ya arkadaşlar uzatmanın anlamı yok KOTUKOYLU arkadaşımızın verdiği fw 10 üzerinden 10 aldı devamlı aynı şeyler soruluyor BAKIN YAPAMAYANLAR İÇİN DETAYLI ANLATIM YAPAYIM
SABIR ile OKUMANIZI rica ediyorum
çünkü bu anlatım bana özeldir aynı sorun benimde başıma geldi ve ikigün uğraştıktan sonra araştıra soruştura buldum denedim ve artık makinam FW delisi oldu 10. FW yide yükledim vodafone kullanıyorum sınırsız internetim var artık telefonumu modem olarakta kullanabiliyorum
yani arkadaşlar tamamem bilmeyenlere göre yazdım adım adım onun için sıkılmadan usanmadan okuyarak adım adım denilenleri yapın sizde yüklemeye başlayın
1- bilğisayarda jaf, phoenix ve pc suit'e dair hiç program kalmasın kaldırın
2-öncelikle pc suit'eyi yükleyin (telefonu usb ile bağlantısı olmasın kurmadan önce ve sonrasında )başlatın sagındaki pc suit programının simgelerini ve telefona dair simgeleri kapatın (pc suit ile ilgili hiçbirşey acık kalmaın)
3-jaf programını yükleyin (nasıl kurulacağı kullanımı yaması forumda mevcut forumda aratıp ilğili konu hakkında bilgi alabilirsiniz ben kısa gececem) jaf programı ile ilgili acık program olmasın
4-
C:\Program Files\Nokia\Phoenix\Products\RM-356\ Adında dosya acın
(kırmızı ile yazılı olan)
5-navifirm ile 5800xm için v51 veya v52 versiyonunu bilgisayarınıza indirin (black-blue-red olması önemli değil önemli olan RM-356 olmasıdır ve turkey olması )
6-indirdiğiniz versiyonun içeriğini (yani fw dosyalarını) C:\Program Files\Nokia\Phoenix\Products
\RM-356\ bu dizinin içine kopyala yapıştır usulü atın (sürükle bırak yapmayın sonra tekrar lazım olabilir) değiştir diyecek evet diyin
RM-356_51.0.006_prd.core.C00 dosyasının kırmızı olan yerini RM-356_51.0.006_prd.core.C0r
olarak değiştirin
7-şimdi işlemler tamam fw yükleme ye hazır durumdayız (ancak pc suit'in tam olarak etkinleşmesi için bilgisayarınızın yeniden başlatılması gerekli) şimdi bilgisayarımızı yeniden başlatalım.
8-şimdi öncelikle telefona soft format atıyoruz ( *#7370#) telefon acıkken pc suit ile bilgisayara bağlıyoruz (telefondan baglantı şeklini pc suit olarak yapılandırıyoruz) ve biraz bekliyoruz
Not: Sağ alt köşede telefonun donanımı ile ilgili driverlar yüklenecek bunları takip edin egerherbiri yüklenirse sıkıntı yok eğer bazı driverlar bulunamadı diye size göz at diyorsa işte sizin FW'yi yükleyememe nedeniniz burada yani jaf ile veya FW ile alakalı bir durum değil işte asıl can alıcı nokta burada başlıyor bu hataları nasıl giderebiliriz
*** öncelikle hata şöyledir ***
telefonun driverları C:\Windows\sistem32\driver\ klasörünün içine atamamasından kaynaklanır sorun budur bu nedenle telefonunuzun kimi driverları çalışmaz (örneğin " telefonunuzu pc suit ile MODEM olarak kullanamazsınız" ) ama diğer fonksiyonları çalışır işte bu driverın olmaması nedeni ile JAF programı sizin telefonunuzu göremez ve FW yükleyemezsiniz hata ile karşılaşırsınız ve KOTUKOYLU veya diğer arkadaşların bu süper paylaşımlarına ben yükleyemiyorum dersiniz
gelelim sorun nasıl giderilir üzülerek söylemem gerekiyor çünkü bu durum işletim sisteminizle alakalı yani işletim sisteminiz çakmadır hacklidir bu tür windows işletim sistemlerinin genelinde bu hata ile karşılaşırsınız
1.si ya bilgisayarınız ile gelen işletimi kuracaksınız yada birinden bulacaksınız
2.si ise telefonun yüklemediği driverları internetten arayıp bulup C:\Windows\sistem32\driver\ içine atmak olacak nerden bileyim hangi driver dosyası diyorsanız telefonunuzu ilk pc ye taktıgınızda sag alt kösede bulunan driverları söyler bulunamayanlarıda size sorar göz at der işte orada driver adı yazar googleden arayıp bulun
3.su ve kesin cözüm olanı ise bir başka bilgisayara pc suit'i yükleyip telefonu o bilgi sayara bağlamak eger driverları yüklerse o bilgisayar C:\Windows\sistem32\driver\ klasörünün içindekileri bir usb bellek yardımı ile kendi bilgisayarınızın C:\Windows\sistem32\driver\ içine kopyalamaktır
tabi daha bitmedi aynı işlemleri C:\Windows\sistem32\inf\ klasörü içinde yapınız işlem tamamdır. bilgisayarınızı şimdi yeniden başlatın ve telefonu bağlayın artık driverlar tamdır eksiksiz olarak kurulmuştur artık sizde JAF ile FW atabilirsiniz
9-JAF programını açıyoruz sol üstte
a-) BB5 e tıklayın
b-) Manual Flash, Dead USB, Factory Set ve Use INI seçeneklerini işaretliyoruz.(diğerlerinde işaret olmasın)
c-) Phone modenin altındaki kutuyu OFFLİNE durumuna getiriyoruz hemen altındakini USB olarak işaretliyoruz
d-)sonra flash settings'in altındaki MCU ya tıklıyoruz acılan sayfada RM-356 klasörünü acıyoruz
RM-356_51.0.006_prd.core.C0r dosyasını seciyoruz
sonra PPM ye tıklıyoruz acılan sayfadan RM-356_51.0.006_C01_prd.rofs3.fpsx yi seciyoruz
sonra APE variant a tıklıyoruz acılan sayfada RM-356_51.0.006_prd.rofs2.V02 yi seciyoruz
e-) telefonu kapalı konumda bilgisayara bağlıyoruz
f-) FLASH butonuna tıklıyoruz gelen sorulara yes yes diyoruz
g-) Aşağıda PRESS POWER ON NOW! yazısını görünce açma kapama tuşuna basıp çekin sakın basılı tutmayın(N97 telefonu olanlar bu yazıyı görünce USB kablosunu takmaları yeterlidir hiçbir tuşa basmasınlar.)Şimdi Flash işlemi başlayacaktır bitene kadar telefona dokunmayın bağlantıyı kesmeyin ve şarjı yeterli olsun.
h-) işlem bitince alt alta done yazısı göreceksiniz telefonunekranına bakın eger local modda kalırsa ki bu çok nadir olur telefonun bataryasını çıkarın öyle açın tamamdır
Eger test modu görünüyorsa JAF üzerinde OFFLİNE olan kutuyu NORMAL olarak değiştirin telefon kendi kendine başlayacaktır işlem tamamdır artık usb kablosunu çıkarın ilk olarak
telefonunuza hard format yada soft format (*#7370#) atın güle güle kullanın arkadaşlar
KOTUKOYLU ARKaDAŞIMA FW PAYLAŞIMINDAN DOLAYI ÇOK TEŞEKKUR EDERİM