLUYE PAYLAŞIMINDAN ÖTÜRÜ TEŞEKKÜR ETMEYİ UNUTMAYIN :tşk:

:tşk: KOTUKOYLU :tşk:
BU BUTONA BASMAK ZOR DEĞİL :disko: BİLGİ PAYLAŞTIKÇA BÜYÜR EMKLERİ KAŞILIKSIZ BIRAKMAYIN

-hasangun-

-hasangun-

Üye
    Konu Sahibi
Arkadaşlar kusura kalmayın fazla açıklama yapamadım amma gayet açık gibi geldi bana...
Universal Tek dosya...
sadece sizin versiyona/cihaza uygun olan isimle kaydedeceksiniz...
sonra navifirmden çektiğiniz klasörün içindeki dosyayla değiştireceksiniz...
Hepsi bu gereiye kalanız aten biliyosunuz....

mutluadam

Üye
:ehe :kop: :d: 1.Mutluadam anlamamış tam olarak, ben de aynen onun gibi anlamamştım ki bunu bunun gibi 25-30 forum başlığı altında yazanları sayfası sayfasına okumuş biri olarak söylüyorum,yani okumuyor ya da keyfen soru soruyor değiliz,gerçekten anlamamış ki soruyoruz, bu 2.

:nono: arkadaşlar tamam anlamayabilirsiniz ama birde mantık yürütmek gerek onca kişi kuruyor deniyor onaylıyor ben demekki biryerde yanlış yapmışım diyip dikkatlice kontrol ettiniz mi tabiki hayır

:aman2: bak şimdi mantık yürütelim rofs3 1.2 mb diyorsunuz sizce hack dosyaları kaç mb yada orjinali kaç mb demek ki bu rofs3 tek başına anlam ifade etmiyor demekki diğer dosyayı eklemek gerek sonrada 1.2 mb tı yani senin modlamana gerek yok çünki gerçekten hızlı sistem

kısa bir örnekle tamamlıyayım mavi olarak yazacagım lütfen sadece o kısma :nono:dikkat edin :nono:kesin anlayacaksınız

Blackstar Universal 5800 XM v52.0.7 Hack RED/BLUE/BLACK/NAVİ

:oke: Verecegim örnek blue içindir yükleme şekli aynıdır değişen sadece dosya adıdır.

C01 = 5800 RED
C02 = 5800 BLUE
C03 = 5800 BLACK
C04 = 5800 NAVİ için dir.

Şimdi ilk olarak

1-) navifirm ile orjinal olan 5800 xm RM-356 v52.0.7 FW' yi (renk size kalmış red veya blue benim tercihim) renk farketmez yani istediğini masa üstüne yeni bir klasör acarak indirin
2-) kotukoylunun verdiği 8mb lık dosyayı indirin
3-) indirdiğiniz 8mb lık dosyanın içindeki RM-356_51.0.006_prd.rofs2.V02 dosyasını orjinal dosya adı ile değiştirmek RM-356_52.0.007_prd.rofs2.V02 işte bu şekilde olacak şimdi orjinal FW'nin içine bu dosyayı atın değiştirilsin mi diyecek evet diyin
5-)
indirdiğiniz 1.2mb lık dosyanın içindeki Blackstar_Universal.fpsx dosyasını orjinal dosya adı ile değiştirmek RM-356_52.0.007_C02_prd.rofs3.fpsx işte bu şekilde olacak şimdi orjinal FW'nin içine bu dosyayı atın değiştirilsin mi diyecek evet diyin
6-)şimdi bu FW dosyalarını
C:\Program Files\Nokia\Phoenix\Products\RM-356\ dizinine atın eğer böyle bir dizin yok ise (kırmızı ile yazılı olan) dizini kendiniz oluşturun
7-) şimdi JAF programını çalıştırın
a-) BB5 e tıklayın
b-) Manual Flash, Dead USB, Factory Set ve Use INI seçeneklerini işaretliyoruz.(diğerlerinde işaret olmasın)
c-)Use INI ni işaretlediğinizde bir menü acılacak orada kendi telefonunuzu bulup seçiyorsunuz artık
( MCU, PPM, APE variant ) menülerini değiştirmeye gerek kalmıyor
d-) Phone modenin altındaki kutuyu OFFLİNE durumuna getiriyoruz hemen altındakini USB olarak işaretliyoruz
g-) Aşağıda PRESS POWER ON NOW! yazısını görünce açma kapama tuşuna basıp çekin sakın basılı tutmayın(N97 telefonu olanlar bu yazıyı görünce USB kablosunu takmaları yeterlidir hiçbir tuşa basmasınlar.)Şimdi Flash işlemi başlayacaktır bitene kadar telefona dokunmayın bağlantıyı kesmeyin ve şarjı yeterli olsun.
h-) işlem bitince alt alta done yazısı göreceksiniz telefonun ekranına bakın eger local modda kalırsa ki bu çok nadir olur telefonun bataryasını çıkarın öyle açın tamamdır

:alkis İŞTE SİZE Blackstar Universal 5800 XM v52.0.7 yi HACK YAPMIŞ OLDUK :dance:
HEMDE BlackStar 5800XM V51 10.10.2010'NU HACKLEDİĞİMİZ GİBİ AYNI PERFORMANS VE HIZ VEDE SARJ SÜRESİ

İNŞALLAH ANLAMIŞSINIZDIR BENDE ANLATABİLMİŞİMDİR. HERKESE İYİ FORUMLAR

BU ARADA KOTUKOYLUYE PAYLAŞIMINDAN ÖTÜRÜ TEŞEKKÜR ETMEYİ UNUTMAYIN :tşk:

:tşk: KOTUKOYLU :tşk:
BU BUTONA BASMAK ZOR DEĞİL :disko: BİLGİ PAYLAŞTIKÇA BÜYÜR EMKLERİ KAŞILIKSIZ BIRAKMAYIN

:P:polat yeğen senin yaş kaç?
c-)Use INI ni işaretlediğinizde bir menü acılacak orada kendi telefonunuzu bulup seçiyorsunuz artık
( MCU, PPM, APE variant ) menülerini değiştirmeye gerek kalmıyor

pardon bunu senmi dedin anlamadımmm bir daha tekrarlasan :ehe ne oldi geldinmi dediğime? bilirim senin gibiler değişmez. sen DH deki nmodcry a benziyon aynı dediğim dedik çaldığım düdük diyon. akıl yürütcekmişiz akıl yürütcek şey var yürütmücek şey var. biz bilmiyormuyuz akıl yürütmeyi. 25 yıla yakındır ben akıl yürütme bilimi ile uğraşıyorum amatörcede olsa çokda yol katettim. ben ne bileyim hackmi var ne var başka şeymi var belirtilmedikten sonra universal dosyasının içinde. neyse herkese hayırlı olsun.

maktama

maktama

Üye
Ben matık yürütme taraftarı değilim bu konularda, çünkü mantık yürütenler, sonra telefonlarını diriltmeye çalışıyorlar buram buram:aha:

5-)
Şu 3. maddede yaptığınız isimdeğiştirme olayını baştan söyleyeseydiniz bu kadar soru olmayacaktı işte :) "MAntık yürüterek anlaman lazımdı" diyebilirsin ama ben "yanlış ypmışım, kontrol edeyim" diyeceğime mümkün mertebe o yanlışı yapmamayı tercih edenlerdenim.:oke:
Teşekkürler.

SilentOne

SilentOne

Üye
teşşekürler

RaDLoFF74

RaDLoFF74

Üye
ustam çok teşekkürler eline sağlık ben senin dediğin gibi yaptım ama resimdeki temalar yoktu bende ya ve ovi maps çok eski sürümdü ya ben mi yanlış yaptım yoksa böyle mi zaten??

-hasangun-

-hasangun-

Üye
    Konu Sahibi
ustam çok teşekkürler eline sağlık ben senin dediğin gibi yaptım ama resimdeki temalar yoktu bende ya ve ovi maps çok eski sürümdü ya ben mi yanlış yaptım yoksa böyle mi zaten??
kardeş eğer *#0000# yaptığında blackstar üniversal yazıyor ise sıkıntı yok kardeş

ahmet meço

ahmet meço

Üye
yürü bee kötüköylü seni tek geçiyorum bu alemde oratsu ve vodafon ev ekranı olsaydı çok daha memnun olacaktım ama neyse eline sağlık kardeşim

--------------- Ekleme ---------------

:oke:

kötüköylü ben arkadaşlara başka bir yöntem söyliyecem izninle ben yine nokia imea v51 için olan sürümünü kullanarak RM-356 nın içindeki v51 dosyalarını silip içine v52nin dosyalarını ve hack dosyasını atıp jaf ile flaşlayıp gayet kolay flaşlıyorum malum v52 için nokia imea çıkmadığı için böyle bir yol ile işi bitişiyorum :ehe

alper0642

Üye
arkadaşlar kotukoylu kardeşin geceki düzeltmesinden sonra sadece ilk sayfada resimlerin üstündeki linkten dosyayı indirin ve orjinal v52 dosyalarının içine kopyalayıp flashlayın o kadar. eski v51'in rofs2 dosyasını v52.nin adı ile değiştirme vs. yapmayın hiç gerek yok. kurulum için dosyaların

C:\Program Files\Nokia\phoenix\Products\RM-356

klasöründe bulunması gerektiğine dikkat edin ve eski v51 e ait orjinal rm dosyası kurulu ise öncelikle ekle kaldırdan onu bi kaldırıp öyle bu işe başlayın. radyo da RDS olayı çözülmüş, kullandım, anında yazılar, reklamlar geliyordu.

ahmet meço

ahmet meço

Üye
kötü köylü 2 adaet 5800 flaşladım ikisindede t9 çıkmıyor :hmmm:hmmm:hmmm

olayı hallettim t9 normalle döndü msuttoprak arkadşımızın kişisel paylaşımıyla
EMEA linki
çok şükür herşey süper sagol mesut

alper0642

Üye
arkadaşlar buyrun v52'nin tüm paket olarak linki

buradan indirin ve kurun, program dosyaları C:\Program Files\Common Files\Nokia\DataPackage\Products\RM-356

klasörüne kurulacak, ilk sayfada indirdiğiniz kotukoylu kardeşin hazırladığı hackli rofs3 dosyasını bu klasöre atın ve flashlayın.

nokia\phoenix\products\rm-356 klasörü ile hiç uğraşmayın. evet bu yolda güzel, bir telefona kurdum, ancak ne kadar uğraştı isem diğerine kuramamıştım, bu yöntem ile tek seferde şipşak. zaten eski v50 ve v51 kurulumlarında hatırladığınız bildiğiniz yöntem ve bilmeyenler için sitede mevcut. buyrun kurulum örneği için link vereyim, buradaki kurulum aşamalarını takip ederek kurabilirsiniz.

kurulum örneği için link:
http://www.maxicep.com/symbian-v9-4...da-orange-oratsu-9hs-mod-hack-cfw-383147.html

ekran resimleri buyrun arkadaşlar

--------------------------------

Çok hoş bir ekran tuş kilit programı MazeLock, sitede Türkçesi var, bir bakın, büyük çoğunluk beğenecektir.

mutluadam

Üye
alper çok teşekkürler kardeşim v52 nin setup dosyasını bulmuşsun. nerden buldun? hemen indiriyorum.

common files.. rm356 daki v51 dosyalarını silip navifirmden indirdiğimiz 7 v52 dosyasını oraya atınca olmuyor. dün akşam denedim olmadı. navifirm v52 dosyaları ile 5800 c6 modifiyesi gibi kurulum yapılabiliyor. bende öyle yaptım zaten. yalnız fw ile gelen tema temalarda yok ve başka tema yüklemeden temalar açılmıyor. galiba c ye kurulu fw ile gele nbeyaz tema. gps deki "yer" de uygulamalara alınmış ne kadar saçma! bas ses güçlendiricide eskisinden daha zayıf olmuş diyenler var ama ön ayar yapılarak güzel ses alabildim ben. equlayzeri ayarlayacaklara önerim, şebnem ferahın, ben şarkımı söylerken parçası ile yapmalarını öneririrm. çünkü onda çok tiz ve bas sesler bir arada :)

ve üçüncü olarak, imzandaki tuş kilit nerde link vermemişsin, türkçesi falan var demişsin ama..?

kötü, büyük ihtimalle elinde 5800 olmadığı için v52 ye göre cfw yapamadın ama bi şey merak ediyorum; bu cfw v51 rofs 2 si üzerinde yapılmış, bunu v52 dosyalarının içine atıp kurunca telefona sorun olmazmı? bu soruyu diğer anlayan arkadaşlarada sormuş olayım.

Takipçi Satın Al

Üst Alt